Witaj na www.PokeCraft.pl/forum
|
Otwarty przez: Kosmatek 10 Grudzień 2016 |
ODZNAKA |
| Autor |
Wiadomość |
dejnio
Shinobi Konohy

Wiek: 25 Dołączył: 19 Lip 2016 Posty: 200 Skąd: Wioska Liścia
|
Wysłany: 8 Grudzień 2016 ODZNAKA
|
|
|
| Mam bardzo fajny pomysł otóż każdy lider dostawał by około 16 odznak i w momencie rozdania wszystkich odznak byłby usuwany. Ciekawie by to wyszło,można było by też wprowadzić reset odznak wtedy lider musiałby zajmować się swoim typem a nie przychodzić na typ od tak bo jest rekrutacja.Zapraszam do dyskusji niżej :D |
|
 |
Derpauke
Random.

|
Wysłany: 8 Grudzień 2016
|
|
|
| Skazuję się na śmierć w tym momencie, ale pomysł niezły. Myślę jednak, że lepiej byłoby dać już te 32 odznaki by nieco ułatwić sprawę. Liderzy bardziej by musieli skupić się na walkach i poznawaniu swojego typu, a nie walczyć byleby walczyć. :p |
_________________ Siajmiiiiiiiiin~
 |
|
|
|
 |
dejnio
Shinobi Konohy

