Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Egg Move
Autor Wiadomość
Carolina 

Wysłany: 16 Luty 2017   Egg Move

Jak wiadomo zbliża się update, a w związku z tym większość z nas będzie uganiać się za nowymi pokemonami. Zwyczajnie przejdziemy ze starych pokemonów na nowe, a te stare będą dla nas już nudniejsze. Każdy zna Gyaradosa na DD czy Crustla na SHSmashu, albo Veno na Sleepie i Quieverze czy też Lanturna, którego osobiście zapoczątkowałam pod tanka, ale takich silnych kombinacji jest o wiele więcej niż można sobie wyobrazić i to wśród tych pokemonów, które mamy obecnie.

Pora przejść do sedna tego tematu. Dotyczy on ruchów z jajek. Egg Moves. Sprawia to, że pokemon może poznać ruch, którego nie nauczy się przez TM ani lvl. W ten sposób stare pokemony takie jak np seaking, która raczej nie należy do najbardziej cenionych pokemonów otrzyma szansę na zaistnienie. Egg moves już teraz są dostępne, ale nie zostały wzięte pod uwagę, a komenda została zwyczajnie zablokowana. To zrozumiałe, ale myślę, że najlepiej by było zastosować blokadę jedynie czasową dla tej komendy tak jak jest to w przypadku /kit vip, a na ile to już zdecydujcie sami.

Jak to działa? Przykładowo chcemy mieć treecko, który zna Double Kick. Aby to osiągnąć potrzebujemy samicy Sceptile i Nidokinga np. Po zbreedowaniu tych 2 pokemonów z jajka wykluje się treecko. Jeśli Ojciec miał Double Kick jest niewielkie prawdopodobieństwo, że potomstwo odziedziczy ruch po ojcu. Sama sprawdzałam na singlu i komenda działa, a oto ona.

/breed <player> <slot 1> <slot 2>

Mój proponowany czas na blokadę tej komendy to od 5 dni do tygodnia 1 zastosowanie. Pamiętajcie, że prawdopodobieństwo uzyskania ataku nie jest ogromne więc nie przesadzajcie z czasem.

Jeśli temat spotka się z pozytywnymi opiniami wspomnę kolejnej metodzie poznawania ruchów.

PS: Jako, że nie można na singlu sprawdzić, czy komenda może zostać zastosowana na kogoś poza samym sobą polecam, aby była ona dla Vipów.
Ostatnio zmieniony przez Carolina 16 Luty 2017, w całości zmieniany 1 raz  

Cicha
DIVA

Wysłany: 16 Luty 2017   

Popieram temat. Aktualnie ciągle występują jedne i te same poki w teamach, a jedyna różnica to to, że jeden gracz ma Crustle, a drugi Gyaradosa. Jest to spowodowane miedzy innymi tym, ze innym pokom potrzeba egg move lub tutor move, by móc dysponować ich siłą. Bez tego żadna aktualizacja nic nie zmieni, tylko dojdzie parę nowych poków do teamu typowego gracza. Mi osobiście bardziej zależy na tutor move'ach niż na egg, ale jest to krok w dobrą stronę.

dejnio 
Shinobi Konohy

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 16 Luty 2017   

Jestem za, przydała by się taka możliwość do urozmaicenia gry.

AndreSHH

Wysłany: 17 Luty 2017   

Jak na moje super sugestia, wreszcie wniesie cos na nasz server. Sam pomysl jest genialny bedzie mozna sie pobawic z romnazaniem pokemonow :)
Pozdrawiam.

Madaran 
Przypadek? Nie sądzę

Wysłany: 8 Marzec 2017   

Przydałoby się coś takiego, no ale niestety wiemy, jak to jest...

NiebieskiKoksu

Wysłany: 15 Marzec 2017   

Rowniez jestem za ale 1 mi sie w tym nie podoba co zostalo napisane piwyzej a mianowicie to ze bendzie dostepne to tylko dla vipow moim zdaniem bylo by to nie fer wobec innych graczy ktorych na vip nie stac a konkretnie chodzi mi o to zeby bylo to tez dostepne dla graczy ale zeby sie dluzej czekalo np. 1 tydz. Lub 2 tygodnoe do 1 mies. Lub 1,5 mies.

Odpowiedz do tematu