Zamknięty przez: admin 11 Lipiec 2017 |
Skarga na Cole |
| Autor |
Wiadomość |
AndreSHH
|
Wysłany: 11 Lipiec 2017 Skarga na Cole
|
|
|
Witam, z góry chciałbym poinformować, że owy temat dotyczy tylko Nikusi, wszelkie posty odbiegające od głównego tematu (Coli10) będą ignorowane. Jeżeli ktoś ma zastrzeżenia do zachowania innych osób, które będą wypowiadać się w tym temacie, prosze zrobić osobną skargę.
Jak w temacie, wraz z kilkoma osobami stwierdziliśmy, ze najwyższa pora poruszyć ten temat na forum. W poniższych screenkach chciałbym ukazać zachowanie Nikoli w niektórych momentach.
Chciałbym zacząć od sprawy na Team Speaku mianowicie, jakiś czas temu kiedy Nikola posiadała permisje na TS'ie, niestety nie była wzorem do naśladowania. Zabieranie rang graczom, których nie darzyła zbyt duża sympatia czy po prostu toksyczne zachowanie. Po całej sytuacji Nikola postanowiła przeprosić osoby, którym zabierała rangi, ale niestety... nie były to szczere przeprosiny. Wysyłała je tylko po to aby odzyskać range na TS'ie, co jest trochę żałosne i dziecinne. Po wielu rozmowach z Cola prowadzonych przez osoby trzecie jej zachowanie dalej nie uległo poprawie. Wywyższa się i nie szanuje pracy innych osób.
Za swoje obowiązki zabiera się tylko w obecności Denka, jest to trochę śmieszne i nie na miejscu. Używa rangi aby rozpowszechniać fałszywe informacje, typu kiedy będzie update czy kto dostanie się do grona Administracji. Zamiast zgłosić kopiowanie itemów przez innych graczy kryje ich, a nawet sama używa takowych itemów. Jest to po prostu faworyzacja. Jakiś czas temu chwaliła się na TS'ie, że wie jak to robić i po prostu z tego korzysta, niestety nie posiadam na to dowodów, mam na to jedynie świadków. Sama nie przestrzega zasad, które obowiązują graczy z nią włącznie, prosi osoby trzecie o pomoc na walkach o lidera, co jest nie zgodne z regulaminem serwera. W grę wchodzi również bugowanie, czy przez ściany czy itemów. Proszę również o wypowiedz innych graczy, co sądzą zachowaniu Nikoli plus samej bohaterki owego posta, miło będzie też zobaczyć wypowiedz Denka. Dziękuje i życzę miłego wieczoru.
Poniżej podsyłam wszystkie dowody, które w jakikolwiek sposób mogą podeprzeć moja teze.
http://imgur.com/lKnarGw
http://imgur.com/a/1DT2P
PS: Na dziewiątym screenie widać, reakcje Coli na pojawienie się WikiPL na serwerze.
PS: Dziewiaty SS niewazny
#EDIT: Chciałbym dodać, że sam nie będę wypowiadał się już w owym temacie, żeby nie rozkręcać jeszcze większej dramy. |
| Ostatnio zmieniony przez AndreSHH 11 Lipiec 2017, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
BonziBuddy
|
Wysłany: 11 Lipiec 2017
|
|
|
| Mi jeszcze rangi zabierała na ts "bo tu nie gram". |
|
|
|
 |
Ribu484
Dazzled One

|
Wysłany: 11 Lipiec 2017 Re: Skarga na Cole
|
|
|
| AndreSHH napisał/a: | | Jakiś czas temu chwaliła się na TS'ie, że wie jak to robić i po prostu z tego korzysta, niestety nie posiadam na to dowodów, mam na to jedynie świadków. |
Cola ostatnio sama prosiła mnie, żebym jej "pożyczył" HM Waterfall, twierdząc, że za chwilę mi go odda. Jak chciała mi go oddać skoro po użyciu one znikają?
Oczywiście się na to nie zgodziłem, ponieważ wiedziałem co Cola ma zamiar zrobić.
 |
_________________ Lider Steel 07.12.2015 - 12.9.2016
Lider Bug 12.05.2017 - 11.07.2017
KidMod 26.07.2017 - Present
100% legit |
|
|
|
 |
dino
Rocky :3

Wiek: 23 Dołączył: 13 Mar 2016 Posty: 261 Skąd: Warszawa :)
|
|
|
|
Taki + ode mnie
Sama mi mowila kiedys, ze sprzedawala zdj pokow za pieniadze
(Tzn Pok Natura ivs evs by tos na inny serwer przeniosl) |
_________________ 8 Lider Rock na serwerze.
Były Lider Sali Rock
6 Lider Dark
♥Były Lider Sali Dark♥
8 Lider Ground
♥Lider Sali Ground♥
♥KidMod♥
Z czasem zrozumiesz, że są ludzie, którzy będą z Tobą, ponieważ jesteś taki, jaki jesteś.
A także są ludzie, którzy odwrócą się od ciebie, ponieważ nie zechcesz być taki, jak oni.
 |
|
|
|
 |
_Amelia08_
Ta raczej pozytywna

Wiek: 24 Dołączyła: 24 Lis 2013 Posty: 270 Skąd: Pokeball ^^
|
|
|
|
Przykro mi że tak musimy rozwiązywać problemy, dzięki skargom, ale trudno. Jako członek administracji jestem wręcz zmuszona by się wypowiedzieć na ten temat. Przepraszam Cola, nic oficjalnego.
Więc tak, od razu mówię, że skarga jest słuszna, jestem osobą która rozumie i nadąża nad sytuacją jaka panuje na serwerze (i też poza nim, rozumie się przez to ts'a). Miałam od groma skarg na Cole, naprawdę dużo, nie brałam tego na początek na poważnie, pomyślałam sobie "Nie może być aż tak źle". Chciałam załatwić sprawę pokojowo, więc zabrałam Cole na kanał by porozmawiać i obiecała poprawę zachowania, ale widocznie słowa nie dotrzymała. Kolejna sytuacja była z zabieraniem rang na tsie, za to, że za kimś nie przepada, nadużywała permisji, więc poczułam się odpowiedzialna by coś z tym zrobić i zrobiłam - zdegradowałam w ramach nauczki i by jakoś zmotywować ją do zmiany nastawienia. Tłumaczyłam jej dobrą godzinę dlaczego dostaje degrada i dlaczego nie powinna się tak zachowywać. Cola natomiast postanowiła unieść się na mnie, że jestem niesprawiedliwa itp, itd. Powiedziała, że jeśli zdegradowałam ją na tsie to na serwerze też mogę jej zabrać rangę. Tłumaczyłam jej, że jeśli poprawi zachowanie to odzyska rangę, jedynie co uzyskałam w ramach odpowiedzi to "Nie będę dalej kontynuować z Tobą tej konwersacji" co dowodzi, że niestety Cola nie przyjmuje konstruktywnej krytyki i nie da się z nią załatwiać spraw na spokojnie i polubownie. To w jaki sposób się odnosi się do niektórych graczy jest co najmniej nie na miejscu. A obgadywanie innych za plecami, dlatego że ktoś nie zrobił tego co chciała/albo coś nie poszło po jej myśli jest chyba jeszcze gorsze. Powiem wprost i szczerze, nie będę tolerować takiego zachowania bo czuję się odpowiedzialna za serwer i mam zamiar walczyć z takim zachowaniem, znam sytuację na serwerze, ponieważ siedzę pomiędzy graczami i mam z nimi dobre relacje. Dziękuję, tyle miałam do powiedzenia. |
_________________ Potrzebujesz pomocy lub masz pytanie? Pisz! vv
E-mail: [email protected]
Zapraszam do naszej facebook'owej społeczności pokecrafta! vv
FB: https://www.facebook.com/pokecraftpl/?fref=ts
“Nie możesz mieć lepszego jutra, jeśli cały czas myślisz o wczoraj”.
~Charles F. Kettering
 |
|
|
|
 |
Vkick

|
|
|
|
| Uważam iż ta skarga jest słuszna. Zgadzam się z tym co napisał Andresh. Nie mam od sb nic do dodania. |
|
 |
hamtaro04
Lider Poison

Wiek: 27 Dołączył: 01 Sty 2014 Posty: 110 Skąd: Kanto/Fuchsia City
|
|
|
|
| Cola, niestety to co jest napisane w tej skardze jest prawdą. Zachowujesz się bezczelnie, zwłaszcza w tedy gdy ktoś Ci zwraca uwagę. Obiecałaś ze się zmienisz, ale twojej poprawy nikt nie widzi. Zamiast się poprawiać jesteś jeszcze bardziej: zła, chamska oraz bezczelna. |
_________________ Lider Poison 26.11.2016
Trzeci lider sali Ghost. 10.03.2015
Pierwszy lider sali Fighting 5.01.2014
 |
|
|
|
 |
admin
Administrator
|
|
|
|
Cola - możesz odpisać na powyższe zarzuty ?
PS : ssy na wyrost - nie przedstawiają nic szczególnego i nie potwierdzają tez jakie stawiacie.
PS2 : HM można użyć kilkakrotnie - więc to żaden dowód na klonowanie
PS3 : czy oby na pewno to co napisaliście jest obiektywne? Czy rozgrywki typu " bo jej nie lubię" ? Nigdy nie otrzymałem żadnych skarg na cole, z logów także nie wynika nic nadzwyczajnego (pomijając głupawkę - to owszem do poprawy).
PS4 : z ts3 niestety się nie wypowiadam bo nie wiem, ale skoro nie ma rangi to chyba po temacie?
Czekamy na wypowiedź Nikoli. |
_________________ Dołącz do NAS ! ----> www.facebook.com/Pokecraftpl
 |
|
|
|
 |
miczkoo
Wiki <3
Wiek: 14 Dołączył: 31 Gru 2016 Posty: 511 Skąd: Zrodzony z Entaia
|
|
|
|
Denek ja jak miałem hm waterfall mogłem użyć go tylko raz.
EditCola//By uzyc hm musisz usunac atak i dac wtedy hm. |
_________________ Niech moc Psyducka będzie z wami
19.06.2017 21,30-22,10
W tym czasie dostałem super mocy, mogłem niszczyć kościół i cmentarz. Nikt tego nie widział. Potem dostałem Jaila za to że napisałem dzienki.
Od tej pory boję się Pokecrafta
Pierwsze 3 Eevee na pokecrafcie 2017-07-15 (20;42) |
| Ostatnio zmieniony przez Cola10 11 Lipiec 2017, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Cola10
Kawaii

|
|
|
|
| Jesli chodzi o Andre, to prawda zabieralam rangi poprzez nienawisc z robionych ze mna memow ale zostalam, ukarana degradem z rangi kidmod na ts. Ss zwiazany z klotnia z monka zostal rozwiazany pogodzilam sie z nia i wyjasnilysmy sobie wszystko. Jesli chodzi o hm zawsze mozna bylo ich uzywac kilku krotnie wiec nie wiem jaki problem? Jesli chodzi o inne ss nie widze ze robilam cos zlego. Moge przyznac ze czapnelam sie z amelka po akcji z zabraniem mi rangi ale chcialam sie przyznac jej racje ale gdy tylko chcialam z nia pogadac ona nie miala czasu ;/ To ze jestem "zla, chamska i bezczelna" naprawde tego nie zauwazam moze gdy sie wtedy czapnelam z amelka a tak to nie wiem co zle zrobilam i gdzie ;v |
_________________ KidMod 23.03.2017r.
Liderka Water 11.07.2017r. -> 14.07.2017r.
Liderka Ice 22.09.2016r. -> 08.07.2017r.
 |
|
|
|
 |
admin
Administrator
|
|
|
|
 |
Cola10
Kawaii

|
|
|
|
| Nie wiem jak to bedzie, widze duza nienawisc w moim kierunku. Probowalam sie pogodzic i zostalam wykorzystana dla ss. |
 |
|
|
|
 |
KeyEno

|
Wysłany: 11 Lipiec 2017 Re: Skarga na Cole
|
|
|
prosi osoby trzecie o pomoc na walkach o lidera, co jest nie zgodne z regulaminem serwera.
Jeżeli chcesz coś w tym powiedzieć to AndreSH nie jesteś aniołkiem. Sam Pamiętam, iż kiedy walczyłęm z Papryką o lidera to jakimś dziwnym trafem ty i kamplo byliście razem na kanale i mu podpowiadaliście. Składasz skargę na kogoś lecz sam to robiłeś ?? |
_________________ Wszyscy jesteśmy kim jesteśmy, lecz nikt z nas nie jest Doskonały, Ale przynajmniej Walczmy o nasz Wizerunek.
~Kandydat na lidera Fighting 20.01.2017
~Kandydat na lidera Ground 18.02.2017
~Kandydat na lidera Fighting 17.04.2017
~Kandydat na lidera Fighting 08.05.2017
~Lider Sali Fighting 23.05.2017-14.07.2017 |
| Ostatnio zmieniony przez KeyEno 11 Lipiec 2017, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Cola10
Kawaii

|
|
|
|
| Jesli chodzi o proszenie, walczylam dzisiaj o lidera , gadalam z nim na ts i nikt mi nie pomagal w walkach ;v |
 |
|
|
|
 |
AnneMarrieCurri
|
|
|
|
Moglabys nie klamac? Jestes toksyczna i niedorzeczna. Zachowujesz sie arogancko. Gdy cos ci nie pasuje to musisz to zmienic - wyeliminowac. Przyklad:
- WikaPL leczaca poki na twoich walkach -> wpisalas /kick wikapl
Oprocz tego jestes osoba w administracji, a kompletnie nie potrafisz pisac. Jako osoba w adm. nawet jako kidmod powinnas znac podstawy ortografii, interpunkcji i gramatyki. Przynajmniej tyle. To chyba nie jest duzo (?).
PS oszukujesz.
Wiem, ze pewien gracz gral na innym nicku - Artur7lat2010 i ty wiesz kim on naprawde jest. Artur7lat2010 dostal bana za cheaty. Ty dobrze o tym wiedzialas. Kilka dni temu dostal ub, a ty jeszcze go bronilas. Pewnie tez masz cheaty, kolega ma nick normalny na D. Mozecie sobie sprawdzic. Wiecej mnie sie nie chce pisac, bo zal mi ze masz km. PS pisalas, ze jestes "psiapsiolka* Lotoski, jakos ona gdy sie dowiedziala, ze tak napisalas wysmiala sie ze takie dziecko przyjeli na km. Narka |
|
|
|
 |
|
|