|
Nowe eventy - nawet ręcznie |
| Autor |
Wiadomość |
Kosmatek
Moderator
|
Wysłany: 20 Marzec 2016 Nowe eventy - nawet ręcznie
|
|
|
Tak więc - zaczynamy. Już w temacie wiadomo o co chodzi - o nowe eventy.
1. BerekTNT jako event - coś w stylu odpadanki - gromadzimy się, jest po 2-3 berków, którzy mają łapać. Kto odpadnie, ten odpadnie, kto zostanie, gra dalej. Gdy zostają 3 osoby, berek jest 1. Gdy zostaną 2, tak samo. Kto wygra, otrzymuje nagrodę. Proste jak drut, lecz jednak trzeba ogarnąć oraz czekać na zycza aby skonfigurował plugin - ręcznie będzie z tym masakra.
2. Turnieje w PokeCS - można się domyślić. Gracze się gromadzą, nie mogą zmieniać drużyn, a jak opuszczają - nie mogą już dołączyć do gry. Graczy może być multum, byle było ich po równo, np. 15-15. Gra toczy się do 30 gier - drużyna z przeważającą liczbą punktów dostaje zbiorową nagrodę, np. pp bądź cuksy. Mogłyby być także naliczane statystyki każdego gracza - np. zabici wrogowie, zabici sojusznicy (minusowe), podłożone/rozbrojone bomby. Od statystyk by zależało, jak duża będzie nagroda. Z tym trzeba też czekać na zycza.
3. Kret - oryginalnie tutaj dinostorm ją wymyślił (na serwerze, nie ogólnie), ale warto byłoby zrobić z tego oficjalny event - oczywiście można też ręcznie. Polega ona na tym, że gracze biegają po śniegu/dircie czy czymś tam, a organizator ma za zadanie podkopywać ich od dołu. Kto ostatni zostanie wygrywa.
4. Tutaj już bardziej wydarzenie, które się odbywa co jakiś czas, np. 4 godziny. Byłoby to losowanie JEDNEJ z obecnie online osób. Taka osoba by dostawała kilka bz lub ck. Losowanie odbywałoby się tylko podczas obecności 35+ osób online.
5. Przepisywanie kodu - także chatowe - co jakiś czas do wygrania by był jakiś item - jedyne co by trzeba było zrobić to przepisać poprawnie kod wyświetlony na chacie. Np.
U8GH7, kto pierwszy przepisze wygrywa. Żeby nie było spamu razem z /odpowiedz można by dać to co dłuższy czas.
6. Myślę, że to da się zaliczyć pod event - chodzi mi o... treasure chesty. Są one świetnym urozmaiceniem. Wiem, że kiedyś były, ale zostały usunięte tak o. Nikt nic o tym nie wiedział (z mojego punktu widzenia). Można by je wznowić - nie tylko po 1 sztabkę złota, ale także w najmniej spodziewanych miejscach coś bardziej wartego. Tchest jest ogółem (według mnie) wielkim urozmaiceniem. Zaliczam go pod event, bo event to nie tylko spleef, ox itp., tylko także różne easter eggi, jakieś wydarzenia czy coś w tym stylu.
7. Już w krótce! :) |
| Ostatnio zmieniony przez Kosmatek 20 Marzec 2016, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dino
Rocky :3

Wiek: 23 Dołączył: 13 Mar 2016 Posty: 261 Skąd: Warszawa :)
|
Wysłany: 20 Marzec 2016
|
|
|
Jak milo, ze uwzględniłeś kreta :)
Co do niego mógłbym się tym zająć, ale potrzeba do tego fly i powiększyć troche arenę w dol...
Z adim planujemy takie cus zrobić :D
Ogółem pomysły bardzo mi się spodobały i jestem na tak :) |
_________________ 8 Lider Rock na serwerze.
Były Lider Sali Rock
6 Lider Dark
♥Były Lider Sali Dark♥
8 Lider Ground
♥Lider Sali Ground♥
♥KidMod♥
Z czasem zrozumiesz, że są ludzie, którzy będą z Tobą, ponieważ jesteś taki, jaki jesteś.
A także są ludzie, którzy odwrócą się od ciebie, ponieważ nie zechcesz być taki, jak oni.
 |
|
|
|
 |
Ziemniaczki
KAPPA KAPPA

|
|
|
|
1.poprostu nie
2. moglbys sie tym zajac nawet .. zbieranie ekip itd
3. na jedno wychodzi... czy robi to gracz czy admin to to samo
4srednio mi sie podoba , lae moze byz
5. za wielki z tym " syf " .. bez sens nie potrzebne xd
6.jak najbardziej za
7.czekam |
_________________ "FRYTEK od listopada 2015 roku"
"ŁĘTA od nie pamiętam kiedy (bo mama andresha)"
"MEMLACZKI (Itp) od kilku miesięcy ( bo zieniu)"
~Kandydat na lidera fly ( v1)
~Kandydat na lidera fly ( v2)
~Kandydat na lidera fly ( v3)
~Lider Sali Flying (nareszcie .... v4 XD)
~Dq z Lidera (smuteg)
~Kandydat na lidera dragon (nie przyjęty)
~Kandydat na lidera fly (nie przyjęty)
~Szef liderów od 2016-11-01
~Były Szef liderów
~Kandydat na lidera fly (v4)
~Lider sali flying :D v2
~dq z lidera (odejście)
FLYING Bogiem a RAZZOR Nałogiem
I TEN MOMENT KIEDY RAZOR MA WSZYSTKO CO DO ŻYCIA MU POTRZEBNE A DENEK WPISUJE:
/delider RazorrBlaack
/zpex usun RazorrBlaack KidMod
A CHWILE PÓŹNIEJ USUWA CI SZEFA LIDERÓW NA FORUM .
I TEN MOMENT KIEDY DENEK ODKRYWA DZIWNĄ BUDOWLE NA VKICKA DZIAŁCE , A VKICK PŁACZE NA TS3 I MYŚLI ŻE DENEK WPISZE :
/delider Vkick lub /ban Vkick
Jak ja już na wodniku
ps slyszalem, ze kazdy bedzie mial czyste konto (o ile ten ub bedzie - NIE BĘDZIE XD ) wiec bardzo mozliwe ze znowu zacznie sie okropna pomoc graczom wiadomo w jakim celu bo troche brak mi tego fajnego prefixa przed nickiem ok (MYŚLISZ ŻE DENEK DA CI KM PO TYCH 3/2 BANACH?)
SYGNA BY ADI1 <3333333333333333333333
 |
|
|
|
 |
natalia85
Amelinium 4ever

Wiek: 22 Dołączyła: 30 Wrz 2015 Posty: 74 Skąd: Kraniec Świata ;3
|
|
|
|
| All popieram |
_________________ ''Urodziłam się po to żeby być szczęśliwa - a nie normalna''
 |
|
|
|
 |
Glorek
Genji main

|
|
|
|
1. Nie bardzo
2. Fajne :D
3. Jestem na tak! :D
4. Gdyby odbywał się rzadziej, gdy byłoby więcej osób to byłoby lepiej (według mnie)
5. Jestem na nie! Zawsze mnie wkurzały takie kody.
6. Fajne
Jakbym miał wymyślić 7 to wybrałbym taki jakby labirynt minotaura, polegałby na tym, że jest kilka drużyn które muszą wydostać się z labiryntu i nie zostać zabite przez minotaura ta drużyna która wydostanie się pierwsza wygrywa :D
(wszystkie oceny są według mnie) |
_________________ Kocham overwatch
Gengu main
"Jesteś tak gorąca jak chodnik w izraelu"~jakiś romantyk z majnkrafta
 |
|
|
|
 |
alusia106106

Wiek: 24 Dołączyła: 12 Kwi 2014 Posty: 420 Skąd: Z ognia ;3
|
Wysłany: 21 Marzec 2016
|
|
|
| Krótka piłka , jestem na tak. |
_________________ Ogień to mój żywioł i nim zawsze będzie... ~alusia106106
---------------------------
Avek by adi1 <3 |
|
|
|
 |
Pingoo

|
|
|
|
1.Tak
2.Tak
3.Tak
4.Tak
6.Tak
|
|
|
|
 |
Krelon
Alpha Luxray

|
|
|
|
| Punkt 4 i 5 odpadają. Co do 1,2 potrzebny zyczu jak uwzgledniles. Przy czym pokecs nie udał się gdy go robiono. 3 mogę szybko zbudować mapkę i prowadzić ręcznie, później zyczu mógłby to zautomatyzowac (teleport do tego eventu by dinostorm jest na mojej działce przed arena) |
_________________ Siła co zamienia w lód. Jest we mnie, jestem nią.
 |
|
|
|
 |
Torek
World is Mine

Wiek: 26 Dołączył: 03 Paź 2014 Posty: 1458 Skąd: Sakurasou
|
|
|
|
1. Tak.
2. Lepiej przerobić to na odpalany event (typu Spleef i OX). System automatycznie przydzielałby do drużyn tak, aby w każdej było po tyle samo osób. Wtedy rozpoczyna się gra, w ustawieniach można przypisać do ilu pkt. (coś jak z rundami Spleef'a). Jedyny problem to taki, że wszystkim osobom z teamów trzeba dać nagrodę :_: ale raz na jakiś czas to nie problem.
3. Może być, obojętne.
4. Nie.
5. Myślę, że obecny system jest lepszy (tzn. z odpowiedzią) i trzeba się bardziej wysilić, a nie przepisać kod z chat'u.
6. Patrz pkt 3. |
|
 |
|
|