Zamknięty przez: Kiririn 17 Czerwiec 2015 |
Urozmaicenie Posady Lidera. |
| Autor |
Wiadomość |
Carolina

Wiek: 30 Dołączyła: 05 Wrz 2014 Posty: 247 Skąd: Gorzowa Wlkp
|
Wysłany: 4 Maj 2015 Urozmaicenie Posady Lidera.
|
|
|
Zwróciłam uwagę na to, że liderzy bardzo często się zmieniają. Uważam, że pora wyzwolić się z monotonii nieustannego odklepywania 6x100 z pokemonami, które praktycznie nie wyróżniają się niczym prócz ruchami czy typem dodatkowym.
Pierwsza propozycja to możliwość walk 1vs1 , 3vs3 i tradycyjnego 6vs6 jak liderowi będzie wygodnie, ale rzecz jasna bez przesady. Nie rozleniwiajmy się tak od razu! Danej ilości nie wolno spamić, oprócz 6vs6 by nie zmuszać zwolenników tradycyjnego 6vs6 do zmian. Tu jedynie chodzi o więcej przywilejów , a walki 2vs2 4vs4 oraz 5vs5 odpadają, by nie było raz 1vs1 raz 2vs2 i znowu 1v1, a 4vs4 i 5vs5 wydaja sie już totalnie niepotrzebne, a ponad to przy 5vs5 można zbyt łatwo oszukać nieświadomie tworząc 5vs6. Pomysł wydaje się zbędny, wiem, ale będę się wspomagać Anime. Przykładowo w regionie Unova liderka trujących pokemonów była tak silna, że zgadzała się by wyzywający miał 6 pokemonów na jej 3. Prawo pokazania potencjału lidera nie było by takie złe. Chociaż nierówne walki mogą narobić bałaganu.
Druga, ale jednak ważniejsza propozycja to główny pokemon lidera, który by był silniejszy od reszty. Tutaj też się poprę anime. Gardenia - Roserade, Fantina - Mismagius, Juan - Milotic ,
Blaine - Magmar, Roxanne - Nosepass, Vinona - Altaria, Volkner - Electivire, Roark - Cranidos.
Przykładowo Roark dostał skamielinę Cranidosa, gdy był małym chłopcem od taty.
Każdy z tych liderów miał pokemona, który był wyjątkowo ciężki do pokonania i był ich GWIAZDĄ! PRZYJACIELEM! KOMPANEM! Coś jak pikachu głównego bohatera.
Zmierzam do tego, żeby główny pokemon lidera miał przyzwolenie na posiadanie przedmiotu wspomagającego. Nie wiem na ile możliwości techniczne zawarte w modzie pozwalają, ale dobrze by było, żeby taki pokemon posiadał jakąś specjalna range, albo przynajmniej oznacznik.Co do przedmiotu dla tego jednego pokemona ktoś może być zdania, że to nie jest fair wobec wyzywającego. Możliwe, ale pokonanie lidera nie powinno być proste! Lider powinien być czymś w rodzaju bossa, w każdej grze boss ma od nas więcej życia. No.. może w prawie każdej, ale w większości. Fajnie by było gdyby rozmowa między dwójką trenerów mogła wyglądać na temat lidera np tak:
Trener 1: Walczyłeś już z liderką typu trawiastego?
Trener 2: Nie, a ty?
Trener 1: Tak, ale nie miałem szczęścia, ona i jej Torterra są nie do pokonania. Uważaj na nich. Ja i moje pokemony nie mieliśmy żadnych szans.. Radzę ci się dobrze przygotować.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie tej propozycji. Niech liderzy z czegoś zasłyną i zostaną zapamiętani, jeżeli już kiedyś odejdą, a obecni niech bronią swojej pozycji jak tylko mogą. Liczę, że dzięki temu co napisałam, liderzy będą wierni swojemu typowi/stanowisku :3. A kto wie.. Jeśli przynajmniej propozycja z pokemonem głównym przejdzie, to może zaczną stawiać pomniki waszych ulubieńców drodzy liderzy! Też może niedługo będę jedną z was <3
PS: Post był wielokrotnie sprawdzany, poprawiany tak, aby trafił do każdego i żeby każdy go zrozumiał. Liczę, że moja praca nie pójdzie na marne ;3 Sprawdzając przykładowo pomyślałam o tak: (O nie dwukropek Trenera 2 odstaje od dwukropków Trenera 1 ! Natychmiast muszę to poprawić! xDD)
Waiting on Milotic </3 |
|
|
|
 |
BranQ
Wioślarstwo <3

Wiek: 26 Dołączył: 08 Kwi 2015 Posty: 108 Skąd: Z domu ._.
|
Wysłany: 4 Maj 2015
|
|
|
| Jestem na TAK, dzieki niektorym takim ulepszeniom moga dojsc inne osoby! I ze ja wroce xd |
|
|
|
 |
Derpauke
Random.

|
|
|
|
Hm, poczytałam trochę ten temat i muszę przyznać że jest w miarę niezły. Jednak nie wiem czy by to tak wyglądało jeżeli chodzi o tego pokemona. Ciężko by było jakąkolwiek rangę dać, aczkolwiek w nazwie można by pozmieniać. Całość jest naprawdę ok, ale wątpię aby tak rozmawiali trenerzy, naprawdę.. ;_;
Jestem ZA jeżeli chodzi o wprowadzenie takich rzeczy, ale też moje zdanie aż takie ważne nie jest, więc liczę na wypowiedź zarówno trenerów jak i liderów. :P |
_________________ Siajmiiiiiiiiin~
 |
|
|
|
 |
Slavica2341
Psychiczny Opiekun

|
|
|
|
Czyli dobrze nazwałem starmie jak robiłem team psychic ! xd
Co do samego tematu 1 pomysł nwm czemu ale mi nie pasuje ;/
2 natomiast jest bardzo fajny, ponieważ nawiązuje do anime. |
|
|
|
 |
Cicha
DIVA

|
|
|
|
| Drugi pomysł mi się podoba i to nawet bardzo, wreszcie itemy dla naszych partnerów znalazłyby zastosowanie. A co do pierwszego pomysłu niezbyt to widzę, jedynie jeszcze 3vs3 ma dla mnie sens. |
|
|
|
 |
Torek
World is Mine

Wiek: 26 Dołączył: 03 Paź 2014 Posty: 1458 Skąd: Sakurasou
|
|
|
|
| Według mnie drugi pomysł jest genialny. Każdy lider powinien mieć swojego jednego pupilka, którego trenował tak aby był najlepszy. Jeżeli chodzi o drugi pomysł to zgadzam się z Cichą bo w Anime (przynajmniej z tego co pamiętam) były walki albo 6vs6 albo 3v3. Ja również jestem na tak. |
|
 |
__Boy__
Bohater Lodu!

Wiek: 25 Dołączył: 30 Kwi 2014 Posty: 994 Skąd: Wykuty Z Lodu
|
|
|
|
1 - jestem na nie.
2 - ciekawy pomysł, całkowicie jestem na tak, moim zdaniem lider jeszcze powinien dostać od denka najniższą evo danego pokemona <do sali czyli np. do water milotica> z wybranymi ivs i naturą, to by był ten najlepszy pokemon, ten pokemon nie mógł być sh. |
_________________ ,,Łza potrafi być sucha jak piasek pustyni, palić jak ogień, być zimna jak lód, sprawiając ból, ale potrafi także dać ukojenie i radość."
Były Szef Liderów.
Ponownie Lider Sali Ice 25.02.2016 - 28.08.2016
Były lider sali Electric 17.07.2015 - 09.12.2015.
Były lider Ice 14.02.2015 - 17.07.2015.
Były Lider Poison 19.11.2014 - 14.02.2015.
 |
|
|
|
 |
Carolina

