Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: admin
2 Listopad 2016
Skarga na CichyShow
Autor Wiadomość
Cyrtolek21

Wysłany: 1 Listopad 2016   Skarga na CichyShow

Raz napisałem BIZDA nie *IZDA a on mute... i potem napisałem to do rafała by tak nie poprawiał, bo irytuje ludzie a on wlepia mute za to, że używałem słów, których oni nie znają znaczenia, bo najwyraźniej mute za napisanie "ja pierdziele" albo "cholera jasna" to już przesada. Nie tylko, że te słowa to ani przekleństwa ani wulgaryzmy to cholera jest po prostu chorobą....... Temu mówi się choroba lub cholera jasna... Proszę o jakieś akcje w stronę CichyShow... (upomnienie/dq)

2016-11-01_18.10.03.png
Plik ściągnięto 64 raz(y) 227.7 KB

Rem
[Usunięty]

Wysłany: 1 Listopad 2016   

Niesłuszna skarga, CichyShow postępuje tak jak myśli, że będzie słuszne. A co do tego to właśnie derpxxl mutuje za błachostki. Np. "Fuck, WTF"

samsam333 
XD

Ostrzeżeń:
 1/3/6

odniosę się do tematu i do pierwszej odpowiedzi
a więc.Byłem obecny gdy na serverze cichy dał mute graczowi (nie pamiętam nicku) za słowo "*IZDA"
po krótkim czasie ty napisałeś "BIZDA" nie dość że s caps locku to jeszcze do tego chyba każdy wiedział o co chodzi,dla tego dostałeś mute na 1h z tego co pamiętam

przejdę do odpowiedzi o której mówiłem
derpxxl daje muty słusznie ponieważ słowo "wtf" , "fuck" w innym języku jest przekleństwem
więc wejdź kolego/żanko Rem na tłumacz google i sobie to wpisz zobaczysz co wyjdzie ;)

wracając do tematu,lepiej nie prowokujcie adminów,kidmodów lub liderów słowami tego typu ponieważ wszyscy dobrze wiemy o co chodzi z tymi słowami.

Pozdrawiam.

Kosmatek 
Moderator

może masz troche racji, ale każdy mutuje za to, co uważa za słuszne. Ktoś z adm. może uznawać coś, czego nie uznaje ktoś inny.

//edit

emm, ja jakoś nigdy za fak ani wtf nie dostawałem mute, czasami nawet użyje

Razor'ek
[Usunięty]

Odniosę się do wypowiedzi samsama, który napomknął o mutach derp.

Co prawda wszyscy wiemy co znaczy "fuck" i "wtf". Po mutować za takie coś?? Lepiej "fuck" napisać niż wiadomo co i później żalić się na forum, że ma się mute. Po to używa się tej alternatywy, by było łagodniej od na 100% wszystkim znanego słowa wiadomo jakiego. Rozumiem gdyby ktoś napisał "fuck you", albo "wtf are you doing dumbass", ale to są już przypadki obrazy i to można już zaliczyć jako kandydat na mute.

Kolego tjbc.

Z mojej opinii można wywnioskować to, że jestem za wniesieniem nakazu mówienia "fuck", "wtf" itp. Ale tylko jak ktoś używa tego łagodnie. Równie dobrze w sumie moglibyśmy mutować za odpowiedniki tych słów w innych językach, np. "kuso" (Jp-fuck), "fasz" (Wg-fuck) (skorzystałem z tłumacza google).

Zapraszam do konstruktywnej wypowiedzi.

@EDIT: Wiem, że z tych odpowiedników nikt nie korzysta i nikt tych słów nie rozumie, ale ludziki, co się stanie jak wejdą w użycie??

Itachi 
patrykozaur123

Ostrzeżeń:
 3/3/6

Razor kuso to nie jest wulgaryzm. To jest bardzo bardzo łagodne nazwanie fuck jako kontakt wiemy wszyscy jaki. Więc proszę cię nie odpowiadaj rzeczy o których nie wiesz.

