Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: admin
9 Sierpień 2016
Skarga na Szefa Liderów.
Autor Wiadomość
Ribu484 
Dazzled One

Wysłany: 5 Sierpień 2016   Skarga na Szefa Liderów.

Witam, chciałbym zgłosić skargę na Szefa liderów Dominik493. Nie zaliczył podania gracza UltraMagneto twierdząc, że nie było pełne, ale były już podania gorsze, które dostawały zaliczone/poprawe a ty dałeś z miejsca niezaliczone całkiem dobremu podaniu. Twierdzisz, że Boy zaliczył tamte podania. No to po co nam dwóch Szefów Liderów jeśli działacie na własną rękę, nie umiecie współgrać i nie konsultujecie ze sobą werdyktu podań? Nie wspomnę już o poziomie pytań na lidera. To mają być pytania, które pomogą sprawdzić znajomość typu a nie na logikę cytuję, "Pokemon fly/normal", "Ile powera ma atak screech" (Ten atak nie ma powera), więc pytania o typ powinny być usunięte a co do screech wystarczy to zmienić na "Jakie zastosowanie ma atak Screech", więc proponuję żeby pytaniami zajmowały się osoby, które mają jakieś pojęcie o pokemonach.
Tyle z mojej strony zapraszam do dyskusji. :)

100% legit

Razor'ek
[Usunięty]

Wysłany: 5 Sierpień 2016   

Te pytania wykazały, że ważniejsza jest wiedza, niż skład. Zgaduję, że Toczin miał dobre pokemony i przegrał przez to, że się nie douczył.

Pytania zadane przez Dominika były kompletnie bezsensowne. Pokazały jak bardzo musimy się wgłębiać w szczegóły, aby przejść do następnego etapu rekrutacji. Ataki o których mówił Domi są początkowe i na prawdę już później nikt z nich nie korzysta.

Niezaliczenie podania Magneta wydaje mi się być niesprawiedliwe. Podanie jest na prawdę dobre. Rozumiem, że Domi i Boy mają różne gusta, aczkolwiek analizowanie podań powinni konsultować ze sobą. Moim zdaniem podanie jest dobre, a nawet jeżeli jest trochę mało o pokemonach, reszta treści to wynagradza.

Zapraszam do dyskusji.

(Inaczej napisane na prośbę Dominika)
Ostatnio zmieniony przez 5 Sierpień 2016, w całości zmieniany 2 razy  

Ribu484 
Dazzled One

Robić pytania o atakach początkowych, hmmm. Co z tego, że nikt ich potem nie używa. :))

100% legit

Xardix11 
Lider Fighting

Ostrzeżeń:
 3/3/6

Wedlug mnie to decyzja o UltraMagnetonie to sprawa dominika, on uznał ze jest to niewyczerpujące podanie i OK jego zdanie i tak zostanie, ale jesli chodzi o pytania to albo powinny uledz zmianie albo gracze powinni byc informowani jaki zakres ataków/abilitek/poków maja znać, ponieważ gracze nie sa przygotowani z powodu braku checi tylko z braku wiedzy o czymś co uważaja za zbędne.
#7 Lider Fighting od 24

"Życia nie oszukam... jestem synem króla sedesów. To wysoko postawiona poprzeczka".

Kratos01 
Byly KidMod

A ja jestem za tym, by powrócić do poprzedniego stanu rzeczy, czyli normalnych walk, bez pytań. To już 2 rekrutacja (wcześniej poison, teraz normal), gdzie walki nie będą się odbywać. Prawda jest taka, że zawsze wygra lepszy; ten, który więcej czasu poświęcił na zbieranie i trenowanie poków. Obecne pytania pokazują tylko niekompetencję "nauczycieli", bo są one zbyt wymagające, zbyt trudne, a część nie dotyczy tego, co tak na prawdę jest używane...
Według mnie, powinny być one usunięte, lub uproszczone, bo to jest tylko zabawa i zapewne nikt nie będzie miał zamiaru podczas roku szkolnego ogarniać kolejnego "przedmiotu" (teraz są wakacje i nad wynikami trzeba płakać, a co będzie potem?). Skoro to jest tylko, to może najzwyczajniej dodać system walk: "Do 2 wygranych"?
Wykluczy on wygrane przez szczęście i liczenie nakrytyka, a przy okazji pokaże, kto potrafi wyciągać wnioski z poprzedniego pojedynku.
To jest moje zdanie. Nie wiem, co z tym zrobicie, ale należy wymyślić coś innego, bo obecny system nie działa prawidłowo :)

Toczinsonix

Popieram Kratosa

nusiek3446 
.

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Obecny system pytań nie jest najlepszy, co z resztą potwierdzają wyniki. Gracze mimo dobrego składu nie odpowiadają na pytania, które czasem są kompletnie bez sensu. "Ile mocy ma atak screech?". A po co to komu potrzebne? Który z tych lepszych graczy jest zainteresowany takim atakiem? Pomysł z Bo3 nie jest zły, to że raz komuś trafi się miss czy inny niefartowny przebieg walki nie zmienia wiele. Pytania są za trudne, więc albo je uprościć, albo się z nimi pożegnać. Co do sprawy Magneto napisał naprawdę ładne podanie i myślę że zajęło mu to spory kawał czasu. Tym czasem od razu dostaje nie zaliczone, bez nawet możliwości poprawy, więc nie miał szans na ponowną próbę dostania się na te nieszczęsne pytania. Domi postąpił błędnie, i myślę, że Magneto powinien być dopisany do walk.
Lider Sali Bug od 07.10.2016 do 13.01.2017

