|
Warp VIP, nowe questy, ZMIANY ! |
| Autor |
Wiadomość |
Sideii_
|
Wysłany: 25 Lipiec 2016 Warp VIP, nowe questy, ZMIANY !
|
|
|
Tradycyjnie wracam po długiej przerwie, więc tradycyjnie mam kilka pomysłów, które mogą tylko sprawić, że gra na serwerze będzie jeszcze przyjemniejsza
Klasycznie po zakupie vipa, od razu zaczął mnie drażnić nasz piękny warp vip, który pod żadnym względem nie przypomina strefy VIP. Jako iż potrafię budować, oraz i w tym przypadku mogę się podjąć tego zadania, proponuję konkretną zmianę (przebudowę) naszego warpu. Dodatkowo dodanie nowych questów dla vip, które w zamierzchłych czasach istniały (i nie wiem w sumie dlaczego zniknęły). Jak już pisałem powyżej podjęcie się tego zadania to dla mnie nic trudnego, a jedynie czego potrzebuję to waszego poparcia w tej sprawie, czy chcielibyście by strefa vip została odnowiona, oraz oczywiście pozwolenia samej administracji. Im szybciej otrzymam pozwolenie, tym szybciej będę mógł zacząć budowę nowego warpu.
PS Co do ZAMIAN, mam jeszcze kilka pomysłów, które z czasem mam zamiar zaprezentować, ALE wszystko w swoim czasie |
|
|
|
 |
Arejczx3
|
Wysłany: 25 Lipiec 2016
|
|
|
| Questy vip są niepotrzebne, choć mogą zostać dodane ale mało osób by je robiło... |
|
|
|
 |
Kratos01
Byly KidMod

Wiek: 28 Dołączył: 14 Mar 2015 Posty: 1158 Skąd: A Z Wesela Wracam...
|
|
|
|
| Parrotman chętnie by został QM xd |
_________________ Koniec!
 |
|
|
|
 |
Sideii_
|
|
|
|
| Mało osób by je robiło ze względu na to, że ich poziom nie przekraczał by poziomu questów dostępnych na serwerze ? Mało kto o tym mówi, ale niestety poziom questów na serwerze jest po prostu niski. Nie mam zamiaru tutaj żadnej osoby, która te questy robiła w żaden sposób krytykować, ale większość questów są na prostej zasadzie zabij, przynieś, pozamiataj. Gracze potrzebują questów dobrze rozbudowanych z podstawową fabułą, które wciągną gracza (było tutaj kilka takich), ale niestety dostają tylko zadania, które zmuszają do bardzo odrzucającego szukania danego npc po wszystkich miastach i lokacjach. Questy w strefie VIP nie były by tylko dobrze zrealizowanymi zadaniami z w miarę dobrą fabułą, ale także przedsmakiem tego, że poziom questów na serwerze może właśnie taki być. Na dodatek świetnie zrealizowane zadania z odpowiednią nagrodą i świetną przygodą same będą przyciągać graczy. Sam wiem o czym mówię, ponieważ trochę znam się na tej modyfikacji i wiem ile ma ona do zaoferowania. Tak jak kiedyś dodano fajny quest z nawiązaniem do anime Shingeki no Kyojin, tak teraz można dodać mniejsze ale lepiej zorganizowane lokacje z zadaniami, ale niestety wszystko wymaga wiele pracy i kreatywności, wiem ponieważ sam już wygrywałem tutaj konkursy na najciekawsze zadania, które miały zostać dodane do gry (nie wiem niestety dlaczego nie zostały dodane). |
|
|
|
 |
Kratos01
Byly KidMod

Wiek: 28 Dołączył: 14 Mar 2015 Posty: 1158 Skąd: A Z Wesela Wracam...
|
|
|
|
| Teraz może jest trochę słabo w questach, bo wszyscy QM odeszli, przez co nie pojawiają się nowe. |
_________________ Koniec!
 |
|
|
|
 |
Ahiliztli
Królowa Podpłomyków

|
Wysłany: 26 Lipiec 2016
|
|
|
| osobiście jestem za dodaniem nowych questów, zwłaszcza, iż sideii ma na nie pomysły c: |
_________________ Bo ciastka są oklepane :3 |
|
|
|
 |
Vkick

|
|
|
|
| Hmmm według mnie sam pomysł zmodernizowania(przebudowania) warpu dla vipów jest fajnym pomysłem. Mogę zaproponować pomoc w budowie bo ja również uważam ,że czas najwyższy na ulepszenie nie tylko warpu dla vipów, ale także innych takich jak : las,dżungla lub przerobienie warp ocean. Myślę ,że dodanie nowych questów może bardziej urozmaicić rozgrywkę, a czym więcej osób ,które chcą coś dać od siebie i stworzyć coś ciekawszego tym lepiej. Jednak żeby cokolwiek zrobić potrzebna jest zgoda admina. Pozdrawiam Vkick |
|
|
|
 |
DawidKox
Derp

Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2014 Posty: 1191 Skąd: Emptiness
|
|
|
|
Ja moge pomoc z Questami ._.
Ogarniam mniej wiecej NPC |
_________________ Well, that life is only one ... I would not survive a second
 |
|
|
|
 |
Arejczx3
|
|
|
|
| Ciekawe Vkick kto nam to przebuduje skoro nie ma torka który robił całą robotę w robieniu mapek :)) |
|
|
|
 |
DawidKox
Derp

Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2014 Posty: 1191 Skąd: Emptiness
|
|
|
|
Jak nie torek to przeciez jest Lotoska denek i cichy...
Kosmatek lub ten 2 Moderator |
_________________ Well, that life is only one ... I would not survive a second
 |
|
|
|
 |
Ziemniaczki
KAPPA KAPPA

|
Wysłany: 29 Lipiec 2016
|
|
|
| od mapek , warpow zazwyczaj byl krelon baron i ja , tygryska , torek do tego dochodzilo kilka osob z administracji ktora pomagala troche oraz kilku graczy ktorzy podejmowali sie tego zadania . Razem z tygryska moglibysmy zajac sie kilkoma warpami , moglibysmy wziasc do tego kilku graczy do pomocy , wiec sam pomysl z przebudowa warp vip itp jest dobry lecz denek raczej wyznaczy te zadanie osobie zaufanej (czyt komus z administracji) co do samych questow to denek wybiera osoby do tego , on sam wie kto sie do tego nadaje i komu ufa ;p i nie ma czegos takiego jak "rekrutacja na qm , moda , kidmoda ,a dmina " |
_________________ "FRYTEK od listopada 2015 roku"
"ŁĘTA od nie pamiętam kiedy (bo mama andresha)"
"MEMLACZKI (Itp) od kilku miesięcy ( bo zieniu)"
~Kandydat na lidera fly ( v1)
~Kandydat na lidera fly ( v2)
~Kandydat na lidera fly ( v3)
~Lider Sali Flying (nareszcie .... v4 XD)
~Dq z Lidera (smuteg)
~Kandydat na lidera dragon (nie przyjęty)
~Kandydat na lidera fly (nie przyjęty)
~Szef liderów od 2016-11-01
~Były Szef liderów
~Kandydat na lidera fly (v4)
~Lider sali flying :D v2
~dq z lidera (odejście)
FLYING Bogiem a RAZZOR Nałogiem
I TEN MOMENT KIEDY RAZOR MA WSZYSTKO CO DO ŻYCIA MU POTRZEBNE A DENEK WPISUJE:
/delider RazorrBlaack
/zpex usun RazorrBlaack KidMod
A CHWILE PÓŹNIEJ USUWA CI SZEFA LIDERÓW NA FORUM .
I TEN MOMENT KIEDY DENEK ODKRYWA DZIWNĄ BUDOWLE NA VKICKA DZIAŁCE , A VKICK PŁACZE NA TS3 I MYŚLI ŻE DENEK WPISZE :
/delider Vkick lub /ban Vkick
Jak ja już na wodniku
ps slyszalem, ze kazdy bedzie mial czyste konto (o ile ten ub bedzie - NIE BĘDZIE XD ) wiec bardzo mozliwe ze znowu zacznie sie okropna pomoc graczom wiadomo w jakim celu bo troche brak mi tego fajnego prefixa przed nickiem ok (MYŚLISZ ŻE DENEK DA CI KM PO TYCH 3/2 BANACH?)
SYGNA BY ADI1 <3333333333333333333333
 |
|
|
|
 |
Kosmatek
Moderator
|
Wysłany: 30 Lipiec 2016
|
|
|
Ehh, raczej nie...
Warp VIP to najpierw trzeba się spytać graczy w jakiejś ankiecie czy chcą zmianę (ale dopiero wtedy, gdy będzie zgoda ). Możesz zacząć budowe na działce.
Co do questów, to praktycznie jest dużo fajnych, lecz chyba o nich nie wiesz
QM typuje administracja, czyli kogoś kto długo gra, ogarnia serwer (lokalizacje itp. itd.), Cst NPC Mod oraz przestrzega regulaminu + na serwerze są osoby, które naprawdę długo starają się o posadę QM, więc sorka ale raczej questami zajmie się kto inny.
Jak coś dopiszę |
|
|
|
 |
XTygrySicaX
|
Wysłany: 30 Lipiec 2016
|
|
|
| Nie ma rekrutacji na rangi Administracyjne, tak jak napisał Frytek. A osoba, która ma być QuestMakerem musi być zaufana, ponieważ może on "kopiować" itemy w npc ustawionym jako Trader (lub jakoś inaczej się on nazywał). "Kopiowanie" -> może ustawić sobie różne rzeczy za ziemię lub za nic. Co do /warp vip to mogę pomóc, tylko nie mam obecnie pomysłu. A serio to nie wygląda aż tak źle. Jedynym warpem, który wymaga odnowienia co jakiś czas to /warp Administracja, ale sama robię już od jakiegoś czasu te pomniki. |
|
|
|
 |
|
|