|
Wysłany: 12 Maj 2015
|
|
|
| Podkreślam, że to są możliwości dla liderów, a nie przymusy. Nikt nie musi zaraz zmieniać składu teamu jak to zdarzało się części odbiorców mojego temat zrozumieć. Zachęcam do dalszego głosowania, komentowania w postaci postów. |
|
|
|
 |
Valerie
Liderka Sali Steel
|
|
|
|
| Jak dla mnie pierwszy jak i drugi pomysł jest dobry i liczę na zgodę Administracji :3 |
|
|
|
 |
Rolx
Zasłużony Gracz

|
|
|
|
| Świetny pomysł ale to by sprowadziło większy obowiązek dla liderów. I oczywiście więcej walk z początkującymi. |
_________________ Bo nigdy nie wiemy co nas w życiu spotka!
Mój kanał YT: https://www.youtube.com/user/RolxYT/
 |
|
|
|
 |
Kiririn
Baaaka

|
Wysłany: 13 Maj 2015
|
|
|
| Nie rozumiem jak miałoby wyglądać zrobienie 1 silniejszego pokemona od reszty kiedy wszystkie mają 100 lvl. Żaden porządny lider nie będzie trenował swoich poków na odwal tylko po to żeby ten jeden był silniejszy. |
|
 |
Carolina

|
Wysłany: 13 Maj 2015
|
|
|
Nie nie nie nie nie! Jak wspomniałam główny pokemon lidera będzie miał przywilej na posiadanie wspomagacza co uczyni go nieco lepszym od reszty. Nie w samym lvlu siła poka tkwi. Poza tym nie zapominajmy o naturach i IVS oraz rozdanych EVS czy też ruchach. Oczywiste jest, że każdego poka w teamie chcemy mieć OP, pokemon główny nie ma się charakteryzować jedynie potęgą, ale też ma odzwierciedlać lidera i go godnie reprezentować. Wiadome jest że złapanie poka przykładowo takiej Kingdry modest 5x31 a atak 1 nie jest proste, ale taki pokemon z pewnością by zasługiwał na miano głównego poka, a nawet by był jednym z lepszych na serwie.
Przypominam i podkreślam! To nie są obowiązki dla liderów, tylko możliwości dla nich! Kto chce mieć Monotonne 6x100 nikt nie broni.
Bardzo proszę skupić się na wersie piątym jeśli ktoś chce coś napisać na temat pomysłu Nr.2 |
|
|
|
 |
maple
Fa-fro-ki

Wiek: 23 Dołączył: 06 Maj 2014 Posty: 162 Skąd: MaploLand
|
Wysłany: 14 Maj 2015 na tak
|
|
|
| Jestem na tak bo bedę miał zamiar startować na steel walka 1vs1 Lucario zrobi rozpiernicz |
|
|
|
 |
LAMA555

Wiek: 25 Dołączył: 30 Kwi 2015 Posty: 33 Skąd: Z Albańskiego Raju
|
Wysłany: 14 Maj 2015
|
|
|
| Jestem na tak !!mój ulubiony pokemon to staraptor to mòj as xd |
|
|
|
 |
KartoniQ
Czarnoksiężnik
|
Wysłany: 26 Maj 2015
|
|
|
| Hmmm...przeczytałem post kilka razy gdyż nie do końca zrozumiałem z początku o co chodzi. Ale teraz już wiem i jestem za. Pomysł na "pupilka" jest fenomenalny a ten z urozmaiceniem walk wcale mu nie ustępuje :D Dobra robota Carolino :) |
_________________ #ByłyLiderBug
#ByłyQuestMaker
#PoBanie
#TrocheTuJuzJestem
Obrazek by Shinozaki_Chan :3
 |
|
|
|
 |
|
|