Zamknięty przez: cichy 26 Kwiecień 2016 |
Wynagrodzenie dla lidera. |
| Autor |
Wiadomość |
Carolina

Wiek: 30 Dołączyła: 05 Wrz 2014 Posty: 247 Skąd: Gorzowa Wlkp
|
Wysłany: 11 Grudzień 2015 Wynagrodzenie dla lidera.
|
|
|
Witam. Chciałabym zaproponować coś, co wesprze liderów. Jak wiadomo są TM dostępne tylko i wyłącznie poprzez eventy, które trudno dostać. 2 Problemem jest to, że lider za wykonywanie swojego zawodu nie ma żadnego wynagrodzenia. Osobiście klepanie biedy i nie posiadanie BZ na nic mi nie odpowiada, nie wiem jak z innymi liderami. Wpadłam na pomysł jak można rozwiązać obydwa te problemy. Moja propozycja zależy również od możliwości technicznych. Zwróciłam uwagę, że każdy lider ma własne odznaki pod komendą,a także zwróciłam uwagę na komendę kit vip, która ma karę czasową. Wpadłam na pomysł, aby lider mógł otrzymywać TM swojego typu. Np lider typu Bug będzie mógł otrzymać TM typu Bug. I jak to ma działać? Np Lider typu Bug może użyć raz na tydzień komendy na losowy TM typu BUG to jest sposób pierwszy, który wydaje mi się bardziej wykonalny. 2 sposobem, który wydaje mi się lepszy, ale mniej wykonalny jest nim nagradzanie za wygrywanie walk w swojej sali i bronę odznaki. Polega on na tym, że lider za 10 zwycięstw otrzyma losowy TM swojego typu. (Coś na zasadzie pkt za wina +1 pkt za lose -1pkt. Za 10 pkt lider dostaje losowy TM swojego typu). Mam nadzieję, że któryś z tych 2 sposobów jest wykonalny. Jeśli nie, to może być inny. W końcu mi liderzy też musimy mieć za co się utrzymać i mieć możliwość ulepszania naszych pokemonów zwłaszcza, że musimy się rozwijać.
EDIT: 2 Sposób jest lepszy, ponieważ lepszy lider będzie lepiej nagradzany. Było by wtedy sprawiedliwie. |
|
|
|
 |
nusiek3446
.

Wiek: 21 Dołączył: 29 Mar 2015 Posty: 1681 Skąd: INSERT LOCATION HERE
|
Wysłany: 11 Grudzień 2015
|
|
|
| Jestem za! Problem w tym, że liderzy atakami tylko swojego typu nie zdziałają wiele, więc można dać też inne typy :). |
_________________ "Its hard to be the best, but someone must".
Lider Sali Grass od 18.07.2015 do 08.09.2015
Lider Sali Ghost od 08.09.2015 do 10.11.2015
Lider Sali Bug od 07.10.2016 do 13.01.2017
 |
|
|
|
 |
Carolina

|
|
|
|
| Nusiek, nie trzeba dawać innego typu. Liderzy będą mogli się miedzy sobą wymieniać. |
|
|
|
 |
piotr13231
|
|
|
|
| Z tym przyrostem pkt podczas walk o odznakę by musiał ciągle jakiś admin zapisywać czy wygrał czy przegrał lider |
|
|
|
 |
adiii132
Adiii

|
|
|
|
| Zyczu może zrobić plugin, o ile się nie mylę. |
_________________ "The black rose shall bloom once more"
 |
|
|
|
 |
Ribu484
Dazzled One

|
Wysłany: 12 Grudzień 2015
|
|
|
Pomysl bardzo ciekawy, ale np. lider ground bedzie mial mozliwosc otrzymania np. Tm Earthquake, ktory jest duzo warty a taka sala np. steel, poison nie ma ciekawych tm.
#Flash cannon lub gyro ball nie są ciekawe ? Jeżeli wiesz co one robią to możesz nimi walnąć niezły cios. |
_________________ Lider Steel 07.12.2015 - 12.9.2016
Lider Bug 12.05.2017 - 11.07.2017
KidMod 26.07.2017 - Present
100% legit |
| Ostatnio zmieniony przez adiii132 12 Grudzień 2015, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Carolina

|
Wysłany: 12 Grudzień 2015
|
|
|
| Na otrzymanie EQ nie ma 100% szansy, a co do TMów Stell czy Poison to np Poison posiada TM Toxic i Venoshock, które razem działają zabójczo. Sludge wawe i Sludge Bomb nie są takie najgorsze. TM Stalowych nie ma wielu, ale Gyro ball dla powolnego pokemona potrafi wiele zrobić. Jak wiadomo DMG Gyro balla jest tym większe im szybszy jest od nas przeciwnik. a TM Flash Canon jest rzadkie. Jeśli zrobisz pokemona, który będzie miał naturkę zabierającą speeda i będzie miał natke pod obronę lub sp obronę i evs pod oba te staty. Np poczekaj aż dodadzą steelixa. To Gyro Ball powinien być na niego naprawdę dobry biorąc pod uwagę jego statyki. Najwięcej TM jest z typu normal, ale co poradzić. |
|
|
|
 |
Slavica2341
Psychiczny Opiekun

|
Wysłany: 13 Grudzień 2015
|
|
|
"2 sposobem, który wydaje mi się lepszy, ale mniej wykonalny jest nim nagradzanie za wygrywanie walk w swojej sali i bronę odznaki. Polega on na tym, że lider za 10 zwycięstw otrzyma losowy TM swojego typu. (Coś na zasadzie pkt za wina +1 pkt za lose -1pkt. Za 10 pkt lider dostaje losowy TM swojego typu)." Miałbym dużo punkto ;DD.
Co do pomysłu 1 jak i 2 jestem za. |
|
|
|
 |
Carolina

|
|
|
|
| Z 2 pomysłem jest też ten problem, żeby nie dało się, że zaraz jakiś lider pójdzie sobie rozwalać nupki i farmić TM. Żeby faktycznie to działało tylko w walkach o odznakę. Zawsze mogła by powstać ranga dla gracza sędzia i najlepiej, żeby było ich kilku. Umownie sędzia może naliczać wygrane i przegrane a potem dostarczać info admowi. Kilku bo nie zawsze będzie na serwie, a poza tym paru liderów na raz może robić walki. NIe myślcie, że bez sędziego nie da się robić walk. Da się, ale bez wynagrodzenia. Z sędzią po prostu jest ktoś kto nam nalicza pkt na wynagrodzenie. W ten sposób można uniknąć problemów z rozwiązywaniem problemu dla sposobu 2. ( O ile większym problemem nie jest stworzenie rangi sędziego) |
|
|
|
 |
Patryk^^
|
|
|
|
1 pomysł jest bardzo dobry ale raz na tydzień to troszeczkę za krótko tak 2 tygodnie 2,5 były by dobre
2 pomysł to nie wiem czy wypali ale w sumie teraz żeby iść na lidera trzeba mieć 6x100 lv więc nominacja do "sędziego" to bardzo dobre rozwiązanie np. byłoby ich 5 żeby nie za dużo (albo mniej) i żeby tych rang nie było za dużo to tylko przed [gracz] or [vip] dałoby się duże S i sędzia byłby bez żadnych udogodnień np. free vip chyba że administracja jest gotowa dać free vipa tym 5 osobom |
|
|
|
 |
Kratos01
Byly KidMod

Wiek: 28 Dołączył: 14 Mar 2015 Posty: 1158 Skąd: A Z Wesela Wracam...
|
|
|
|
| Co do udogodnień sędziego, powinien on według mnie posiadać jedynie komendę, umożliwiającą teleportację. |
|
|
|
 |
Patryk^^
|
Wysłany: 28 Grudzień 2015
|
|
|
| Czy zostanie dodany ten pomysł z wynagrodzeniem i sędziami? |
|
|
|
 |
Carolina

|
Wysłany: 24 Kwiecień 2016
|
|
|
| Podbijam bo uważam, że jest co. |
|
|
|
 |
TremZa
Liderka Dark

Wiek: 25 Dołączyła: 04 Lip 2015 Posty: 147 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 25 Kwiecień 2016
|
|
|
| Co do pomysłu to jak najbardziej na tak, no niestety mi się nie przydadzą TM'y dark bo są słabe i mało skuteczne z tego powodu że, każdy przychodzi na mnie ze składem fighting ewentualnie bug a dark jest na te typy totalnie nie skuteczne. |
_________________ "Wolę zaufać i żałować niż zwątpić i żałować."
|
|
|
 |
Xardix11
Lider Fighting

|
Wysłany: 25 Kwiecień 2016
|
|
|
| 1 Pomysł dobry,ale mam kilka uwag : po pierwsze Lider np typu Fight tak jak ja nie potrzebuje tm z atakami Fight ponieważ są zbędne dla mnie, robiąc jakieś pokemony lider stara się żeby miały najlepsze ataki typu jakiego one są. Lepszym pomysłem byłoby że lider używając komendy wybiera jakiego typu chciałby tm. Np w mój pokemon potrzebuje jakiegoś ataku rock, wybieram komendę /odbierztm rock i wtedy każdy lider dostosowywałby do siebie jakie ataki w tym momencie są mu potrzebne.Oczywiście ataki typu EQ i innie drogie tm byłyby rzadkie ale możliwe do trafienia. Co do 2 pomysłu jeżeli byłoby to możliwe do zrealizowania to jak najbardziej jestem na tak |
_________________ #7 Lider Fighting od 24
"Życia nie oszukam... jestem synem króla sedesów. To wysoko postawiona poprzeczka".
 |
|
|
|
 |
|
|