Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Legendy Lidera ?
Autor Wiadomość
Vkick 

Wysłany: 9 Marzec 2017   

Torek, jak słusznie zauważyłeś mewtwo to pokemon, a co robią pokemony ? Przedstawiasz je tak jak by była tylko jednak rayquaza na serwie(liczba legend stale będzie rosła i jak myślisz nadal będą takie rzadkie?). Rozumiem ,że boisz się iż w obliczu dodania legend na sale wykluczy to typ ghost/normal. Jednak uważasz ,że to same legendy będą motywacja do zostania np. liderem dragon ???? Jeśli ktoś jest oddany typowi po prostu na niego pójdzie. Legendy to wspaniałe poki jKosmatek, rozumiem również twoje obawy. Jednak nawet jeśli legendy przyczynią się do wzrostu poziomu trudności na salach wyjdzie nam to na dobre. To moje osobiste zdanie na ten temat. Jednak ja zadałem pytanie, czy chcecie legend na sali ? Nie jestem ślepy jeśli zauważę wady moich planów wobec legend wycofam to lub wprowadzę zmiany. Zaufajcie mi. Ja przynajmniej chce zmian.....

Torek
World is Mine

Wysłany: 10 Marzec 2017   

Chodzi mi o sprawiedliwość pomiędzy liderami, a nie czy ktoś kocha dany typ. Może nawet go wielbić dniami i nocami, ale będzie pokrzywdzony, a zarazem słabszy z powodu braku legend. Zmiany, zmianami, ale w normie, a nie dawanie rzeczy odbiegających zupełnie od zasad. Niedługo update, dojdą nowe pokemony, itemki, może nawet Lider Fairy i jeżeli dobrze rozplanuję, to nawet PokeGildie. Naprawdę będzie aż tak mało nowości?

Carolina 

Wysłany: 10 Marzec 2017   

Nie mam pewności czy Arceus będzie po update, bo było o nim pokazywane sporo w kwietniu 2016, ale jeśli tak jest to mamy rozwiązanie. Jak wiadomo Arceus jest typem normal, ale może on przybrać każdy typ poprzez trzymanie Plate konkretnego typu lid ghost bedzie miał obowiązek trzymania na Arceusie Plate typu ghost jeśli będzie chciał go mieć w swoim składzie.Rozpoznawalność nie powinna stanowić kłopotu, bo jego kolor się zmienia wraz z typem. Jeśli jest Arceus to po kłopocie, a jeśli niema to dalszą dyskusje pozostawiam wam. Oczywiście nie sugeruje tego, że Arceusa zaraz każdy będzie mieć, ale jest to jednak wyjście dla każdego typu ogólnie rzecz biorąc.

AndreSHH

Wysłany: 12 Marzec 2017   

Pomysl sam w sobie nie jest zly, bo jakby tak pomyslec urzywanie legend na naszym serverze jest braktycznie wszedzie zabronione. Legendy sa czescia tego moda wiec raczej powinny byc udostepnione dla lidera danego typu. W obecnym momencie sa one po prostu bezuzyteczne. Jestem na TAK, legendy u liderow urozmaica walke. Gracz dobrze wie z czym bedzie walczyl i robi team samych kontr, wiec mysle, ze nie jest to najgorsza sugestia. Zdobywanie takich odznak jak FLYING, GRASS czy DRAGON nie bedzie juz takiekie latwe.
Pozdrawiam serdecznie :)

Cicha
DIVA

Arceusa nie ma i najprawdopodobniej przez dłuższy okres czasu nie będzie tak samo jak Meloetty, bo są to pokemony, które potrzebują zmiany tekstur w zależności od itemu czy ataku. Itemy (poza pupilami) tak samo jak różnego rodzaju poty, też są wszędzie zabronione. Dodanie legend do teamów liderów jest po prostu aroganckie wobec innych typów i nie tylko Normal i Ghost nie mają legend, a także Dark, Bug, Fight, Steel, Poison i Rock. Z czego po aktualizacji legendy dostaną tylko Normal, Steel i Rock, a 5 typów zostanie dalej bez niczego. Dodanie legend jest to wielkie, bezpodstawne wyróżnienie typów, które te legendy mają, a szczególnie Flying i Psychic (ew Dragon jeszcze), które mają o wiele więcej legend od pozostałych typów, teraz jak i po aktualizacji. Osoby które wypowiadają się za pomysłem, są to zazwyczaj liderzy lub kandydaci na typy, które te legendy posiadają. Jak się coś już robi to wypadałoby, by to dotyczyło wszystkich typów, a nie robienia wyjątków i ulubieńców graczy, którymi zapewne by się stały Flying i Psychic, bo spośród tylu legend nawet i gracz X, gdyby się postarał, zdobyłby 1 Mew czy też legendarnego ptaka, szczególnie że o te legendy wyjątkowo nie trudno.

LAMA555 

Jestem na nie . Gdyż to jest bezsensowne wyłudzanie pieniążków. Bardziej hajsaty gracz zostane liderem a niektórzy nawet nie lizną liderostwa. Wzrośnie trudnośc na zdobycie odznaki choć czasem i tak jest trudno, wolałbym aby zostało tak jak teraz.

szmn123 
Lider sali Fly

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 14 Marzec 2017   

Jeżeli popatszymy na statystyki pokemonów legendarnych to nie odbiegają aż tak bardzo od pokemonów "zwykłych" choć prawda jest taki mew two który ma dosyć sporą przewagę nad innymi pokemonami więc według mnie można by te najlepsze pokemony co są i co dojdą na przestrzeniu czasu zablokować na użytek liderów AndreSHH, "legędy są częścią moda" oczywiście są typy które nie posiadają legend na serwerze lecz jak napisałem wyżej dopuściło by się głównie te legendy które były by w jakimś stopniu równe co inne pokemony danego typu więc nie było by to "ulepszenie" teamów np. Fly lecz jedynie ich urozmaicenie

NiebieskiKoksu

Wysłany: 15 Marzec 2017   

Wiec tak byl tam taki post ktory mowil o kupowaniu legend xd moim zdaniem jest to kompletnie bez sensu bo moze i sie serwer wzbogaci (w cos nwm w co xd) ale bendzie to nie fer poniewaz jak jamis 8 latek dostanie kieszonkowe od babci to kupi sobie legendy i bendzie np. Liderem a inni gracze walczace normalnymi pokami nie maja duzych szans w walce z legendami w dodatku legendy maja wieksze staty wiec moga na 2 hity zjechac poksa (100lvl) osobiscie znam taki 1 serwer gdzie mozna kupic legendy za hajs i powiem wam ze to tylko zepsulo ten serwer kazdy tam ma legende co jest bez sensu przeciez jakis gracz bendzie mial wieksza frajde i satysfakcje z tego jak zlapie legende niz ja kupi no bo patrzcie jak polowa serwa bendzie miala legendyto zadnej satysfakcji wam zlapanie takiej legendy nie da a jesli nie duza garsta graczy bendzie miala legendy to sami pomyslcie jakbyscie sie czuli nalezac do tej elity ;) a jesli chodzi o uzywanie legend na sali tl moze tylko wtedy lider daneto typu moglby jej uzyc kiedy jakis gracz chce walczyc o lidera (dla nie kumatych chodzi mi oto ze jesli taki lider przegra taka walke wtedy ten gracz ktory wygra zostanie liderem sali/typu)
Mam nadzieje ze pomoglem :)

