Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
[PBF] Plaga
Autor Wiadomość
Rafax011

Wysłany: 2 Marzec 2014   [PBF] Plaga

Witaj podróżniku w krainie Dragon Age.
Przedstawię ci teraz fabułę :

Nastała Plaga.Arcydemon razem ze swoją armią pomiotów chce zniszczyć Ferelden. Ty jesteś Szarym Strażnikiem, więc tylko ty możesz pokonać Arcydemona i zakończyć Plagę. Możesz też zostać mrocznym pomiotem i służyć Arcydemonowi.

Mapa : [img=http://i257.photobucket.com/albums/hh201/Amaryth/RPG/DRAGON%20AGE%20RPG%2001/Maps/Ferelden.png]

Lokacje (Nie wszystkie)

Ostagar - Miejsce gdzie Szarzy Strażnicy aktualnie mieszkają.
Redcliffe - Wioska,a obok niej jest zamek w którym panuje Arl Eamon.
Korcari Wilds - Głusza Korcari,wielki las w którym można spotkać dzikie zwierzęta jak i mroczne pomioty.
Brecilian Forest - Las w którym dalijskie elfy mają obóz.

Denerim - Stolica Fereldenu, mieszkają tam miejskie elfy i ludzie.

Miasta w których gracze zaczynają :
Ostagar - Szarzy Strażnicy
Głębokie Ścieżki - Mroczne pomioty

Historia powstania mrocznych pomiotów
Kod:

Magowie z Tevinter myśleli że są potężniejsi od samego Stwórcy,przez co najechali na jego dom czyli Złote Miasto i zanieczyścili to miejsce swoimi grzechami. Stwórca przeklął ich i wysłał na Ziemię jako pierwsze mroczne pomioty. Ziemię przez które przechodzili skażali,zmieniając istoty tam żyjące w potwory. Niedługo potem zaatakowali Głębokie Ścieżki i tam się osiedlili. Kiedy znajują Starego Boga budzą go i zmieniają go jakimś sposobem w Arcydemona. Aktualna Plaga to jedyna Plaga która jest na tak dalekim południu jak Ferelden.

Przeciwnicy
Kod:

Demony - Są przyciągane przez magów, nie posiadają materialnej postaci chyba że przejmą kontrolę nad magiem i staną się Plugawcem lub przejmą władanie nad osobą zmarłą,wtedy stają się trupimi pożeraczami.Mogą też przejąć władanie nad zmarłym magiem i stać się Tajemną Zmorą.
Plugawiec - Splugawiaony przez demona mag.Jest bardzo inteligenty,potrafi rzucać czary i rozmawiać.Jeden plugawiec potrafi zabić nawet całą drużyne templariuszy.
Trupi Pożeracz - Demon który przejął władanie nad osobą zmarłą,potrafią wyssysać energię życiową,włada nimi szał i atakują wszystko co żyje.
Tajemna Zmora - Demon który przejął władanie nad zmarłym magiem,jest słabszy od żywego Plugawca ale potrafi mistrzowsko posługiwać się magią krwi jak i kontrolować inne trupy.
Pająki - Najczęściej spotykane pod ziemią i w jaskiniach,ale też można je spotkać na powierzchni jak polują na jedzenie.Istnieją także Splugawione Pająki,które żywią się mrocznymi pomiotami przez to zostały przemienione w okropne potwory.
Wilkołaki - Ludzie zmienieni przez klątwę w formę pośrednią między nimi a wilkami,nie mogę zmienić się ani w wilka ani w człowieka.
Wilk Plagi - Kiedy tereny zostały zainfekowane przez mroczny pomiot,zwierzęta tam przebywające umierały albo zmieniały się w ghoule służące mrocznym pomiotom,będąc bardziej niebezpiecznymi i silniejszymi.
Wielki Smok - Smok,który według wierzeń mieszka w Górach Mroźnego Grzbietu,można go przyzwać używając Rogu Kolgrima który broni ruin w tych górach.
Głębinowce - Żyjące w Głębokich Ścieżkach potwory.Są małe i łatwo je pokonać,ale są bardzo szybkie.W pojedynkę potrafią zabić nawet kilka pomiotów.
Bronto - Niegdyś hodowane przez krasnoludy wierzchowce,teraz zdziczały.Są szybkie i bardzo wytrzymałe.
Cienie -Te stwory można spotkać w miejscach okupowanych również przez demony i inne potężne istoty. Bardzo daje o sobie znać ich wysoka podatność na wszelkiego rodzaju czary.
Golemy - Krasnoludy zmieniały ludzi w nich,żeby broniły ich granic,ale wyszły spod ich kontroli.Można je spotkać w Głębokich Ścieżkach.
Widmo-Potężne duchy pożądania lub dumy zajmujące ciała upadłych ludzi lub elfów.
Sylvan-Wielkie drzewo opętane przez mniejszego ducha , przechadzają się po swoich lasach atakując każdego kto do niego wejdzie , niektóre przejawiają oznaki inteligencji.
Żniwiarz-Ciała skazańców opętane przez duchy , znani też jako golemy z ciała
Strażnik Bramy- wielkie stalowe golemy które strzeżą wejścia do Kirkwall
Tajemna makabra- Mag opętany przez najsilniejszego z demonów , demona pychy.
Gryf- Wielkie latające kreatury , posiadają ciało i głowę lwa , skrzydła i szpony orła
Głębinowy prześladowca- Mały gad żyjący w towarzystwie czarnych pomiotów , atakują za pomocą szponów na przednich kończynach oraz za pomocą zębów wyposażonych w gruczoły jadowe , nie stanowią zagrożenia dla doświadczonego poszukiwacza , wyjątkiem są dużę ich grupy
Widmowy wojownik -Duch krasnoluda-wojownika , rezydują w krasnoludzkich ruinach
Stalowy obserwator-Wielki golem który został zaprojektowany do strzeżenia obecnie zniszczonych miast krasnoludów
Widmowy golem - Widmowa wersja kamiennego golema , brak wzmianek o ich pojawianiu się od wielu lat

To tylko niektórzy z nich.

Rasy i klasy[Szarych Strażników
Kod:

Rasy : Elf,człowiek,krasnolud - krasnolud nie może być magiem
Klasy : Wojownik,mag,łotrzyk

Specjalizacje dla : Wojownika
 Templariusz - Potrafi wysysać manę magom i wyczyścić obszar z zaklęć
Łupieżca - Odzyskuje zdrowie za każdego trupa
Czempion - Jest doświadczonym wojownikiem i pewnym siebie dowódcą.Potrafi złamać w przeciwniku ducha walki i zachęca sprzymierzeńców do niej
Berserker - Wpada w szał, przez co ma zwiększone zadaje więcej obrażeń i dłużej wytrwa w walce zanim padnie

Specjalizacje dla : Maga
Uzdrowiciel dusz - Potrafi leczyć sprzymierzeńców,przywrócić im przytomność czy wyleczyć z choroby
Zmiennokształtny - Potrafi zmieniać się w zwierzęta,silni magowie mogą zmienić się nawet w smoka!
Mag krwi - Korzysta z zakazanej magii,potrafi zmienić energię życiową w manę czy przejąć nad kimś kontrolę.
Mistyczny wojownik - Dzięki magii może nosić ciężkie pancerze,mieć zwiększoną regenerację many i zadawać większe obrażenia

Specjalizacje dla : Łotrzyka
Bard - Potrafi za pomocą pieśni inspirować sprzymierzeńców i rozpraszać wrogów
Skrytobójca - Korzysta z trucizn, a zadawane przez nich ciosy powodują powstawanie ciężkich ran.Są mistrzami kamuflażu i niezwykle skutecznymi mordercami
Szampierz - Nie nosi ciężkich,krępujących ruchy pancerzy, a w walce bazuje na lekkich,precyzyjnych atakach
Łowca - Korzysta z otoczenia,może przyzwać sobie do pomocy zwierzęta takie jak : wilk, pająk, niedźwiedź

Czarne pomioty
Kod:
 -Genloki - To są skażone przez mroczny pomiot krasnoludy.
Rodzaje genloków

http://gexe.pl/dragon-age/art/1888,genlok

Hurloki - Skażeni przez pomiot ludzie. - Wzrostu ludzkiego,wytrzymałe i silne pomioty.

[b] Rodzaje Hurloków : [b]

-Hurlok - zwykły hurlok ,wyższy i silniejszy od podstawowego genlocka
-Hurlok alpha -silniejsza i potężniejsza wersja Hurlocka , odpowiednik czempiona , dowodzi wojskiem
-Hurlok emisariusz - Hurlock alpha który posiadł magię krwi
-Hurlok omega - Najsilniejsi magowie wśrod wszystkich hurlock'ów , jest ich niewielu
-Starożytny pomiot plagi - Najstarsi ze wszystkich hurlock'ów , ubrani są w niesamowice twarde zbroje, są wystarczająco silny by pokonać małego smoka.
Wrzeszczoty (Inaczej sharloki ) - Skażone przez pomiot elfy (Klas/roli nie mogę znaleźć) - Szybkie,dopóki nie zaatakują są niewidzialne.Nazwę tą zawdzięczają swoim pieśniom którymi mogą oszołomić przeciwnika.
Ogry - Skażone przez pomiot Qunari - Bardzo silne potwory,są 2 lub 3 razy większe od hurloków.
[b] Rodzaje ogrów [/b]
-Ogr - Podstawowa jednostka oblężnicza plagi , mają kilka metrów wzrostu i są niesamowicie silni.
-Ogr alfa- Silniejszy typ ogra , nie są więksi lecz o wiele silniejszy .
-Ogr dowódca - Mimo nazwy dowódcy z nich marni , ich zadaniem jest walka z silniejszymi przeciwnikami i dowodzenię nad mniejszymi grupkami pomiotów plagi. [/spoiler]
Matki Lęgu - Skażone przez pomiot kobiety zmieniają się w Matki Lęgu.Co jakiś czas wychodzą z niej mroczne pomioty,zależy to też jakiej rasy była wcześniej np.z Matki Lęgu która była elfką wyjdą wrzeszczoty.(Klasa niedostępna)(Można ją spotkać tylko w Głębokich Ścieżkach)

Podania :Na Szarego Strażnika :
Kod:

Imię :
Historia jak zostałeś/aś Szarym Strażnikiem :
Rasa :
Klasa :
Specjalizacja : (Do danej klasy,na początku 1 a potem dochodzi 2) :
Ekwipunek :
Styl walki(Wojownik i łotrzyk):

Na mrocznego pomiota :
Kod:

Imię :
Historia jak zostałeś przemieniony w pomiota:
Genlok,Hurlok,Wrzeszczot lub Ogr :
Rodzaj/Rola pomiota :
Ekwipunek :

Zasady:
1. GM ma zawsze rację
2. Vice GM ma zawsze rację, o ile GM się z nim zgadza/nie ma GM'a
3. Jeśli GM/Vice GM nie mają racji patrz 1,2.pkt.
4.Nie op'uj
5. Zasady pisania:
<Myśl>
-Wypowiedź
(OFFTOP)
*Czynność*
-Czas gry to czas w realnym świecie czyli:
7-18-Dzień
18-23-Wieczór
23-7-Noc (Tu śpimy i nie gramy do 7)

GM - Rafax011
V-GM - poszukiwany
Arcydemon - poszukiwany

Wszystkie większe akcje ustalamy z GM (Podczas jego nieobecności z V-GM)

[b]Gracze

Krelon
Kod:
Imię : Kilian
Historia jak zostałeś/aś Szarym Strażnikiem : Kilian od dziecka trenował walkę włócznia z jego przyjacielem. W wieku 19 lat Kilian wracał z kopalni z rudą żelaza dla swojego przyjaciela kowala. Wracając drogą zauważył kupców atakowanych przez pomioty. Zrzucił z pleców worek z żelazem chwycił swoją włócznie oraz kilof i popędził na pomoc kupcom. Pomioty postanowiły, że jeden z nich da sam sobie radę z Kilianem. Pewność pomiotów spadła gdy pomiot, który mierzył się z Kilianem został zabity jednym pewnym pchnięciem z włóczni. Rzuciły się na niego, ale widząc, że jest ich coraz mniej i że ich starania są daremne uciekły do lasu. Kupcy postanowili podziękować Kilianowi wręczając mu zbroję z czarnej stali, tarczę z pancerza wielkiego skorpiona, miecz frostmourne, włócznie widma, 2 katary z pazurów smoka.
Rasa : Elf
Klasa : Wojownik
Specjalizacja : (Do danej klasy,na początku 1 a potem dochodzi 2) : Champion
Ekwipunek : 2 katary, włócznia, miecz jednoręczny, tarcza, zbroja z czarnej stali
Styl walki(Wojownik i łotrzyk): Kilian najczęściej posługuje się tarczą i włócznia. Gdy widzi, że walczy z większą liczbą wrogów zakłada katary, natomiast miecza używa w ostateczności lub do zadania ciosu kończącego. Czasami też zamiast włóczni bierze miecz do tarczy.

Zbijak02
Kod:
Imię : Eonen
Historia jak zostałeś/aś Szarym Strażnikiem : Mój ojciec był królem elfów,niestety został oskarżony o zdradę królestwa i skazany na śmierć. Byłem zrozpaczony. Kiedy zastanawiałem się co zrobić,zobaczyłem Szarych strażników. Tak wiele o nich słyszałem,że podszedłem do nich i się spytałem co tutaj robią. Duncan (Tak nazywał się dowódca) spytał się czy jestem synem króla Elenora. Odpowiedziałem, że tak. Wtedy powiedział mi że mój ojciec jest niewinny. Razem wróciliśmy do królestwa,lecz było już za późno... Zostałem zmuszony do emigracji krainy Ludzi i dołączenia do Szarych strażników.
Klasa : Mag
Specjalizacja : (Do danej klasy,na początku 1 a potem dochodzi 2) : Mag Krwi
Ekwipunek : Drewniany kostur,trochę pożywienia,skórzany napierśnik i sztylet.
Styl walki(Wojownik i łotrzyk): *Nie ma*

Truskawka777
Kod:
Imię : Erica

Historia jak zostałeś/aś Szarym Strażnikiem : Pewnej chłodnej nocy gdy Erica zasypiała już w głęboki sen , ponure wiatrzysko uderzało głośno w otwarte okna .. Lampka naftowa stojąca za zwyczaj na blacie stołu zgasiła swe promyki wydając piski rdzy jaka ogarnęła zewnętrzną stronę lampki. Wazon z kwiatami upadł na ziemię budząc Erice z spokojnego nocnego snu. Obudziła się i wyszła na dwór. Tam panował całkowity chaos.
Drwale o tak później porze jakby nigdy nic , rąbali drewno lecz coś tu nie pasowało ... Erica wybiegła do szamana jednak po chwili gdy wróciła ... już nikogo nie było. Nastąpiła pełnia księżyca a Erica została sama jak palec w wiosce. Zza krzaków ujrzała małego wilczka który zaprowadził ją do stada wilków. Przywódca stada przyniósł jej futro by się ocieplić i jakiś prowiant. Gdy dopadło ją pragnienie postanowiła napić się wody z magicznej studni . Nie była jednak ona zwyczajna. Napój ten był kwaśny i nie dobry. Po chwili Erica odczuła dziwne mrowienie w całym ciele . Pod wpływem księżyca zaczęło jej się robić coraz zimniej . W końcu zmieniła się w wilka. Jednak następnego dnia niedźwiedzie zaatakowały wioskę. Stado musiało się poddać. Nie było nic do jedzenia i picia. Zostali na pustkowiu. Miliony kilometrów do najbliższej oazy. Po drodze połowa stada została zaatakowana przez tajemnicze stwory.. została tylko Erica i przywódca. Wybudowali nowe plemię, ponieważ okazało się że przywódca także był człowiekiem zmienionym w śnieżnego wilka. Po paru tygodniach wybudował ogromny zamek w którym zamieszkała Erica. Nauczył ją także, magii..Podarował jej swą księgę z której czerpała wiedzę. I oto nadszedł dzień w którym uczeń przerósł mistrza. Przywódca stada uczynił Erice szarym strażnikiem. Odtąd stanowiła część wojska, stojąc w obronie słabszych.

Rasa : Wilk (tak jakby wilkołak)

Specjalizacja : (Do danej klasy,na początku 1 a potem dochodzi 2) : Zmiennokształtny

Ekwipunek : Jakiś prowiant , skóry z mniejszych drapieżników , księga magii , drobne eliksiry.

Styl walki(Wojownik i łotrzyk): Walka dwiema broniami.

Ostatnio zmieniony przez Rafax011 3 Marzec 2014, w całości zmieniany 3 razy  

kubazgormu 
PKMN Trainer

Wysłany: 2 Marzec 2014   

Widze ze nei tylko ja gram w Dragon Age :)

Rafax011

Hmm, jest to jedna z moich ulubionych gier ;) A złożysz może podanie do PBF'a? :D
Ostatnio zmieniony przez Rafax011 2 Marzec 2014, w całości zmieniany 1 raz  

Krelon 
Alpha Luxray

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Imię : Kilian
Historia jak zostałeś/aś Szarym Strażnikiem : Kilian od dziecka trenował walkę włócznia z jego przyjacielem. W wieku 19 lat Kilian wracał z kopalni z rudą żelaza dla swojego przyjaciela kowala. Wracając drogą zauważył kupców atakowanych przez pomioty. Zrzucił z pleców worek z żelazem chwycił swoją włócznie oraz kilof i popędził na pomoc kupcom. Pomioty postanowiły, że jeden z nich da sam sobie radę z Kilianem. Pewność pomiotów spadła gdy pomiot, który mierzył się z Kilianem został zabity jednym pewnym pchnięciem z włóczni. Rzuciły się na niego, ale widząc, że jest ich coraz mniej i że ich starania są daremne uciekły do lasu. Kupcy postanowili podziękować Kilianowi wręczając mu zbroję z czarnej stali, tarczę z pancerza wielkiego skorpiona, miecz frostmourne, włócznie widma, 2 katary z pazurów smoka.
Klasa : Wojownik
Specjalizacja : (Do danej klasy,na początku 1 a potem dochodzi 2) : Champion
Ekwipunek : 2 katary, włócznia, miecz jednoręczny, tarcza, zbroja z czarnej stali
Styl walki(Wojownik i łotrzyk): Kilian najczęściej posługuje się tarczą i włócznia. Gdy widzi, że walczy z większą liczbą wrogów zakłada katary, natomiast miecza używa w ostateczności lub do zadania ciosu kończącego. Czasami też zamiast włóczni bierze miecz do tarczy.

Rafax011

Przyjęty, już dopisuję ;)

zbijak0s

Rafax A dla smoka* nie ma ;c
*- Jestem wyjątkiem gdyż jestem kimś innym ;)

Rafax011

Zbijak, proszę, ogarnij te smoki i zagraj raz Szarym Strażnikiem :F

zbijak0s

Nie ;-; Grałem 2 razy i co? Zabiłem swoje postacie xd

Rafax011

Ale teraz nie zabijesz. Graj człowiekiem ;_;

zbijak0s

Imię : Eonen
Historia jak zostałeś/aś Szarym Strażnikiem : Mój ojciec był królem elfów,niestety został oskarżony o zdradę królestwa i skazany na śmierć. Byłem zrozpaczony. Kiedy zastanawiałem się co zrobić,zobaczyłem Szarych strażników. Tak wiele o nich słyszałem,że podszedłem do nich i się spytałem co tutaj robią. Duncan (Tak nazywał się dowódca) spytał się czy jestem synem króla Elenora. Odpowiedziałem, że tak. Wtedy powiedział mi że mój ojciec jest niewinny. Razem wróciliśmy do królestwa,lecz było już za późno... Zostałem zmuszony do emigracji krainy Ludzi i dołączenia do Szarych strażników.
Specjalizacja : (Do danej klasy,na początku 1 a potem dochodzi 2) : Mag Krwi
Ekwipunek : Drewniany kostur,trochę pożywienia,skórzany napierśnik i sztylet.
Styl walki(Wojownik i łotrzyk): *Nie ma*

Rafax011

Przyjęty, jutro dopiszę, bo dzisiaj już nie mam siły ;)

Truskawka777 
Lolicon

Rafax, mogłabym skopiować moje podanie z forum Ziomka? Pisać nowego mi sie nie chce ;d

Rafax011

Wysłany: 3 Marzec 2014   

Jeżeli możesz to skopiuj, proszę bardzo ;) A jeżeli nie możesz... to ja Ci skopiuję ;_;

zbijak0s

Rafax,wbij na gg a nie przez forum kontakt

Rafax011

Jakby mi działało GG... D:

Odpowiedz do tematu