Zamknięty przez: Kiririn 4 Kwiecień 2016 |
Skarga Krelon |
| Autor |
Wiadomość |
Torek
World is Mine

Wiek: 26 Dołączył: 03 Paź 2014 Posty: 1458 Skąd: Sakurasou
|
Wysłany: 1 Kwiecień 2016 Skarga Krelon
|
|
|
No więc, po temacie można się domyślić o kim on będzie... Trzymałem dowody od kliku miesięcy, ale to co robi Krelon, zaczyna być lekko mówiąc "słabe". Zaczne może od bawienia się Adminem, co jest głównym powodem tej skargi... Otóż wspomniany wyżej, nadaje permisje jak mu pasuje. Oczywiście mowa tu o Adiiim, który dostał tak naprawdę wszystkie uprawnienia od Krelona. Począwszy od KidModa, kończąc na Moderatorze, WorldEdicie i WorldGuardzie. Takie przywileje są jednymi z ważniejszych i sam Denek, który mi je nadawał o tym wspominał. Więc jakim prawem Krelon od tak je rozdaje komu tylko zechce? Ale na dodatek daję uprawnienia, osobom mu bliskim, a obcym serwerowi, które jeszcze wchodzą raz na miesiąc lub wcale.
Pomimo wymówki z tym, że go zna, Krelon twierdzi, że pomaga w budowie. Wiele osób pomaga tworzyć ten serwer, budować, ale jednak nie dostają admina tylko czekają aż ktoś da im materiały budowlane i ew. dostęp do komendy fly. Nie pisząc już o bezpodstawnym dawaniu kar. Mam tego mase, ale pod tematem osoby pokrzywdzone przez Krelona opiszą cała sytuacje (to dzięki nim ta skarga w końcu powstała, bo to co robi jest żenujące). Było już wiele mute, a nawet banów za nic, typu Ziemniaka, ale mniejsza. O tym, że przeklina na chat nie będę wspominać, dowody są w dziale skargi i dostawał już kilka szans. Teraz zajmę się warnami. Niedawno dostałem ostrzeżenie za bycie przeciw dopuszczeniu TremZy na Lidera. Podobno był za kłótnie, tylko dziwne, że nikt kogo zapytałem, jej nie zauważył. Ba! Nawet zamknąłem ten temat, bo Karolina wydała werdykt. Zapewne nadał mi go, ponieważ: Uno. TremZa jest jego koleżanką, Dos. Miał żal, bo zwórciłem mu uwagę, że nie widział wszystkich dowodów, więc nie mógł się wypowiedzieć w tym temacie. To samo tyczy się warna Cichej, dostała go, ponieważ Krelonowi skończyły się argumenty. Przechodzimy dalej, a mianowicie do bawienia się pluginem na liderów sal. Nie wiem czy chciał się popisać tym, że zna jedną z miliona komend pluginów zycza (o tym za chwile), czy po prostu nudziło mu się, ale niech Denek to oceni:
Ostatnim już chyba argumentem jest jego brak wiedzy. Kompletnie nie zna komend, permisji do nich i szczerze to jedyne co mu jest potrzebne to /gm 1 i world edit. Choć i tak zbudowanie jungli, gór z dyrta i 3 jajek to nie wyczyn, jak reszta jego budowli... Dla przykłądu porównajmy market PokeCrafta, z innym serwerem Denka: Na koniec do wszystkich hejtów o tym, że w ogóle nie wbijam - mam za niecałe dwa tygodnie egzaminy i przygotowuje się do nich, dlatego na serwerze przebywam rzadziej niż normalnie. |
|
 |
Cicha
DIVA