Vkick 

Wysłany: 17 Marzec 2017   

Ludzie nie mam zamiaru walczyć o wrowadzenie kupowania legend na sali. Chce poprostu zmian na lepsze. Zmiany są po to że było lepiej. Dziwne jest dla mnie to że admin nie chce zmian bo uważa że będzie ich za dużo. Jako szef liderów mam za zadane spawdzać tylko podania ? Jeśli nie zapoznaliscie się z moją propozycja (NiebieskiKoksu, ) to jbc jest na samym początku tej dyskusji. Chce to wprowadzić w ramach testu. A zapewnima iż nie mam złych intencji a problemy ,które przedstawiciele powyżej to drobny urywek tego co będzie. Bo to dopiero poczatek :)

Torek
World is Mine

Czekaj, czekaj. Gdzie napisałem, że nie chce zmian? Na lepsze? Ja nie wiem co ty uważasz za lepsze, ale na pewno nie wprowadzenie legend dla liderów. Nie wiem czy wiesz, ale sam napisałem długą sugestie z kilkoma zmianami (kolory rang, mute, pokegildie, kolory nicków administracji), więc jak możesz coś takiego pisać? Nowe, ciekawe zmiany powinny raczej obejmować wszystkich, a nie 17 osób, nawet nie 17, bo wiele typów nie ma legend, o czym już nie raz wspominałem z Asią...

//edit
"drobny urywek" - to chyba raczej najistotniejsze rzeczy, jak ty sobie to wyobrażasz, jeden lider ma masę legend do wyboru, a drugi ani jednej... Jako szef liderów raczej powinieneś wszystkich traktować SPRAWIEDLIWIE.

Vkick 

Jako szef liderów chce zmienić oblicze poków legendarnych. Pragnę jedynie aby póki ,które do tej pory slużyly tylko jako drogie zabawki mogły zacząć walczyć. Jednak jak też napisałem jeśli uznam to z czasem za niezbyt udany eksperyment poprostu wycofam ten przywilej liderom. Ja rozumiem ze będzie wiele zmian, ale czy to ma wykluczać całą resztę ? Moim zdaniem legendy zasługują na swoje miejsce w salach.

Cicha
DIVA

Zmiany są po to by było lepiej, gdy są przemyślane i słuszne. Według mnie priorytetem szefa liderów powinno być usprawnienie rekrutacji i jakości podań. A ta zmiana przyniesie o wiele więcej złego niż dobrego, jeśli chodzi o samą rekrutację czy też grę na serwerze. Nie widziałam podczas rekrutacji na typy, które w legendy oblegają brak podań lub też 1, 2 zgłoszenia na całą rekrutację, czy też by rekrutacja na te typy była przedłużana (co można zauważyć przy innych typach). Szczerzę, ja nawet po updacie, gdzie dojdzie legenda Normal dalej będę przeciwna, gdyż nie będę czuła się dobrze wobec innych liderów, którzy tych legend nie będę posiadać. Tak samo będę się czuła dyskryminowana, gdy ta zmiana wejdzie w życie przez typ, którego liderem jestem, bo w końcu czemu inny lider ma używać legend, a ja nie? Czemu to właśnie odznaka Psychic, Flying czy też Dragon ma być trudniejsza do zdobycia od innych? A dyskusję są po to, by pojawiały się głosy za propozycją, jak i przeciw, więc nie wiem skąd to oburzenie. Ważniejsza jest sprawiedliwość pomiędzy typami i usprawnianie rekrutacji, bo jak widać po ilościach typów, które są wolne to z tym jest największy problem, a wprowadzenie nierównowagi pomiędzy typami w niczym tu nie pomoże. Dla mnie najważniejsze jest to by patrzeć obiektywnie i nie postępować samolubnie, a ta zmiana najwięcej czego wprowadzi to chaosu.

Ostatnio zmieniony przez Cicha 17 Marzec 2017, w całości zmieniany 1 raz  

dominik493 
Szef Liderów

Ostrzeżeń:
 2/3/6

+ Nie ma wcale legendy Poison , więc lider poison będzie najbardziej pokrzywdzony.

Lider Ghost od 18.11.2015 do 14.07.2017

Maszko 
Lider Grass

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Powiem tak jeśli legendy miały by być dalej bez użytku bo 1 lider nie mógłby jej posiadać to może tak zabrońmy​ liderom pokemonów boostujacych gdyż nie każdy typ może sobie pozwolić na takie pokemony. Po za tym liderowi legendy ułatwia w pewnym stopniu obronę odznaki ,a graczowi utrudni i wtedy żeby wygrać musi coś umieć ,a nie polegać na farcie typu cios krytyczny flinch miss itp. Zawsze można wprowadzić legendy liderom na tymczasowy okres próbny. Nie jestem w 100% pewny (pisze z tel) ale ktoś pisał że liderem zostanie bogatszy którego stać na legendę w taki przypadku chyba logiczne by było że jako lider masz przywilej brać legendę do teamu ale jako rekrut tylko normalne póki bez legend.

EDIT BY CICHA:
Nie posiada legend 8 typów, a nie 1. Każdy typ posiada pokemony z możliwością boostu.

Lider Sali Grass 10.02.2017 ♥

-1 Rycerz : Rudy ejkej Xaxas aka lis/szop
-2 Rycerz : Dominik493 aka best veigar eune
Ostatnio zmieniony przez Cicha 18 Marzec 2017, w całości zmieniany 1 raz  

wekon 
wekon

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 8 Maj 2017   

Cicha napisał/a:
Jak dla mnie pomysł od początku na nie. Już teraz sytuacja takich typów jak Normal czy Ghost jest krytyczna. W czasie około miesiąca na Normal nie zgłosił się nikt poza mną i wiem, że taka sama sytuacja była przy wcześniejszym liderze Normal. Na Ghost również nie było ochotnika poza Dominikiem. Według mnie dodanie legend do teamu liderów jak i przeciwników, doszczętnie zabije te typy, które legend nie posiadają na serwerze czy też ogólnie w najnowszej wersji moda. Typy, które posiadają u nas pokemony legendarne nie mają zazwyczaj problemu z rekrutacja, a właśnie przesytem osób, gdzie inne święcą pustakmi. Poza tym, zazwyczaj to liderzy są graczami, którzy mają bogate boxy w pc w pokemony oraz legendy i to oni najprawdopodobniej będą mogli się w nie uzbroić, bo wątpię że typowy gracz X będzie posiadał jakąkolwiek legendę. Pokemony legendarne również mają o wiele lepsze staty, a danie takiego pokemona, który jest dobrze zbudowany, jako pupila sprawi przeciwnika do niepokonania dla gracza X, który na legendę sobie pozwolić nie może. Jest to również duży problem dla graczy, by wiedzieli, który lider używa legendy, a który nie. Można byłoby to zamieścić u Sędzi, ale mało kto czyta Sędzie każdej sali, bo u jednego, jak i u drugiego znajdzie praktycznie to samo. A większość graczy nie zagląda na forum i na pewne po dodaniu tego, będą osoby, którym będzie trzeba tłumaczyć, dlaczego nie może mieć w teamie legendy jak u lidera X mógł. Nawet po aktualizacji, gdzie większość typów będzie miała legendy, choć zostaną wyjątki, to i tak nie ma co porównywać, gdy dany lider będzie miał dostęp do 1 pokemona legendarnego, a inny będzie miał wybór spośród 3. Pokemony legendarne powinny być czymś, co jest rzadko spotykane, praktycznie wcale, a nie co u lidera w teamie, jeśli tylko typ mu na to pozwala.

Przyznaje cichej racje niema sensu robic ponieważ i słabsi gracze takie jak ja niemają szans wygrac ani byc liderem zeby miec conajmiej 1 odznake trzebało by juz grac dość długo a co dopiero wszystkie.
To samo jak chodzi o typy pokemony np typu flying maja mnustwo legend do wyboru a normal i ghost niemaja nic wiec według mnie to słaby pomysł

Odpowiedz do tematu