|
|
|
|
| 32 by było dobrze |
|
 |
Xaxas

|
|
|
|
| Uważam iż pomysł dobry lecz zamiast 16 lider otrzymałby 32 odznaki. |
_________________ "Każdy oręż jest potencjalnie zabójczy, wszystko zależy od klasy wojownika, który się nim posługuje" - Sasuke Uchiha
 |
|
|
|
 |
CichyShow
Moderator
|
|
|
|
UWAGA! Czytanie tego wszystkiego co jest tutaj wypisane bez pozwolenia lekarza może doprowadzić do bólu oczu, przez moja słabą składnie.
Prawdę mówiąc to pomysł nr 1 jest zły, na początku liderostwa zawsze jest ciężko i trzeba się przyzwyczaić do walki z całymi składami kontr, więc lider byłby na stanowisku 4-7dni [W porównaniu z teraźniejszą kadencją lidera która wynosi średnio kilka miesięcy to bardzo mało] w regularnym [codziennym] robieniu walk. Było by z tym za dużo roboty, bo po skończeniu się odznak znów 2 tygodniowa rekrutacja na lidera i zdziwienie dlaczego tyle typów wolnych. Na dodatek lider ---Gdyby ów pomysł został wprowadzony--- nie zawsze mógłby być z tym zgodny i może mieć większe ilości odznak w skrzyni, dzięki czemu zamiast 16/32 odznak, po których pozbyciu się może wyciągnąć coraz to nowe odznaki. Sprawdzanie ekwipunku lidera wtedy też nie zdało by się na nic, bo było by to zbyt chaotyczne [niczym moja składnia zdań] i problematyczne, bo sprawdzenie ekwipunku 17 liderów [chyba taka ilość jest teraz na serwie, prawda?] nie jest najłatwiejszą rzeczą i trzeba dodać ze codziennie sprawdzanie eq raczej nie wchodzi w gre... dodatkowo lider może chować wtedy odznaki przed wyjściem z gry do skrzyń których może mieć mnóstwo w różnych zakątkach działek. I tutaj prośba do ciebie, mógłbyś napisać więcej co do pomysłu nr. 2 bo po kilkukrotnym przeczytaniu nadal nie rozumiem o co chodzi.
Podpunkt nr. 2 też niezbyt mi pasuje [Usunięcie wszystkich odznak graczom]. Niektórzy zdobywali odznaki zasłużenie pokonując czołowych graczy, którzy wtedy byli na stanowisku lidera. Oczywiście, na początku zawsze jest ciężko dopóki nie przyzwyczaisz się w pełni do pokemonów z którymi przychodzi się zmierzyć [w moim wypadku, gracze używali praktycznie ciągle tych samych pokemonów]. Pokonanie lidera sali nie powinno być łatwe, to fakt ale po tych kilku latach działalności serwera to normalne że jest dużo odznak. Gdyby administracja usunęła wszystkie odznaki graczom na serwerze, wszyscy ustawiali by się w kolejkach niczym do sklepu za czasu PRL-u. Więc po co usuwać coś co było zdobywane przez lata? Liderzy by tylko siedzieli w sali przez kilka godzin i walczyli z ludźmi, wtedy nie mieli by nic z tych walk, zaczęły by im się nudzić co spowodowało by coraz to rzadsze walki, znudzenie serwerem lub zrezygnowanie ze stanowiska. Czy wtedy jest to co powinno płynąć z rozgrywki - zabawa? A jeśli wam się nudzi, możecie przecież pozwalać walczyć ludziom którzy już mają odznakę [nie dając jej jeśli już odznakę osoba X posiada]. To samo tyczy się drugiej strony, możecie przecież poprosić o walkę "4fun" [żeby po prostu zawalczyć]. Na serwerze są też eventy w dość dużych ilościach, organizowane przez denka, kosmatka, czasami amelie czy też dominika/derpa. A jeśli nawet to was nudzi, postawcie sobie jakiś cel, np. zdobycie danej legendy lub pokemona 31/31, który jest ciężki do złapania/zdobycia...
Skoro temat jest związany z liderami, dodam też coś od siebie, jako że popisałem trochę z dejniem na TeamSpeku, zdania nadal nie zmieniłem bo uważam że wtedy stanowisko będzie zmieniane co kilkanaście dni. Można by natomiast dodać coś co usunie przypadkowe wygrane lidera sali. W walkach o dane stanowisko zamiast walczyć tylko jeden raz, gracze będą walczyli ze sobą trzy razy [lub do trzech wygranych]. Co by to dało? Brak przypadkowych wygranych, skarg że osoba Y przegrała walki przez buga [ten sam bug, w kilku walkach pod rząd jest niemożliwy, to tak jakby dostać kilka legend pod rząd w Overwatchu, czy też kilka kos/czerwonych skinów w CS:GO].
Wybaczcie że pisze to w poście dejnia, aczkolwiek nawiązuje on do tematu [nie do końca z odznakami a ogólną ranga lidera]. Jeśli będą jakieś pytania dotyczące tego co napisałem, pytajcie się na TeamSpeaku, tam jestem ciągle [na serwerze na razie nie jestem bo ogólny stan internetu mi na to nie pozwala].
Ale pisząc ogólnie, pomysł niezbyt dobry, mało opisany przez co można się w nim pogubić lub nie zrozumieć treści jaką chciałeś przekazać.
Dla osób leniwych którym nie chce się czytać tego co wypisałem [nie dziwie się, wątpie aby była tam jaka kolwiek składnia, która tworzyła by dobrze zrobioną całość]
-Pomysł nr. 1 [Jak najbardziej na nie]
-Pomysł nr. 2 [Jak najbardziej na nie] |
| Ostatnio zmieniony przez CichyShow 9 Grudzień 2016, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
 |
dejnio
Shinobi Konohy

|
Wysłany: 9 Grudzień 2016
|
|
|
| 2- ktoś na ts3 podsunął mi pomysł z dodatkowym resetem odznak.Jakiś gracz który nie interesuje się typem idzie na niego tylko po to by być liderem,nie umie walczyć rozdaje co drugą odznakę i jest nim tyle ile chce |
|
 |
Kosmatek
Moderator
|
Wysłany: 10 Grudzień 2016
|
|
|
Myślę, że Cichy wystarczająco wyjaśnił wszystko, ale też coś dodam.
Ograniczona ilość odznak mija się z celem, jeśli lider się nadaje na to stanowisko i straci odznaki, to wtedy ma być zamieniony przez kogoś mniej doświadczonego? No, nie zawsze by tak było. Reset odznak także mija się z celem, dodatkowa robota.
Dodam, że obecnie rekrutacja jest dobrze prowadzona. Liderzy potrafią utrzymać swoje stanowisko, więc chyba się na nie nadają?
Najczęściej przegrywają poprzez teamy pełne kontr. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|