Witaj na www.PokeCraft.pl/forum
|
|
Matma |
| Autor |
Wiadomość |
patrykozaur123

|
Wysłany: 6 Listopad 2014 Matma
|
|
|
gra polega na tym że 1 osoba zadaje pytanie matematyczne i czeka aż następna osoba na to pytanie poprawie odpowie i ta osoba co dobrze odpowiedziala zadaje pytanie i tak cały czas
ok ja zaczynam
liczba PI w zaokrągleniu do części setnych to? |
_________________ "Ludzie boją się i nienawidzą tych, których nie rozumieją." ~Itachi Uchiha
"Jestem tym silniejszy im silniejszy jest mój oponent. Nigdy się nie zmęczę, więc nie mogę zostać pokonany." ~Kisame Hoshigaki
"Jeśli kogoś zabijasz, ktoś inny przyjdzie, by zabić ciebie… Nienawiść to niekończący się łańcuch. Wojna to obosieczny miecz, który przynosi krzywdę, cierpienie i śmierć obydwu stronom.” ~Nagato (Pain)
„Wiesz jak się gra w szachy… czasami trzeba poświęcić jakąś figurę!” ~Orochimaru
 |
|
|
|
 |
Razor'ek [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Listopad 2014
|
|
|
Pi= 3,14
Dlaczego zamieniajac z m/s na km/h mnozymy m/s przez 3,6? |
|
|
|
 |
patrykozaur123

|
Wysłany: 12 Listopad 2014
|
|
|
zamieniajac wychodzi
3600 (1h to tyle sekund)
przez 1000 ( 1km to tyle metrów)
wiec 1000/3600 po skróceniu 36/10 czyli razy 3,6 |
_________________ "Ludzie boją się i nienawidzą tych, których nie rozumieją." ~Itachi Uchiha
"Jestem tym silniejszy im silniejszy jest mój oponent. Nigdy się nie zmęczę, więc nie mogę zostać pokonany." ~Kisame Hoshigaki
"Jeśli kogoś zabijasz, ktoś inny przyjdzie, by zabić ciebie… Nienawiść to niekończący się łańcuch. Wojna to obosieczny miecz, który przynosi krzywdę, cierpienie i śmierć obydwu stronom.” ~Nagato (Pain)
„Wiesz jak się gra w szachy… czasami trzeba poświęcić jakąś figurę!” ~Orochimaru
 |
|
|
|
 |
patrykozaur123

|
Wysłany: 13 Listopad 2014
|
|
|
dobra pytanie
5! |
 |
|
|
|
 |
SirAJ
SIR :3
|
Wysłany: 10 Styczeń 2015
|
|
|
5! (pięć silnia) = 1*2*3*4*5 = 120 :x
Jest dany trójkąt prostokątny ABC.
|AB| = 100cm
|AC| = 35,5cm
∢CAB = 90°
Ile wynosi miara kąta CBA ?
ciekawe kiedy ktoś to rozwiąże :V |
_________________ вперед SS !
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|