Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Legendy Lidera ?
Autor Wiadomość
Vkick 

Wysłany: 7 Marzec 2017   Legendy Lidera ?

Witam wszystkich jak może wiecie od niedawna jestem szefem liderów. Pragnę wprowadzić wiele zmian ,które będą korzystne dla graczy i liderów.
Chcę zmienić role legend na naszym serwerze. Dotąd służyły tylko do szpanu, do celów zarobkowych. Jak każdy wie lider jest przedstawicielem swojego typu i powinien reprezentować go w 100%. Dotąd team lidera składał się ze zwykłych/standardowych poków (nielegend). Jednak dlaczego chciał bym umożliwić używanie tych wspaniałych pokemonów liderom?
Postaram się wytłumaczyć w jak dużej skali poprawi to pozycje lidera. Lider będzie posiadał ograniczenie 1 legendy w swoim teamie. Z pewnością poziom trudności walk o odznakę będzie o wiele większy, jednak czy to lider nie powinien przegrać? Każdy gracz wie z jakim typem będzie się borykał na danej sali ,dlatego bez problemu powinien wygrać odznakę. Pragnę polepszyć sytuacje lidera podczas walki. Efektem będzie trudniejsze zdobycie odznaki oraz zwiększenie się liczby bardziej doświadczonych graczy. Ponadto przeciwnik lidera będzie miał możliwość użycia legendy np. kiedy walczysz z liderem water a on używa kyogre ty też możesz użyć tej samej lub innej legendy danego typu. Więc bez względu na to czy lider będzie używał czy też nie legendy, walka będzie przebiegała tak samo jak dotychczas. Natomiast jeśli lider nie posiada legendy walki ,które będzie prowadził nie ulegną zmianie. Dlatego według mnie ta zmiana powinna wejść w życie. Gdyż tak wspaniałe pokemony zasługują na lepszą pozycje na pc.

Więcej moich pomysłów będę co jakiś czas przedstawiał w tym dziale. Ponieważ pragnę znać opinie społeczeństwa ,które tworzymy wspólnie na pokecrafcie. Mam nadziej iż każdy czytający moją propozycje wyrazi swoje zdanie poniżej.

Vkick

Maszko 
Lider Grass

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 7 Marzec 2017   

Cieszę się Vkick że wspomniałeś o tym że jak lider nie posiada legendy gracze nie mogą brać legend do niego :)

Pomysł mi się bardzo podoba

Lider Sali Grass 10.02.2017 ♥

-1 Rycerz : Rudy ejkej Xaxas aka lis/szop
-2 Rycerz : Dominik493 aka best veigar eune

!i!Icekox!i! 

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Jest ten pomysł jest extra ;-)

5RB 

Wczesniejsze pomysly tego pokroju byly zwykle odrzucane, z racji slabej argumentacji (albo braku). Mysle, ze Twoj pomysl wypali, bo dobrze uzasadniles swoja sugestie, podales najwazniejsze powody, dlaczego powinno to zostac wprowadzone i mam nadzieje, ze postawisz na swoim i w przyszlosci liderzy nie beda tak slabo pokonywani jak niektorzy dotychczas ;)

ZyraMain 
ashe najlepsza best

Ostrzeżeń:
 2/3/6

A moze jeszcze inne typy pokemona lidera?o ;-) ))))
lecz nie moge
niestety

Carolina 

Jestem pól na pół i przedstawię argumenty za i przeciw.

Ogólnie liderzy nigdy legend nie mieli.. Elite Four tak samo.. Nawet champion nigdy nie posiadał legi. Jedynymi trenerami, którzy posiadają legi to Frontier Braini, których pewnie nawet duża część z was nawet nie zna, a co za tym idzie pewnie nigdy się nie pojawią na serwie skoro nawet E4 niema. Dzięki temu, że prawdopodobnie nigdy nie doczekamy się Frontierów na serwie jestem pół na pół bo skoro ich nie będzie, to legi nigdy by nie zaistniały dlatego można by już temu liderowi dać to przyzwolenie na lege. Biorąc pod uwagę obecny stan rzeczy jestem skłonna poprzeć ten pomysł. Niby czeka nas update, ale już dawno zwróciłam uwagę, że wiele istotnych reguł nie jest branych pod uwagę, dlatego nadchodząca zmiana to więcej frajdy nowe pokemony i bajery, ale w kierunku E4, champa, a szczególnie Frontierów raczej nic nie ruszy dlatego jestem za wprowadzeniem tej zmiany.

Kamplo 
Nocny strażnik

No to wjeżdżam i ja.
Po uno, Vkick cwaniaku to w sporej części mój pomysł, bo gadałem o tym roku temu [?] kiedy zjawiłem się na serwie xDDD Wtedy Domink mnie po prostu olał ;P
Po duo, oczywiście spoko, legendy zasługują na lepsze traktowanie ;}
Po tres, [do Caro] jak dla mnie legendy u liderów były ograniczone do zera, z racji tego, że pokazywałyby się w co drugim odcinku w anime ;P Nie byłoby tego "WOW" w filmach pełnometrażowych.
Po cztery, [bo hiszpański mi się skończył xDD] Ash nie używał żadnych legend, bo nie miał. Przynajmniej my powinniśmy mieć tą radochę! <3
Tyle od kampla ;}
P.S. ... bierzcie mnie i moje posty z dystansem, dla niektórych to genialna komedia, a nie wszystko jest na poważnie, jestem taki, że głównie piszę żartem [np. patrz pkt uno] ;)
Pozdro!

Cicha
DIVA

Wysłany: 8 Marzec 2017   

Jak dla mnie pomysł od początku na nie. Już teraz sytuacja takich typów jak Normal czy Ghost jest krytyczna. W czasie około miesiąca na Normal nie zgłosił się nikt poza mną i wiem, że taka sama sytuacja była przy wcześniejszym liderze Normal. Na Ghost również nie było ochotnika poza Dominikiem. Według mnie dodanie legend do teamu liderów jak i przeciwników, doszczętnie zabije te typy, które legend nie posiadają na serwerze czy też ogólnie w najnowszej wersji moda. Typy, które posiadają u nas pokemony legendarne nie mają zazwyczaj problemu z rekrutacja, a właśnie przesytem osób, gdzie inne święcą pustakmi. Poza tym, zazwyczaj to liderzy są graczami, którzy mają bogate boxy w pc w pokemony oraz legendy i to oni najprawdopodobniej będą mogli się w nie uzbroić, bo wątpię że typowy gracz X będzie posiadał jakąkolwiek legendę. Pokemony legendarne również mają o wiele lepsze staty, a danie takiego pokemona, który jest dobrze zbudowany, jako pupila sprawi przeciwnika do niepokonania dla gracza X, który na legendę sobie pozwolić nie może. Jest to również duży problem dla graczy, by wiedzieli, który lider używa legendy, a który nie. Można byłoby to zamieścić u Sędzi, ale mało kto czyta Sędzie każdej sali, bo u jednego, jak i u drugiego znajdzie praktycznie to samo. A większość graczy nie zagląda na forum i na pewne po dodaniu tego, będą osoby, którym będzie trzeba tłumaczyć, dlaczego nie może mieć w teamie legendy jak u lidera X mógł. Nawet po aktualizacji, gdzie większość typów będzie miała legendy, choć zostaną wyjątki, to i tak nie ma co porównywać, gdy dany lider będzie miał dostęp do 1 pokemona legendarnego, a inny będzie miał wybór spośród 3. Pokemony legendarne powinny być czymś, co jest rzadko spotykane, praktycznie wcale, a nie co u lidera w teamie, jeśli tylko typ mu na to pozwala.

wiki123 
Nah

Również jestem za. Zawsze będzie to urozmaicenie dla niektórych typów, chociaż z drugiej strony mniej doświadczeni gracze, którzy nie zdobyłi jeszcze żadnej legendy będą trochę pokrzywdzeni. Mimo wszystko popieram ten pomyśl, nawet ostatnio gadałam o tym z Karo. Teraz już wiem po co chciałeś kupić ode mnie tą Rayquaze.. xD

/edit
Asia, ale lider miałby prawo do posiadania maksymalnie jednego legendarnego pokemona. Ja uważam iż byłoby to sprawiedliwe, zarówno dla graczy jak i liderów. Nie oszukujmy się, obecnie legendy są tylko dla szpanu i marnują swój potencjał.

Cicha
DIVA

Nie uważam by to było sprawiedliwe pomiędzy typami, że jeden lider będzie nieposkromiony dla graczy bez legend czyli większości, a drugi będzie musiał się trudzić przez ich brak. Sama myśl wykorzystania jakoś legend jak najbardziej na plus, ale dla mnie nie teraz, tym bardziej że u nas legendy nie są czymś czego jest niewiele. Nie raz widziałam osoby, które miały cały team Mew i to nie były ich jedyne legendy.

Vkick 

Kampel xd ja sam ogarnąłem temat z legendami. Jednak masz rację gadalismy o tym razem niejednokrotnie :)

Cicha apropo twoich obaw. Są zrozumiałe. Jeśli ktoś woli typ ze względu na legendy to raczej nie może liczyć na spełnienie się jako lider. Wokół nas nadal jest pelno osob ,które poiadaja swój ulubiony typ. Jednak zgadam się jeśli osobie zależy tylko na legendzie na sali to zmieni typ w mgnieniu oka. Jak powiedziałem moim celem jest tylko i wyłącznie zwiększenie szans na wygraną lidera w starciu lider vs gracz. Pragnę urozmienia walki. Bo z regóły liderem zostają osoby bardziej bogate, jednak z myślą o tych drugich dałem możliwość prowadzenia walk bez konieczności posiadania legend.

Madaran 
Przypadek? Nie sądzę

Pomysł ani na +, ani na -
Zawsze to jakieś urozmaicenie, i zmieniłoby trochę rol legend, które od zawsze służyły do szpanu i handlu (no i czasem do walk między graczami). Ale wiele legend nie nadaje się do walk, są po prostu trochę słabe, a o dobrą naturę i IV byłoby ciężej, niż z typowym pokiem z terenu, w końcu lepiej mieć np dobrego Charizarda, niż słabego Moltresa (no chyba, że wolisz poszpanować, niż wygrać)
Choć ja to widzę tak, że taki obrót spraw zwiększyłby popyt na legendy, a w związku z tym ich ceny (i to nagły wzrost, wraz z wprowadzeniem tej zasady, [więcej chęnych na ograniczony towar=większa cena]). Przez to zdobycie ich dla przeciętnego gracza stanie się jeszcze trudniejsze, a ci już je posiadający wzbogacą się jeszcze bardziej.
Innymi słowy, w walkach to niewielkie urozmaicenie, jednak dla kolekcjonerów/szpanerów znalezienie legi stanie się trudniejsze, a ci już je posiadający znajdą okazję do wzbogacenia się.

Vkick 

Wysłany: 9 Marzec 2017   

Madaran, widzisz tak naprawdę zapomniałeś chyba dlaczego nawet słaba legenda może pokońca cały team. Istnieja legendy ,które pomimo niskich ivs i natki są dobre. Jednak to już kwestia lidera czy znajdzie tą 1 legende.

Torek
World is Mine

Bez jaj, Lider Psychic weźmie sobie Mewtwo, a Lider Normal/Ghost mają zostać z niczym? Przecież to automatycznie wykluczy ich z rekrutacji (o ile już nie wykluczyło, bo kandydatów brak). Zresztą, obecnie jest już trudno pokonać lidera, nawet kontry przeciętnego gracza nie pomagają, to nie jest serwer hardcore, że odznaki mają być rozdawane raz na milion. W anime legendy, jak sama nazwa wskazuje, były legendarnie rzadkie i praktycznie nikt ich nie miał, a u nas nagle każdy lider ma je mieć? W takim razie to już nie będą legendy, a zwykłe, rzadziej spotykane pokemony, jak Salamence czy Dragonite. Taka będzie mentalność. W 100% zgadzam się z Asią oraz Madaranem na temat gospodarczy.

Kosmatek 
Moderator

Bez sensu. Jest dobrze teraz, legendy są i były bardzo dobre. Jeśli lider chce, żeby mniej osób zdobywało odznakę jego typu, powinien się postarać i zdobyć lepsze pokemony, które może używać. To wszystko ma być zabawą. Może być trudne, ale nie tak, żeby nowsi/słabsi gracze nie mieli większej szansy nic zdobyć
Nie.

Odpowiedz do tematu