Olcius_28 
The drama Queen

Wysłany: 6 Sierpień 2016   

Osobiście do Dominika nic nie mam, ale podanie Magneto nie było na szóstkę, ale na piątkę z minusem by zasługiwało. Mało napisał o pokach, może zapomniał czegoś. Były gorsze podanie i nie wiem o co w tym momencie chodzi Dominikowi. Co do tych "pytań", zobaczcie, że nawet osoby, które swoje pokemony wykorzystują na maxa umieją walczyć i pewnie nie wygraliby przez farta, niestety te pytania mogą ich wykluczyć. Czepiacie się farta, jakby tylko osoby przez niego wygrywały. Jakby tylko oni mieli w czymś farta... Lepiej by było tak jak napisał Kratos, do 2 wygranych walk. To tyle, jak na razie

Kocham Melanie Martinez

Ten uczuć kiedy z nygasa i lamy w "the binding of Isaac" raptownie ewoluujesz w osobę, która zabija mamę Isaaca <3.

Xardix11 
Lider Fighting

Ostrzeżeń:
 3/3/6

Według mnie dobrym pomysłembyłoby zmodyfikowanie rekrutacji na początek walki a potem zwycieżca dostaje pytania które nie sprawdzają typ pokemon o który sie stara tylko wiedze czysto związano z walkami np co jest dobre na swanperta?, Jakiego ataku uzyłbyś walcząc na Zoararka ?, Jaki jest najbardziej wytrzymały pok normal, jaki jest najszbszy itd. Pytania za szybko eliminuja konkurencje dlatego niech walki bedą przed a wygrany z walk pytaniami ma udowodnić jedynie że zna sie na kontrach w wypadku kiedy by nie zdał miałby czas na poprawe pytań(PODSTAWOWYCH)
#7 Lider Fighting od 24

"Życia nie oszukam... jestem synem króla sedesów. To wysoko postawiona poprzeczka".

Itachi 
patrykozaur123

Ostrzeżeń:
 3/3/6

Co do przepuszczania to nie możecie na to wpływać, tak decyduje szef liderów nie pojedyncze jednostki. Co do pytań jak już kiedyś w pewnym temacie wspomniałem są dobrym rozwiązaniem, ale żeby były podstawowe i tylko na temat typu. Nic od początku nie funkcjonuje super. Ludzie uczymy się n błędach. To rekru wygra lepiej przygotowany, a następne rekru może będą bardziej na walce, choć i w walce można mieć farta, więc dlatego potrzebne są pytania.

Dyktatura i totalitaryzm to najlepsze drogi do pokoju. Będziesz moim szefem?

__Boy__ 
Bohater Lodu!

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Widze, ze pytania nie przyjęły sie nie najlepiej. Pytania zostają usunięte i wrócą bardziej przygotowane a rekrutacja na normal zostanie ponownie otwarta. Myślałem ze mogę bardziej polegać na Dominiku, a tu taki klops. Mi osobiście bardzoo podobało się podanie Magenta. Jak pisałem wyżej będzie miał szanse sie jeszcze popisać. Proszę o zamknięcie tematu i skończenie tej dyskusji.

Były Szef Liderów.

Ponownie Lider Sali Ice 25.02.2016 - 28.08.2016

Były lider sali Electric 17.07.2015 - 09.12.2015.

Były lider Ice 14.02.2015 - 17.07.2015.

Były Lider Poison 19.11.2014 - 14.02.2015.

Itachi 
patrykozaur123

Ostrzeżeń:
 3/3/6

Nie chce się wtrącać boyu ale nie masz racji. Jeśli jest 2 szefów to kto pierwszy ten lepszy. Dominikowi nie spodobało się jego podanie to uznał za niezaliczone. CO do pytań powinny zostać, ale w prostszej formie, a jeśli chcecie usunąć to chyba od next rekru chyba że będziecie chcieli Poison i Bug powtarzać

Dyktatura i totalitaryzm to najlepsze drogi do pokoju. Będziesz moim szefem?

Remczak 
Sasuke

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Boy, tylko mam pytanko, mam robić new podanie? jak dostałem zaliczone?

To co mam nie jest marzeniem, ponieważ zamienię to w rzeczywistość. - Sasuke

Z moją nienawiścią... zmienię iluzję w rzeczywistość. - Sasuke

Tenczaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Dla Wiki <3
Sygna By Nika Avek By Ola

Xardix11 
Lider Fighting

Ostrzeżeń:
 3/3/6

Boy ma racje pytania musza być uauniete - był to nie wypał albo "pomysł dobry, ale złe wykonanie". Jeśli chcemy sprawiedliwosći to rekrutacja bug, poison powinna być powtórzona ponieważ, bedzie to nie fair ze strony graczy którzy poprzez pytania stracili swoja szanse. PS. Wiem ze Lite i Slavica bedą na nie ale to już wasza decyzja

#edit Chociaż jeżeli uważaja sie za godnych bycia liderem myśle ze spokojnie powinni przystapic do walk udowadniając swoja siłe i stanowisko jakie zajmuja :)
#7 Lider Fighting od 24

Ostatnio zmieniony przez Xardix11 6 Sierpień 2016, w całości zmieniany 1 raz  

XTygrySicaX 

Remczak, najpewniej Ci co mieli zaliczone, po prostu piszą czy chcą iść. Nie ma sensu robić kolejnego podania.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi