Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka sugestii, które i tak nie zostaną wprowadzone
Autor Wiadomość
Torek
World is Mine

Wysłany: 6 Marzec 2016   

Dokładnie. Gildie graczy, a zrobione dzięki zaawansowanemu pluginowi to dwie różne rzeczy. Na innym serwerze się przyjęło, to dlaczego tutaj miałoby być inaczej? Nie bądźmy takimi pesymistami.

Prefixy QuestMakera i Trenera do wyboru:

A teraz postaram się szczegółowo opisać gildie:

No więc, będą Teamy (Aqua, Rocket, Magma, Galactic, Plasma, Flare i NeoPlasma). W każdym po jednym liderze (który ma dostęp do zapraszania graczy do gildii, wyrzucania, mianowania zastępcą i dodawania do cuboidu gildyjnego), dwóch zastępców z permisjami podobnymi do lidera (rzecz jasna oprócz mianowania kogoś zastępcą) i 10 członków. Organizacje będą posiadały Ranking oparty na obecnym (PokeBitwy i ilość złapanych pokemonów) tylko w formie dostosowanej pod teamy, tzn:

Ranking Gildii
Wygrane PokeBitwy

Team Aqua 100
Team Rocket 67
Team Magma 36

Coś w tym stylu. Liderów będziemy dobierać poprzez rekrutacje na forum, najładniejsze podanie (wliczając staż etc.) będzie przyjmowane w odpowiednim dziale (nowym, o nazwie np. PokeGildie (przy okazji można wraz z tym działem wprowadzić, poruszony wcześniej przez Kiririn, dział do rekrutacji na liderów sal)). Liderzy, którzy otrzymają bana, bądź odejdą przekazują gildie jednemu z zastępców lub osoba od rekrutacji sama ją wybierze (członkowie zostają).
Jeżeli byłby jeszcze jakieś pytania, ewentualnie sugestie, dzięki którym możemy te gildie ulepszyć, piszcie je pod tematem :v.

//Edit
Zapomniałem wspomnieć o np. cotygodniowych zadaniach dla gildii. Dzięki temu, teamy będą cały czas się rozwijać i nie odejdą w zapomnienie.

Kratos01 
Byly KidMod

Może członkowie danej gidii dostawaliby prefixy?

Torek
World is Mine

Ależ oczywiście, że dostaną. W końcu muszą się wyróżniać.
Plugin sam w sobie je dodaje, przykład:

[QuestMaker] Torek [*R*]: hejq

To suffix teamu Rocket. Gwiazdki oznaczają lidera gildii, wypisze wam poszczególne oznaczenia:

[R] - członek
[-R-] - zastępca
[*R*] - lider

Każda gildia będzie mieć suffix z początkową literką nazwy teamu.

DawidKox 
Derp

A czy kazdy bedzie mogl startowac na posade lidera gildii?
chodzi o liderow
albo o osoby ktore nie moga startowac na lidera bo cos przeskrobali?

Torek
World is Mine

Liderzy sal? Naturalnie, że będą mogli. To samo tyczy się Moderatorów, QuestMakerów i KidModów (lub Helperów ;-) ).
Co do tego czy osoby karane będą mieć pozwolenie - zadecyduje denek.

Carolina 

Bardzo ładne podanie. Zaliczone! Ha w twoich snach! Aj nie ten temat

Carolina na szefowa team Magma! Bo czemu by nie?

A tak na poważnie, podobnie jak Cicha zwyczajna te ceregiele z kolorami i mutami mnie nie dotyczą, ale jak wam to potrzebne niech będzie, jednak pamiętajmy o tym, że zawsze będzie kogo mutować i to się nigdy nie skończy.

Co do Gildii. Fajna sprawa, ale dużo roboty, a jak wiadomo to co wymaga dużo roboty jest z reguły z góry odrzucane. Przypomnijcie sobie świętej pamięci legendarną zmianę. Swoją drogą przepadł wam 29 luty. Osobiście uważam, że gildie to fajna sprawa i chciałabym takowe na serwerze. Liczę, że tym razem los się odmieni i ten plan ujrzy światło realizacji. Oczywiście wystartuję na szefową Team Aqua, jeśli mi się nie uda to z frustracji zapisze się do Magmy nawet jeśli mam zostać Team Gruntem" xD

Kosmatek 
Moderator

Caro, wystarczy dodać plugin i wyznaczyć kogoś kto się tym zajmie. Jeżeli zostanie odrzucone z góry bez względu na opinie graczy, to oznaka, że administracja nie chce rozwijać serwera nowościami.

Lajt 
Lider Sali Poison

To jest najsuper Sugestia, i Torek jest BOSKI!

Ziemniaczki 
KAPPA KAPPA

Ostrzeżeń:
 2/3/6

Torek kazal napisac to pisze xD " to jest najsuper pomysl "

A tak na powaznie :DD

1. okej jak dla mnie bomba xD lubie jak ktos nie mily dostaje mute ... a np przed karą wychodzi z servera :d xd

2.moim zdaniem jest to nie potrzebne (torek nie zabij mnie xD) jest dobrze tak jak jest ... xd bo tak jak cichy napisal jakby admini zrobili sobie jakies tenczu to ..

3. popieram jak najbardziej poniewaz na wielu serverach jest ranga " kid mod " i " mod " to niech bedzie ten helper

4.okej nie chce sie do tego rozpisywac xD

A TERA UWAGA XD WCHODZI KROL ZIEMNIAKOW REKA JAK ZLAMANA ...
MOJE PROPOZYCJE CO DO PUNKTU 3 (co do rang) :

mysle ze dobra opcja byloby stworzenie rangi " budowniczy"
osoba ta wiele by robila dla servera i administracja nie musialaby sobie marnowac czasu na budowanie ..

PERMISSJE ? fly , permissje do budowania (wszedzie lub w wyznaczonych miejscach) oraz materialy .. nie gm lecz materialy dostawane od administracji z gm

EDITv1 : zapomnialem o jutuberach xD mysle ze mozna przywrocic ta range do zycia ... ale zeby nie byl ktos kto nagrywa filmiki ze slaba jakoscia itd .. nie mowie odrazu zey taki jutuber mial 1000 subow .. moze miec i 10 subow ale zeby nagrywal cos sensownego (dobra jakos , fajna tresc filmikow , itd) wiecie oco mi chodzi xD ..

~Kandydat na lidera fly ( v1)
~Kandydat na lidera fly ( v2)
~Kandydat na lidera fly ( v3)
~Lider Sali Flying (nareszcie .... v4 XD)
~Dq z Lidera (smuteg)
~Kandydat na lidera dragon (nie przyjęty)
~Kandydat na lidera fly (nie przyjęty)
~Szef liderów od 2016-11-01
~Były Szef liderów
~Kandydat na lidera fly (v4)
~Lider sali flying :D v2
~dq z lidera (odejście)

FLYING Bogiem a RAZZOR Nałogiem

I TEN MOMENT KIEDY RAZOR MA WSZYSTKO CO DO ŻYCIA MU POTRZEBNE A DENEK WPISUJE:
/delider RazorrBlaack
/zpex usun RazorrBlaack KidMod
A CHWILE PÓŹNIEJ USUWA CI SZEFA LIDERÓW NA FORUM .

I TEN MOMENT KIEDY DENEK ODKRYWA DZIWNĄ BUDOWLE NA VKICKA DZIAŁCE , A VKICK PŁACZE NA TS3 I MYŚLI ŻE DENEK WPISZE :
/delider Vkick lub /ban Vkick

Jak ja już na wodniku

ps slyszalem, ze kazdy bedzie mial czyste konto (o ile ten ub bedzie - NIE BĘDZIE XD :evil: ) wiec bardzo mozliwe ze znowu zacznie sie okropna pomoc graczom :mrgreen: :mrgreen: wiadomo w jakim celu bo troche brak mi tego fajnego prefixa przed nickiem ok (MYŚLISZ ŻE DENEK DA CI KM PO TYCH 3/2 BANACH?)

SYGNA BY ADI1 <3333333333333333333333

piotr13231

Wysłany: 7 Marzec 2016   

I Mnie nie dotyczy, ale przydawałoby się.
II Nie wiem, po co.
III (1) Nie którzy chyba nie maja pokazanej rangi, ale są takimi helperami (mają dostęp do mute/kick) więc nie wiem czy jest wolne.
(2) Prefixy mogły by być trochu poprawione.
IV Ciekawe jak to będzie wyglądać i czy nie zginie w niepamięć.

V Dodam coś od siebie zamiast robić nowy temat: Nie które NPC w markecie i vip shopie są pełne i brakuje nie których bloków: NP kilka kolorów kostkowanej wełny, kamień kresu, a zdobyć nie ma jak.
Tak samo dużo osób by chciało kupić jakiś dobry TM który był dostępny tylko przez jakiś czas/nigdy nie był dostępny(i w vip shopie i w sms shopie). Można by dodać drugiego NPC sprzedający inne przedmioty.

adiii132 
Adiii

@Ziemniaczki
Ta ranga nie jest jakas potrzebna, bo i tak jak trzeba coś budować to sie zbiera ekipe, a do tego my wybieramy zazwyczaj osoby, ktore np moga budowac w jakims stylu. Np do walentynkowej wzielismy tygryske bo lubi budowac takie "sweet" itp.
To by była poprostu zwykła ranga z fly, bo budulce i tak dostajecie.

Edit. Co do yt to się zgadzam.

Patryk^^ 

Ostrzeżeń:
 3/3/6

Jeszcze dodam troche od siebie. Gildie to fajny pomysł bo jak już pisaliście to urozmaici grę. Potrzebna do tego jest także pomoc administracji. Ja mógłbym zająć się rekrutacją gildijną itp.

Jak napisał Piotr fajnie byłoby dodać do vip shopu nowe rzeczy i popieram także Kosmatka by administracja czytała sugestie graczy

admin 
Administrator

spoko, poza 4 mogę to szybko ogarnąć. Z gildiami muszę trochę posiedzieć i poczekać aż zyczu wróci z nart.

alusia106106 

Oooo , jak będziesz miał jakiś kontakt z nim to pozdrów go ode mnie :x

Co do pomysłu , napisałabym coś , ale nie mogę xD
Zajeee...fajne :D

Krótko i na temat :
Ze zmienianiem nicku jestem za tym , że administracja miałaby 1 szanse na zmienienie tego nicku (tak jak napisał Cichyshow) , reszta dla mnie jest OK !

Myśli : (DŻIZAS , OMG POWRACAJĄ GILDIE ! YAAAAAY ! <3)

sajsen

Wysłany: 8 Marzec 2016   

wtrącę się teraz trochę nie na temat ale może mógł byś też z zyczem porozmawiać o aktualizacji poków xd

Odpowiedz do tematu