|
Wysłany: 1 Kwiecień 2016
|
|
|
Warn Torka to kolejny raz gdzie Krelon działa "pod wpływem emocji". Postępuje tak jak mu wygodnie, a nie by odpowiedzialnie spełniać obowiązki administratora. Warn Torka, a mój warn są to dosyć podobne sprawy. W obydwóch były posty przeciwne temu co głosił Krelon lub bliskie mu osoby i jak to denek ładnie napisał: "Co do warna to może nadany zbytnio pod wpływem emocji, bo każdy ma prawo wypowiadać swoją opinię w odpowiednim do tego dziale - zarówno Kiririn jak i Cicha. To, że opinie są sprzeczne przyczynia się pośrednio do rozwoju serwera (macie odmienne zdania - nie czytaj złe).", lecz jak widać cenna lekcja nie poskutkowała. Tak samo jak ja miałam odmienne zdanie z Kiri, tak samo Torek z Krelonem. Sprawa bluźnierstwa w grze też o mało by popadła w niepamięć, gdybym się nie trzymała się regulaminu. Jak to Krelon kiedyś napisał, każdego obowiązują te same prawa, nie zależnie od koloru nicku. A raczej nikt nie daję komuś warnów czy kar, gdy mu coś nie odpowiada. Nadawanie kolegom admina, którzy nawet nie poświęcają godzinki w tygodniu na grę tutaj świadczy o tym, jak szanujesz ludzi na serwerze czy dostęp do komend. Jeśli chodziło o pomoc w budowaniu, to wiele graczy pomaga i niektórzy robią na prawdę świetne budowle, ale nie dostają jednak admina. Skoro go znasz i chciałeś, żeby budował dla Pokecrafta, mogłeś mu dać materiały i fly jak każdemu. Przez to, że go znasz, wyróżniłeś od reszty i w mgnieniu oka awansowałeś go aż do rangi admina, mimo tak krótkiego stażu.
Podsumowując, mimo kilku skarg i szans od denka, nadal zachowujesz zbyt się lekkomyślnie i nieodpowiedzialnie do rangi Admina. |
|
 |
Kamplo
Nocny strażnik
|
|
|
|
Nwm czy to się przyda http://screenshooter.net/102641010/oqsmvvo
@EDIT Zwracam honor - wbiłem na serw i zobaczyłem dość niecodzienną sytuację więc zrobiłem ss |
| Ostatnio zmieniony przez Kamplo 1 Kwiecień 2016, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
DawidKox
Derp

Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2014 Posty: 1191 Skąd: Emptiness
|
|
|
|
Krelon sprawdzal czy admina tez wywala za spam
#Potwierdzenie u cichegoszoła
2016-04-01_22.01.04.png
|
 |
| Plik ściągnięto 112 raz(y) 875.75 KB |
|
_________________ Well, that life is only one ... I would not survive a second
 |
|
|
|
 |
RuKiRoJi
XkoraksX Aka Korek

|
|
|
|
| macie mało do gadania krelon z serwerem jest od samego początku jak dla mnie jest jego ważną częścią serwer to zabawa a nie jakaś forma gdzie nie można sie zabawić komendami albo po wygłupiać się z ludźmi jak dla mnie to serwer jest dla zabawy a nie wbijasz po wygłupiasz się i od razu mówią jaki głupi jakie dziecko a czasami wbijają starsze osoby d was wszystkich razem wziętych ja jak grałem na poke to sprowadziłem sobie 30 latka ((mojego aktywnego kumpla z cs'a)(reklamy! ban! :p)) pograł sobie 2 dni ale był po wygłupiał się dostał bana i miał to gdzieś krelon jest administratorem którego denek powołał jeszcze jak żaden z was ludzie nie grał jeszcze na serwie to nie w waszym interesie jest żeby go sądzić ja myślę i ja to wiem że denek załatwi to z nim osobiście tak ja zawsze to robił wy gracie i grajcie z zabawą pamiętajcie serwer jest dla rozrywki to nie jest żadna korporacja |
_________________ Spółka Teddy Bears |
|
|
|
 |
RuKiRoJi
XkoraksX Aka Korek

|
|
|
|
| jeszcze dodam że krelon to wzór wbija co dzień i z wami wytrzymuje a wy jeszcze go zaskarżacie jak dla mnie raz w roku krelon ma prawo się po bawić a tak to as pilnuje robi wam eventy a wy jeszcze na niego narzekacie nie rozumiem co się nie tak |
|
|
|
 |
Krelon
Alpha Luxray

|
|
|
|
Kwestia Adiego- jest on moderatorem oraz moim uczniem. Dostałem już upomnienie od denka gdy go awansowałem na moderatora. Ja za niego odpowiadam i kiedy Adiii coś popsuje wtedy konsekwencje będą większe.
Kwestia Tremzy- Wywoływałeś kłótnie, pisząc co rusz kolejne posty, że Tremza gra na innym serwerze.
Ile nienawiści może znajdywać się w jednej osobie?? Zwróć uwagę na Cichą czy Wiki, które nie przepadają za mną jak również ja za nimi, że nie próbuję jakoś mocno uniemożliwić im granie. Mogą grać, dla mnie to nie stanowi żadnego problemu. Zaraz wyskoczysz mi, że Tremza gra na konkurencji, ale czy wszyscy nie jesteśmy graczami?? Ile razy zakładaliśmy np konta w Metinie na różnych serwerach albo w Wowie (toż to były konkurencje), ale bana nie dostawaliśmy. Czy to, że gramy na kilku serwerach zamyka nam rozwój na nich??
Wymaga się tylko jednego: 0 REKLAM KONKURENCJI
Kwestia Lantinusa- Jest to moje 2 konto na którym dałem sobie admina za zgodą Denka (pytałem się czy mogę). Jest to osoba którą znam bardzo dobrze, a dzięki temu, że czesto ze sobą przebywamy gdy odwiedze rodzinne strony mogę spędzić czas z tą osobą a robiąc ,,LAN PARTY'' w jednym pomieszczeniu wiem, że nic nie popsuje. Owszem niektórym graczom to przeszkadzało, ale razem z nim tworzymy mapki, które wyglądają widowiskowo.
Kwestia warnów- są one nadawane przy kłótniach czy innych wykroczeniach. Jestem osobą, która widząc że nie da wytłumaczyć drugiej osobie sytuacji zamyka tą sprawę. Nieraz ludzie widzieli, że swoją uporczywością ciągnąc dalej temat i niedając nic im wytłumaczyc nagle przerywałem temat. Dlaczego?? Ponieważ sądzę, że jeśli się nie da to po co się meczyć i tak nie wytlumaczysz, a będzie ciągnął dalej. Czy tak nie jest wraz z Tobą Torek??
Kwestia zabaw- no cóż, tutaj nie mam jakiegoś szczególnego wytłumaczenia. Admin też człowiek i potrzebuje troche rozrywki. Cała sytuacja była kontrolowana, a stworzenie przyjemnej i zabawnej atmosfery na serwerze też jest jakimś przyciągnieciem nowych graczy, reklamą serwera, pokazaniem, że na serwerze jest fajnie i wesoło, a grając tutaj można się bawić i śmiać.
Kwestia komend- Gdy dostałem rangę moderatora najbardziej zainteresowało mnie WE (dlatego w pełni rozwinąłem się w tej kwestii), zostawiając inne scieżki rozwoju na boczny tor. WE nauczyłęm się samodzielnie, natomiast inne perspektywy nie miał mnie kto nauczyć i jak (kiedyś chciałem by Kiririn nauczyła mnie NPC, ale Kofi podciął mi wtedy skrzydła. Od tamtej pory nie probowałem).
Kwestia budowli- wybudowałem duże jak i małe budowle. Co do marketu owszem jest malutki, ale funkcjonalny i latwo wszystko znaleźć. Nie jest kolejną budowlą, która wymaga jakiegoś wielkiego ładowania chunków powodując spadki Fps.
Ok, to tyle w temacie ode mnie. Mogąc wyliczać punkty Twojego zachowania zatrzymam je dla siebie bo nie o to chodzi w tym temacie. Resztę zostawiam na wypowiedzi graczy jak i Denka |
_________________ Siła co zamienia w lód. Jest we mnie, jestem nią.
 |
| Ostatnio zmieniony przez Krelon 1 Kwiecień 2016, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Cicha
DIVA

|
|
|
|
| Zabluźnić też sobie może, bo gra dłużej od nas i ma dłużej od nas rangę? Poza tym, regulamin się kłania klik i podpunkt 2. No i jeszcze coś takiego jak edytuj post, ale to szczegół. |
|
 |
Torek
World is Mine

Wiek: 26 Dołączył: 03 Paź 2014 Posty: 1458 Skąd: Sakurasou
|
|
|
|
Dodam jeszcze, że Krelon nie robi eventów, nie wbija codziennie i te ss, to tylko część dowodów, które na niego mam. A ucznia to sobie możesz mieć w Gwiezdnych wojnach, to serwer minecraft + pokemon...
@TremZa
Mogłem sobie pisać tyle postów, ile chce. Nie zabronisz mi tego. Poza tym byłem jednym z niewielu, którzy byli przeciwko, więc musiałem się bronić.
@Lantinus
Napisze kolejny raz. To, że kogoś znasz i mu ufasz, nie pozwala ci nadawać od tak rang, to nie fair wobec innych, którzy starają się o choćby takiego KidModa miesiącami.
@Warn
Jak już mówiłem, temat zamknąłem. Ty tego nie zrobiłeś, tylko nadałeś mi warna. Szczegółowe info w moim temacie.
@Zabawa
Jak ci się nudzi, zagraj w inną grę, zamiast spamować na chat komendami.
@Mapki
Pozostawię bez komentarza... SS może wstawię później, ale jestem leniwy, więc pewnie nie. |
|
 |
dino
Rocky :3

Wiek: 23 Dołączył: 13 Mar 2016 Posty: 261 Skąd: Warszawa :)
|
|
|
|
RuKiRoJ Korek? :P
Jak tak napisz cos na Skype :-:
Dobra... Do króla nic niemam, jest miły :)
Gdy ho poprosiłem o coś (Noo wiecie) to to zrobił <3
Ogółem jest miły dobry uczynny buduje dla nas itp... (Ja tez chce budować jakies mapki)
Aa co do grania znajdę i wrzucę ss xD |
_________________ 8 Lider Rock na serwerze.
Były Lider Sali Rock
6 Lider Dark
♥Były Lider Sali Dark♥
8 Lider Ground
♥Lider Sali Ground♥
♥KidMod♥
Z czasem zrozumiesz, że są ludzie, którzy będą z Tobą, ponieważ jesteś taki, jaki jesteś.
A także są ludzie, którzy odwrócą się od ciebie, ponieważ nie zechcesz być taki, jak oni.
 |
| Ostatnio zmieniony przez dino 1 Kwiecień 2016, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Cicha
DIVA

|
|
|
|
| Odniosę się do tego, co napisałeś o warnach. Przepraszam cię bardzo, ale to Kiririn nie dała sobie wytłumaczyć, że to nie ona ustala zasady jakie itemy mogą być używane przez pupili, a nie ja. To właśnie twoja Kiri zawzięcie upierała się, że nie można używać choiców, mimo że jak i gracze, jak i sama pomysłodawczyni pisali jej, że są dozwolone. Ja do Kiririn nie nie mam, a nawet ją lubię, ale skoro tak warnujesz, to warna powinna raczej dostać Kiri, a nie ja. |
|
 |
Krelon
Alpha Luxray

|
|
|
|
Wiesz ale tekst typu:
,,nie masz prawa się tutaj wypowiadać''
Nie jest zbyt miły i tym bardziej nie powinien być skierowany do osoby z administracji, nie sądzisz?? |
_________________ Siła co zamienia w lód. Jest we mnie, jestem nią.
 |
|
|
|
 |
RuKiRoJi
XkoraksX Aka Korek

|
|
|
|
tak dino korek :P torku nie wiesz nie gadaj gram ze 2/3 razy dłużej od cb (sorka grałem) ale znam krelona nie raz z nim rozmawiałem kiedyś jak wbiłem po raz pierwszy (luju tyle czasu temu był mój pierwszy dzień :p) pomagał mi poznać serwer wbijał dzień w dzień jak zostałem liderem to nie było prawie żadnych zmian w składzie liderów administracji kiedyś na serwerze było epicko ale jak rozsypała się stara ekipa liderów administracji to nawet denek przestał wbijać eraz jest raz na tydzień z tego co wiem (jak się mylę to sorka)
krelon też przestał wbijać w sumie jak wszyscy fajni gracze przestali grać to w sumie większość serwera poszła pierun teraz widze jest max 150 osób kiedyś sie grało było pawie 400 osób na serwie jeszcze pamiętam robiliśmy takie akcje że na forum pisaliśmy że o tej i o tej wychodzą wszystkie vip'y żeby gracze mogli wbić tyle nas było (Vip możliwość wbicia a pełny serwer tak zwany prywatny slot) teraz już nie ma takiego fanu jak kiedyś |
|
|
|
 |
Cicha
DIVA

|
|
|
|
Akurat tak nie napisałam, więc nie cytuj czegoś co mnie nie dotyczy. To jest cały mój post w tamtej sprawie: "Kiri, nie chcę nic mówić, ale wpychasz się do tematu z niewiadomych mi przyczyn. Ani nie jesteś administratorem, który zatwierdza i ma prawo zmienić dane sugestie, ani pomysłodawcą. To, że Tobie nie odpowiada używania choice, nie daje ci prawa zakazywania tego innym liderom. W całym temacie nie ma żadnej w wzmianki o tym, więc..."
I gdzie tu widzisz twoje: "nie masz prawa się tutaj wypowiadać"? |
|
 |
Ribu484
Dazzled One

|
|
|
|
| Torek nie jest swiety, ale krelon powinien troche wystopowac. Te darmowe warny i bawienie sie setowaniem lidera. |
_________________ Lider Steel 07.12.2015 - 12.9.2016
Lider Bug 12.05.2017 - 11.07.2017
KidMod 26.07.2017 - Present
100% legit |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|