Co do tematu za wtf nie powinno być mutow reszta to sprawa osobista.

Ja orochimaru (kmwtw) nie pluję jadem xD tylko wychwytuje nieścisłości. Nie mam nic do tej wypowiedzi jest dobrze napisana tylko przykład z japońskiego byl nieprzemyślany bo tam przekleństw nie ma. Najgorsze to słowo idiota. Szanuję twoją wypowiedź jak i cb tylko cię poprawiłem.

Dyktatura i totalitaryzm to najlepsze drogi do pokoju. Będziesz moim szefem?
Ostatnio zmieniony przez Itachi 1 Listopad 2016, w całości zmieniany 1 raz  

Razor'ek
[Usunięty]

Patryku, ja sam nie wiem co to oznaczało, skorzystałem z tłumacza Google, myślałem więc, że raczej to jest ok. Ale ok, Twoja wypowiedź mnie przekonała. Natomiast to miał być tylko przykład, więc proszę nie pluj jadem tak bardzo, jakbym całą wypowiedź zniesmaczył jednym, głupim przykładem. Bo nie po to się tu wypowiadam, by mówić o głupotach...

CichyShow
Moderator

W moim przekonaniu mute był słuszny. Z tego co mi wiadomo, za cenzurę również jest mute, a dziwi mnie tylko to, że jak ktoś dostaje mute to nic nie piszecie a jak już wy dostaniecie to nigdy nie wiecie za co i jesteście aniołami. Tyle ode mnie, czekam na wypowiedz denka.

Derpauke 
Random.

Ja nie będę się wypowiadała zbyt dużo, po prostu stwierdzam że jeśli chcecie to napiszcie na mnie skargę osobno, ponieważ nie chcę tu już mieszać.

samsam333 
XD

Ostrzeżeń:
 1/3/6

moim zdaniem temat do zamknięcia,wszystko wyjaśnione

Itachi 
patrykozaur123

Ostrzeżeń:
 3/3/6

Raz jak coś editowalem nie bd zasmiecal forum. Wypowiem się do wypowiedzi samsama: Chciałbym zauważyć że ty nie decydujesz czy temat do zamknięcia tylko ktoś z administracji ew. osoba co napisala post. Denek może chce o czymś napomnieć nikt nie wie. Wiec proszę cię abyś sie nie bawil w " temat do zamknięcia"
(By razor)
@razoredit: Ok, rozumiem. Zauważyłem. Podkreślam to, że temat jest pozostawiony denkowi. Jak coś nie odpisuję, bo myślę, że napisałeś to na tyle sensownie, że nie potrzeba nam dalej dyskutować na ten temat.

@patrykedit
Właśnie o to chodzi w skargach każdy piszę to co uważa ( bez przegięć) i na końcu denek podejmuje decyzje, o ile to nie błahostka. A skarga na osobę z administracji to juz coś poważniejszego. Zdania są podzielone więc czekamy na denka i jego wypowiedź.

Dyktatura i totalitaryzm to najlepsze drogi do pokoju. Będziesz moim szefem?
Ostatnio zmieniony przez Itachi 1 Listopad 2016, w całości zmieniany 3 razy  

samsam333 
XD

Ostrzeżeń:
 1/3/6

z tego co w temacie widaż każdy już dodał swoje 3 grosze dla tego tak stwierdziłem

Razor'ek
[Usunięty]

To, że prawie wszyscy wtrącili swój komentarz, nie oznacza tego, że denek nie ma nic do powiedzenia, czekamy na Niego. :_;

admin 
Administrator

Wysłany: 2 Listopad 2016   

niektóre słowa, mimo, że z cenzurą nadal pozostają niecenzuralne i zakazane na naszym serwerze. Więc dostosujcie się do regulaminu , albo po prostu wyłączcie sobie czat. Izda *izda, fuck czy shit były i będą karane.

Pomijamy tylko kurna, kurka, kurde, cholera ... itp..

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi