Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kosmatek
22 Maj 2016
Nowy server
Autor Wiadomość
Rimoraj 

Wysłany: 13 Maj 2016   Nowy server

Witam, mam propozycję aby zacząć wszystko od nowa.
Obecnie na serwerze panuje ogromny przepych, jest strasznie wysoka inflacja, a każdy ma od multum pokemonów. Gra straciła na wartości, ponieważ wszystko co było do osiągnięcia, to zostało osiągnięte. Pamiętam czasy początku serwera, gdzie aby znaleźć swojego wymarzonego pokemona trzeba było się natrudzić, a teraz wystarczy raz napisać na czacie i od razu otrzymuje się multum propozycji. Innymi słowy serwer się przejadł. I tutaj pojawia się moja propozycja aby zacząć wszystko od zera. Uruchomić serwer na którym nikt nic nie ma, aby swoją ciężką pracą ponownie zaczął gromadzić swoje bogactwo. Powróciło by górnictwo, a łapanie pokemonów dalej sprawiałoby frajdę. Proszę o rozpatrzenie mojej propozycji.

MimiS
XDDDD

Wysłany: 13 Maj 2016   

Rimoraj Wrócił ?

dominik493 
Szef Liderów

Ostrzeżeń:
 2/3/6

Oszalałeś? 50% Ludzi by odeszła :) Gracze którzy zaczynają dopiero mają 1 poka na 100 to co potem admin oddasz mi mojego poka? Były Duża takich pomysłów i żaden nie przeszedł.
A gracze Którzy się starali znowu by tak samo było + ogromny spam o liderów :)

Lider Ghost od 18.11.2015 do 14.07.2017

Rimoraj 

dominik493, Strasznie ciężko się to czyta gdy stosujesz częściowo interpunkcje.

Raczej nie sądzę aby 50% ludzi odeszła. Może kilkoro by odeszło,ale i tak większość z nich wróciłaby po tygodniu. Reszta by pomarudziła trochę i grała dalej, a za 2 tygodnie i tak by o tej "wielkiej krzywdzie" nie pamiętał. A poprzez zaczęcie od nowa możliwe że serwer ściągnął by nowych graczy. Innym rozwiązaniem jest możliwość włączenia nowego serwera nie niszcząc starego lecz to zależy od możliwości technicznych administracji.
Nie było by wtedy admin daj, admin oddaj, bo serwer by startował od nowa.
Spamu o lidera sali też by nie było ponieważ złapanie 6 pokemonów danego typu a następnie wyexpienie ich na 100 lvl zajęło by ludziom dużo czasu.

DawidKox 
Derp

Ja jestem za,
wszystko co mowisz jest prawda :).
Chętnie bym zagral od nowa xd (powrocic do dawnych czasow)
I dominku nie sadze zeby tyle osob odszedlo.
Bynajmniej mozna by bylo sie pochwalic takim mew lub eevee.
...

Marny 
Marny

Również jestem za, gdy ostatnio wszedłem na serwer rzucił mi sie w oczy przepych. Nowi gracze nie mają możliwości swobodnego rozpoczęcia gry. A z racji zbliżających sie wakacji ludzie chętnie zaangażowalby sie na pokecrafta aby szybko coś osiągnąć. Obecnie tak jak już ktoś powiedział wszystko co było do osiągnięcia zostało osiągnięte.

Kosmatek 
Moderator

Ehh... było wiele sugestii na ten temat. Żadna nie przeszła, więc czemu akurat ta miałaby przejść? Ja osobiście jestem na nie. Mocno na nie. Nowi gracze mają swobodę - mogą rywalizować między tymi sobą (nowymi, "słabszymi" itp. itd.). Osobiście spędziłem ponad 1,5 roku (reszta to przerwy) na grze tutaj, aby coś osiągnąć. Gracze stracą pokemony, na które pracowali tyle czasu, stracą to, co osiągnęli (odznaki, pokemony, liderostwo, różne itemki)... serwer oblałby się hejtem ze strony jak i nowych, jak i starych graczy... Większość ludzi by odeszła ze względu na to, że coś osiągnęli, ci nowi nawet niedawno mogli coś osiągnąć co ich kosztowało wiele wysiłku, wiele czasu, a to by im zniknęło tak o... Samemu by mi się nie chciało od nowa wszystkiego osiągać... niełatwo zdobyć 100lvl pokiem nie mając ani jednego, który zabijałby mocniejsze + nie mieć exp share'a... Nowe edycje powinny być wtedy, kiedy serwer naprawdę jest w ciężkiej sytuacji (rozpada się, został zniszczony, traci popularność)... Teraz tak nie jest. Przynajmniej popularność była spowodowana problemami technicznymi, więc nikt nawet nie próbował wbić na serwer... w tym momencie jest 60+ osób. Serwer się nie rozpada, jest dobrze, nie został zniszczony... To tyle ode mnie, mam nadzieję, że serwer nie zazna nowej edycji...

//edit
Nie, nie wystarczy napisać na chacie o pokemona i ma się multum propozycji. Wiele razy pisałem o salamence, lecz dostałem może 3 propozycje przez miesiąc... tak samo kingdra, shuckle, dobre remoraidy, wobbuffety czy inne pokemony... nawet ciężko o dobrego karpia :)
Jeżeli serwer się nie podoba zalecane jest na nim nie grać. Górnictwo na serwerze freebuild pokemon ma malutki sens... Głównie opieramy się na pokemonach, działkach, odznakach itd. Łapanie pokemonów nadal sprawia frajdę. Kilkoro osób, powiadasz? Pomysł o tych, którzy grają od początku 2014 bądź końca 2013. Tyle czasu gry miałoby pójść się paść. Stracenie około 2 lat przed komputerem grając w klocki osiągając coś, żeby to później zostało usunięte to sensu nie ma... Byłoby "admin daj", "admin oddaj" bo niektórzy chcą coś, co osiągnęli mieć.

Marny 
Marny

Jeżeli ktoś sie boi o swoją pozycje tylko dlatego, że nie chce mu sie jej zdobywać od nowa to inna sprawa. W takim razie żeby wilk był syty i owca cała można stworzyć 2 serwer Pokecraft który wystartowałby od nowa. Myślę, że na obu serwerach ilość ludzi będzie zadowalająca.

Asaro
Amstaff Atak

Ostrzeżeń:
 7/3/6

Po częsci jestem na tak ale i na nie.
Dlaczego na tak?
Osoby ktore dostawaly "lewe" pokemony maja przewage nad innymi graczami, mam bardzo duzo pokemonow juz zlapanych i sa to bardzo dobre poki, przydaloby sie wiecej pokow*update*.
Dlaczego na nie?
Wiele osob sie natrudzilo, zainwestowala w itemshop sporo pieniedzy/czasu i usuniecie tego byloby taka jakby kara dla nich wiec ten pomysl nie wchodzi w gre.
Trudno byloby sie rozstac z kochanymi pokemonami i zaczac od nowa mi osobiscie by sie nie chcialo jak i wiekoszsci serwera, osoby ktore maja pokemony byle jak to pewnie ten pomysl sie spodoba

Jezeli wymyslisz sposob ktory uszczesliwi wszystkie osoby podziel sie nim :-) )

Kosmatek 
Moderator

Nie miałoby to sensu. Podwójne utrzymanie serwerów + stracenie 2 lat życia na tej grze w klocki, to raczej nie jest normalne, nie?... Jak ktoś chce grać od nowa może grać na singlu pobierając indywidualnie mody. O swoją pozycje lidera można się bać... ktoś mógł expić do 100lvl 6 poków, złapać je, a na dodatek wygrać walki o lidera, co nie jest łatwe.

//edit
Sam wydałem troszkę hajsu tutaj, aby urozmaicić sobie wirtualną grę, zamiast np. kupić sobie porządny aparat, komputer czy co tam...

//edit2
Nie zamykam tematu ze względu na to, że chce zobaczyć ile osób chce nowej edycji, której i tak nie będzie... mam prawie 100% pewności na to.

Rimoraj 

Byłem liderem typu psychicznego, zdobyłem swoje wymarzone pokemony, a zliczenie wszystkich moich pokemonów które mają 100lvl zajęło by mi sporo czasu i jakoś się nie boję że to stracę. Na serwerze jest za dużo wszystkiego. Taka innowacja, odświeżenie tej gry i przywrócenie jej poprzedniego znakomitego stanu wyszło by jej na dobre.

Kosmatek 
Moderator

Tak uważasz? Hmm... a ja jestem liderem typu smoczego, zdobyłem swoje wymarzone pokemony, mam ledwo 2 teamy poków 100lv z czego 1 zalicza się do dwóch ( do dragon i do zwykłego ). Boję się, że to stracę, bo na kindgre, altarie, porygona-z, wydałem sporo hajsu. Skoro nie pasuje ci, że masz poki na 100lvl to proszę bardzo - jest opcja usuwania poków :)
Nie ma czegoś takiego jak ten znakomity stan... dla mnie znakomicie jest, tak jak jest... Odpowiem ci na każdy argument...

Rimoraj 

Tylko szkoda że twoje odpowiedzi na moje argumenty to:"nie bo nie". Wiemy już nie nie chcesz stracić lidera sali. Poczekamy i zobaczymy co inni sądzą o moim pomyśle.

Torek
World is Mine

Wszystko ma plusy i minusy. Faktem jest, że "odświeżenie" serwera, miałoby dobry wpływ na rozgrywkę i pozbycie się nudy, ze względu na "nową" przygodę. Tylko, że gracze, którzy kupowali itemy w SmS Shopie będą pokrzywdzeni, oraz Ci, którzy poświęcili dużo czasu na trening swoich pokemonów i nie chcą ich stracić. Co do lewych itów, pozbycie się ich nastąpiło poprzez denominacje. Lepiej dla "bezpieczeństwa" nie robić tej nowej edycji. Większość na tym ucierpi, choć dla mnie jest to bez znaczenia. Szczególnie, że wybieranie od nowa 17 liderów byłoby totalnie chaotyczne, nawet obecnie nie potrafimy zebrać całego składu.

Kosmatek 
Moderator

Tak - nie chcę stracić rangi lidera sali. Uzasadniam ci wszystkie odpowiedzi, ale i tak to napiszesz mi, że to są "nie bo nie". Zastanów się. Na koncie rimoraj jesteś offline 11 miesiecy, brakuje 4-5 dni do 12. Skąd wiesz, jak jest na serwerze w takim razie? Czemu nie grasz na koncie rimoraj? Zaczyna się kolejna wojna na forum... skończmy z nią, lub walnij taki argument, żebym nie miał jak go przydusić do ziemi.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi