Witaj na www.PokeCraft.pl/forum
|
|
Szef |
| Autor |
Wiadomość |
KeyEno

|
Wysłany: 5 Luty 2017 Szef
|
|
|
Mam małą Sugestie aby zmienić Szefa Liderów w powodu złego przyjmowania Liderów.
Chodzi mi mniej więcej o to, że podanie nie powinno być najważniejszym Krokiem do Celu.
Można chyba zrozumieć, że nie każdy jest dobry z J.Polskiego.
Według Mnie Kryteria powinny być takie:
-Być Aktywnym
-Uczciwym
-Prowadzić Dobre Walki/Turnieje dla graczy
-Pomagać graczom oraz Administracji
-Nie dołączać do grup stworzonych przez Liderów(Jeżeli się idzie na lidera)
-Nie Przeklinać !!!
Według Mnie przyjmowanie powinno wyglądać tak:
1-Podanie Tyle na ile można bez żadnej POMOCY.
2-Zrobić Turniej danego typu Wytypować osoby które dobrze grają danym typem(nie chodzi mi o TOP 3)
3-Pytać się o zaciekawienia (Jeżeli nie są napisane na podaniu)
4-Osoby którym zaliczono podanie stworzyć Turniej a następnego dnia te same osoby ale już każdy z każdym i aż do osoby która Wygra cały ten etap
5-Zaliczać osoby które mają poparcie Graczy na serwerze
Przekupywanie Graczy dq z ogólnego startowania na Lidera
Pozdrawiam KeyEno |
_________________ Wszyscy jesteśmy kim jesteśmy, lecz nikt z nas nie jest Doskonały, Ale przynajmniej Walczmy o nasz Wizerunek.
~Kandydat na lidera Fighting 20.01.2017
~Kandydat na lidera Ground 18.02.2017
~Kandydat na lidera Fighting 17.04.2017
~Kandydat na lidera Fighting 08.05.2017
~Lider Sali Fighting 23.05.2017-14.07.2017 |
|
|
|
 |
DawidKox
Derp

Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2014 Posty: 1191 Skąd: Emptiness
|
Wysłany: 5 Luty 2017
|
|
|
Mozna do tego dodac iz walczenie graczy miedzy soba jest bez celowe, bo lider ktory zostal wybrany metoda turnieju typ vs typ swoj sklad mial na kontre na swoj typ a nie na kontry wiec odrazu to oslabia lidera ktory nie ma pieniedzy na zmiane pokemonow lub Tm/Hm.
Najlepiejby bylo tak ze kazdy z uczestnikow walk o liderow bedzie walczyl z kontrowym teamem osoby ktora zostala to tego zatrudniona... np. Moderator bierze team Bug ktorego dostal od rangi wyzszej i walczy nim przeciwko teamu Psychic, osoba ktora bedzie miala najwyzszy wynik wygra lidera a jezeli sa osoby ktore mialy taki sam wynik ( 6:5 i 6:5 lub wygrana i wygrana) beda walczyc z nastepna kontra a jezeli typ nie ma 2 kontr lub wynik byl taki sam w 2 turze wybierania liderow zmienia sie pokemony w teamie kontrowej. Oczywiscie zeby nie bylo ze osoby wygrywaly 1 ture i na 2 wiedzac ze bedzie inny typ zmieniaja Tm&Hm lub Poki... <- Zabroni sie tego.
Ps: Jezeli nie dojdzie do rezultatu miedzy graczami typ vs kontra beda musieli walczyc miedzy soba.
Moze i ten post moze nie miec sensu lub jest zle zbudowany gramatycznie, ale nie jestem przystosowany do pisania dlugich posow poniewaz zaczynam sie gubic.
Psv2: Pewnie beda komentarze typu; Ale to bedzie dlugie! To meczace! Nie bedzie czasu!!
To jestescie leniami i konserwatystami (No chyba ze bedziecie uwazac ze ten system jest calkowicie nie przemyslany i bedzie zle dzialac).
([{50 editow zeby naprawic bledy ortograficzne ktorych nie zalapalem wczesciej}]) |
_________________ Well, that life is only one ... I would not survive a second
 |
| Ostatnio zmieniony przez DawidKox 5 Luty 2017, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
KeyEno

|
|
|
|
| Jestem za tylko, że dominik trochę źle rekrutuje Liderów |
_________________ Wszyscy jesteśmy kim jesteśmy, lecz nikt z nas nie jest Doskonały, Ale przynajmniej Walczmy o nasz Wizerunek.
~Kandydat na lidera Fighting 20.01.2017
~Kandydat na lidera Ground 18.02.2017
~Kandydat na lidera Fighting 17.04.2017
~Kandydat na lidera Fighting 08.05.2017
~Lider Sali Fighting 23.05.2017-14.07.2017 |
|
|
|
 |
_Misiek_
|
|
|
|
| Jak dla mnie keyeno ogarnij się wyzywasz ikonę i się dziwisz.Dominik to bardzo dobry szef liderów |
|
|
|
 |
Torek
World is Mine

Wiek: 26 Dołączył: 03 Paź 2014 Posty: 1458 Skąd: Sakurasou
|
|
|
|
| Jestem po części zdania KeyEno. Chodzi mi o podania, jak już wspomniałeś, nie każdy jest dobry w tego typu rzeczach i w rezultacie zamiast liderów mamy poetów, a to bezsensu. Najważniejsza rolą są walki i to one wskazują na to, który lider się nadaje. Wiele osób przez niezaliczone podania ucierpiało, bo możliwe, że pokonałyby niejednego obecnego lidera. Będą zmiany, jeszcze uzgodnię to z Denkiem, tak aby rekrutacja przebiegała szybciej (w końcu gracze chcą zdobywać odznaki, a nie zawsze mamy wybranego lidera) i żeby więcej osób mogło wykazać się w walkach, a nie podaniach. Stary system był dobry, jedyne co, to trzeba go usprawnić. |
|
 |
Maszko
Lider Grass

Wiek: 25 Dołączył: 02 Kwi 2016 Posty: 189 Skąd: ze świata anime
|
|
|
|
| Dawid powiem tak twój pomysł jest lekko nieprzemyślany gdyż niektóre pokemony danego typu nie maja kontr na kontrę dlatego w przypadku niektórych typów są pokemony którymi można pokonać lidera 1 pokemonem bo np jest zbyt szybki. Podałeś na przykładzie team bug vs team Psychic wystarczy mieć yanmege ze speed boostem i łatwo można wygrać 6:0 kolejnym przykładem jest grass (wiem z doświadczenia) wystarczy dobry crobat i można łatwo wygrać. |
_________________ Cebulebi ♥
Lider Sali Grass 10.02.2017 ♥
-1 Rycerz : Rudy ejkej Xaxas aka lis/szop
-2 Rycerz : Dominik493 aka best veigar eune
 |
|
|
|
 |
DawidKox
Derp

|
|
|
|
Lider powinien dawac sobie rade z kontrami. :)
A co do filozofow, to chyba tez o mnie chodzi :P. |
 |
|
|
|
 |
Cicha
DIVA

|
|
|
|
| Problem w tym, że lider nie walczy tylko z kontrami, ale także z pokami o takim samym typie czy też na typ który mają przewagę, zdarzają się również teamy z 6 Lucario. Wtedy ludzie będą robić team na kontry typu, niż na lidera co jest bardziej uniwersalne, lecz i tak nie przetestuje się osoby dostatecznie. Może się wyuczyć tylko o swoich kontrach, a dostanie inny typ i nie będzie wiedział co zrobić. Poza tym wątpię, że jest osoba, która chciała się tym zająć i znała się na wszystkich typach, takich osób musiałoby być kilka. Liderom przydałyby się o wiele większe zmiany niż zmiana szefa liderów, kilku zasad czy sposoby prowadzenia walk. Póki co jest droga, którą idzie serwer i jakoś funkcjonuje, więc niech dalej działa. Co bym zmieniła na obecną chwilę to kryteria w jakich są przyjmowane osoby. Większość podań jest na podobnym poziomie, ale i tak jedno przechodzi, a drugie już nie. Teraz osoby zajmujące się rekrutacją patrzą głównie na to, kto napisał dane podanie. Według mnie podanie powinno być przyjmowane, gdy widać że ktoś się starał nad nim i wygląda przyzwoicie. Powinnien też się zmienić temat: "Jak napisać podanie? [klik] ", bo nie wiem czemu, jako przykład jest pokazane podanie, które jest odrzucone. Również wszystkie posty w dziale liderów, odnośnie podań, które są w oddzielnych tematach powinni zostać usunięte, bo przez to nowi gracze dają podania jako nowy temat. Pozostałe propozycję zostawię na oddzielny temat, który może kiedyś zrobię. |
|
 |
DawidKox
Derp

|
|
|
|
To zamiast kontr mozna dac randomowe poki...
Ale mniejsza, twoich argumentow nie da sie przebic, nie bede juz tego ciagnal. |
 |
|
|
|
 |
piotr13231
|
Wysłany: 6 Luty 2017
|
|
|
Omówienie typów i ich kontr.
Grass/Fight jest superefektywne na rock, a czasem daję radę wygrać 6:0 nawet z liderem, water też kontruje rock, ale z jednym teamem wygram z innym nie, a z pokemonami nie kontrującymi mam czasem większy problem (konkretne, nie podam nazw).
Rock jest kontrą na flying, przykładowo omastar może pokonać cały team 6:0, ale tylko z graczami, którzy nie zrobili kontr na zboostowane pokemony (np skarmory-sturdy).
Maszko Yanmega pokona team psychic? Teraz się używa wobbuffeta=hp/def/spdef, który wątpię by padł od niej[nie biorę pod uwagę ataku usypiającego bo chyba tylko 1 gracz używa taką Yanmegę]. No chyba że ktoś go nie ma, co automatycznie zmniejsza szansę wygrania walki (Wobbuffet jest w stanie pokonać całkiem ładna liczbę pokemonów, jak na nie boostującego)
Da się sprawdzić czy gracz wie co kiedy używać a kiedy nie.
Np Yanmega vs Omastar.
Yanmega używa detect (+speed) Omastar Shell Smash (+speedx2+spatkx2).
Po tej rundzie Omastar ma więcej speeda od Yanmegi, pomijając 2krotne obrażenia, a gdyby Yanmega nie użyla detect tylko inny atak miała by szansę na zabicie omastara.
Innym przykładem jest pokemon Boost+sturdy np Crustle (domyślnie najpierw się używa boostu[Shell Smash], bo sturdy uratuje go).
Np Crustle vs Carracosta (także boost+sturdy) Crustle użyje boostu, tak samo Carracosta. Carra ma mniej speeda (32, Crustle 45 [info z bulbapedii]).
Więc Crustle zdąży użyć 2 ataki, gdy Carracosta użyje jednego. Carracosta z atakiem priority speed np aqua jet mogłaby wyprzedzić Crustla i go pokonać, lecz Carra miałaby 1hp. Gdyby Carracosty nie boostować, tylko zaatakować najpierw np [Rock Slide], a Crustle się boostuje. Crustle zostałby z 1hp+boost a Carracosta z fullhp+sturdy. Gdyby Carra zaatakowała znów jakimś atakiem bez priority zostałoby jej 1hp, a z [Aqua jet] miałaby full a Crustle by padł. (wyjdzie, że Carracosta pokonała Crustla bez żadnej straty).
Podawałem w przykładach pokemony boostujące, ale są też inne pokemony na poznanie czy gracz potrafi nimi walczyć (o ile dany pokemon zna ten atak), np Staraptor, ataki wobbuffeta (odbijanie atk/spatk), Lapras, Lucario. ważny nie tylko DMG, lecz też działanie poboczne ataku (np pewien atak Lucario może być takim który jest słaby a może go ocalić)
Podania:
Co ma pisanie dłuugich podań do umiejętności posługiwania się językiem/pokemonami?
Podanie nie sprawdzi czy dana osoba zostanie długo na danym typie, czy będzie chciała jak najszybciej go zmienić.
Przykładowo moje podanie z 2015r na rock miało 3 krótkie zdania, a stoję ciągle na tym miejscu. Mało kto mnie pokonuje mimo że od około roku nie zmieniłem ani razu pokemona w teamie. Podanie słabe (na obecną chwilę nie którzy nawet go podaniem nie nazwią), a czas liderowania i umiejętność posługiwania się swoim teamem...
Walki typ vs ten sam typ.
Raz może zdecydować fart, raz "kto pierwszy ten lepszy" - kto pierwszy zboostuje pokemona ten wygra, w typie Flying jest mało sposobów na pokonanie zboostowanego pokemona, np w Rock/Steel Wystarcza Sturdy (chyba że przeciwnik używa pokemona boost+usypiający atak to sturdy+fart ze się obudzi//coś szybkiego, np z speed boostem)
Więc walki do 1 wygranej w takim typie jak Fly jest trochę no-fair, ale w teamie z pokemonem Sturdy można zmniejszyć fart, zostania pokonanym przez 1 lub z fartem więcej boost-pokemonów
PS Cicha, jest zakaz używania 6 lucario w walce, max 2 (w tym jeden SH drugi nie) |
|
|
|
 |
Shizou
|
Wysłany: 6 Luty 2017
|
|
|
NO to i ja się wypowiem podobna propozycja moja była:
http://forum.pokecraft.pl...ighlight=#72460
Myślę, że w moim pomyśle dokładniej było opisane i w sumie możecie to wprowadzić, bo dobra zmiana to dobry krok dla servera. |
|
|
|
 |
Carolina

Wiek: 30 Dołączyła: 05 Wrz 2014 Posty: 247 Skąd: Gorzowa Wlkp
|
Wysłany: 16 Luty 2017
|
|
|
| Do dosyć stara sprawa, ale co do podań wypowiem się jakie mają zadanie poza zapisywaniem się na rekrutację. Przypominam, że na forum jest autokorekta, która pomaga w pisaniu, a zanim się wyśle podanie do sprawdzenia można je sobie przeczytać i sprawdzić czy wszystko się zgadza. Nie trzeba być do tego poetą naprawdę. To jak napisane jest podanie świadczy o tym jak kandydat podchodzi do danej posady, a za razem pokazuje stosunek wobec osoby sprawdzającej. Wiadomo, że czytanie na okrągło takich samych podań, które się niczym nie różnią może być nieco męczące prawda? Im lepsze podanie tym większy szacunek okazuje się sprawdzającemu, a im większy szacunek sprawdzający otrzymuje tym lepiej ocenia podanie. Przynajmniej w moim przypadku tak właśnie było jeśli ktoś w ogóle to zauważył. To prawda, że nie od podania siła zależy, ale jeśli ktoś jest silny, a zmienia ciągle typy jak rękawiczki, a tym samym wywołuje zamieszanie w dziale rekrutacji to jednak warto wtedy brać pod uwagę, że wymagające podanie potrafi skutecznie odstraszyć od ciągłego zmieniania typów, a szef zapamiętuje podania, które się wyróżniają, a to pozwala zapamiętać osobę i zapobiec absurdalnemu przeskokowi z Grass na Fire. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|