Witaj na www.PokeCraft.pl/forum
|
|
feedback odn uruchamiania launchera |
| Autor |
Wiadomość |
5RB
|
Wysłany: 18 Lipiec 2017 feedback odn uruchamiania launchera
|
|
|
witam, dzis probowalem uruchomic Wasz launcher i niestety spotkalem sie z problemem, ktory byl opisywany ponizej - wszystko jest gicik, na sam koniec niestety crash. z racji tego, ze ponizszy temat nie otrzymal odpowiedzi - sprobowalem swoich sil i zalozylem nowy, tym razem daje pelne informacje, aby ulatwic Wam to wszystko.
wazne - temat nie zostal zalozony po to, by otrzymywac glupie odpowiedzi!! chcialbym sie tylko spytac, czy mozna uruchomic pc na tym komputerze bez jego zbednego ulepszania (nie gram zbytnio w gry, ktore przekraczalyby jego mozliwosci)
najwazniejsze informacje:
*specyfikacja
*crashreports
inb4 (uprzedzajac odpowiedzi):
*masz slaby komputer -> wiem!! wlasnie dlatego chcialbym sie spytac o jego rozwiazanie w sposob mniej brutalny, ktory pozwolilby mi grac bez zbednego wydania pieniedzy
*masz 32bitowy system, nie mozesz dolozyc ramu -> wiem o tym!! nie chcialbym reinstalowac systemu z racji tego, ze na tym mam juz duzo. backup nie wchodzi w gre. poza tym, przy 2gb ramu ciezko jest cos dolozyc...
*masz bana, nie mozesz dalej tu wejsc - wiem!! to bylo tylko dla testow, w razie, gdybym mogl tam wejsc ponownie. pomimo moich wczesniejszych slow, wezcie temat na powaznie, prosze...
dziekuje za wszystkie odpowiedzi,
pozdrawiam, razorek
@edit1: dodalem crashreports
@edit2: uczynilem wypowiedz czytelniejsza |
_________________ czarne mysli znowu spia na gorze, uhh. |
|
|
|
 |
zyczu
Administrator
|
Wysłany: 18 Lipiec 2017
|
|
|
Musisz dokupićdodatkowe kości 2GB RAM by mieć razem 4GB RAM i zainstalować system Windows 64bitowy, lepiej Windows7 niż Win10 który masz teraz. Co do unbana, to taka przyjemność kosztuje 500PP w SMS SHOP.
Możesz spróbować pobrać to: http://download.pokecraft.pl/PokeCraft_32bit.exe albo to http://download.pokecraft.pl/PokeCraft_32bitt.exe + pozamykać wszystkie programy jakie działają w tle (Skype / TeamSpeak / Antywirus / Steam / panel od nvidii / przeglądarke WWW / wszystko ) |
|
|
|
 |
5RB
|
Wysłany: 19 Lipiec 2017
|
|
|
probowalem te "mniej brutalne" rozwiazania, ktore mi podales, pomimo tego, ze probowalem juz obydwu, to sprobowalem zrobic je dokladniej i powylaczalem wiekszosc zawadzajacych programow w tle, korzystajac z menadzera zadan.
niestety, tak jak myslalem, i te rozwiazania okazalo sie byc bezuzyteczne, gdyz moj launcher tak samo zcrashowal pod sam koniec. no niestety.
dziekuje za rozwiazania, rozwaze opcje dokupienia kosci 2gb (reinstall systemu raczej tak srednio).
pozdrawiam, jak i prosze o zamkniecie tematu, razorek
PS odn. ub - wiem, aczkolwiek to nie ja mam bana, tylko moj brat, ktory prosi obecnie o ub; jednakze, z racji tego, ze ban byl dosyc mocny, i ja zostalem nim objety. |
|
|
|
 |
zyczu
Administrator
|
Wysłany: 19 Lipiec 2017
|
|
|
Jest jeszcze inna opcja, ale przekracza ona mozliwosci wiekszosci uzytkownikow komputera: Odpal sobie Linuxa 64bit z LiveCD, najlepiej Ubuntu (dobrze dziala z nvidia) ze srodowiskiem lxde (bierze malo ram) i na tym linuxie dzialajacym z plyty zainstaluj jave i odpal launcher.
Jeśli zdecydujesz sie na zakup ram to koniecznie musisz przeinstalowac system na 64bit, inaczej bedzie to samo co masz teraz. |
|
|
|
 |
5RB
|
Wysłany: 20 Lipiec 2017
|
|
|
na lepszym komputerze (brata) poprzez oracle vbox uruchomilem sobie linuxa ubuntu 64bit wlasnie z tym srodowiskiem, zainstalowalem jave poprzez terminal i odpalilem launcher.
niestety, nie zadzialalo, wiec watpie, by zadzialalo to i u mnie.
raczej w niedalekiej przyszlosci zdecyduje sie na zakup ramu i reinstall na x64
dziekuje za pomoc; Bog Ci to wynagrodzi w dzieciach ;)
pozdrawiam slicznie, razorek
PS prosze o zamkniecie |
|
|
|
 |
zyczu
Administrator
|
Wysłany: 21 Lipiec 2017
|
|
|
| Na wirtualnej maszynie nie działa sterownik graficzny z akceleracją 3D. Musi być Ubuntu 64 działające np z pendrive i zainstalowany na nim tzw sterownik własnościowy nvidia. |
|
|
|
 |
5RB
|
Wysłany: 22 Lipiec 2017
|
|
|
serio kupie ten ram (no i reinstall systemu, do tego jeszcze dojdzie xeonik i cos tam), jeszcze raz dziekuje za wielka i ciagla pomoc :)
obiecuje, ze Ci inni to wynagrodza.
prosze o zamkniecie,
slicznie pozdrawiam (glownie zycza ._.), razorek |
| Ostatnio zmieniony przez 5RB 22 Lipiec 2017, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|