Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: cichy
16 Styczeń 2016
Mini konkurs
Autor Wiadomość
zielunkaxd

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 26 Grudzień 2015   Mini konkurs

Idzie koniec roku 2015. Niech każdy z Was napisze swoje wspomnienia związane z pokecraftem, (np fajny event + opisanie go troszku, złapanie najlepszego pokemona) Postawcie na kreatywność im więcej prawdziwych wspomnień tym większa szansa na wygrana :D

~10 osób bedzie nagrodzone czymś symbolicznym
~1-3 miejsce pokemony + symboliczny itemek
~Reszta symboliczny itemek.
~Czas do 14 stycznia do godziny 23:59
~Administracje prosze o zamkniecie konkursu 15 stycznia i później napisanie w moim imieniu wyników konkursu
~Rozstrzygnięcie konkursu i rozdanie nagród po nowym roku, nagrody będa sponsorowane przeze mnie i rozdane z mojego konta :)

POWODZENIA :*

"Ten dzieciak ginie we mgle, jeszcze zapije pamięć o nim nie raz,
jeszcze zabije pamięć o nim jak psa.
Ten dzieciak zginie we mnie, jeszcze na chwilę pamięć o nim niech trwa,
bo wiem, że minie to życie, przysypie je piach."

"Łańcuch między Twymi nadgarstkami na jej szyi, przepadło wszystko."
Ostatnio zmieniony przez zielunkaxd 3 Styczeń 2016, w całości zmieniany 1 raz  

DawidKox 
Derp

Wysłany: 29 Grudzień 2015   

moim najlepszym wspomnieniem bylo granie z toba misiu na serwerze (nigdy nie bylo nudy)
czekam az znowu wrocisz ;}

zielunkaxd

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 30 Grudzień 2015   

Dawid to mile aż mam łzy w oczach 😚😭

Patryk^^ 

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 31 Grudzień 2015   

ja najbardziej z przeszłości (nawet dalekiej) pamiętam złapanie sh electrivite. Rozdałem all poki i wróciłem po długiej przerwie do pokecrafta. Szybko kupiłem mi potrzebne poki. Nie musiało minąć wiele czasu, a kupiłem sobie vipa. Szybko zaopatrzyłem się w 2mb. Na pierwszym evencie(nalot) udało mi się na farcie złapać Zapdosa. Więc ten mój ostatni masterball był dla mnie bardzo cenny(w przyszłości od tego zdarzenia miałem tylko 2 mb) . Więc idę sobię na nalot organizowany przez Yiniana lub denka(ale chyba Yiniana) i prawie miałem vipa i jeden etap był w elektrowni. Spotkałem sh Electrivite i niechcący użyłem mb. Wkurzyłem się. W niedalekiej przyszłości okazało się zę ten mój pokemon jest bardzo cenny. Razor kupił go ode mnie za Sh Metagrossa i 5s bz(1mb=2s wtedy). Co prawda nie kupiłem mb ale byłem zadowolony z mojego szczęścia, które początkowo uznawałem za szczęście.

adi1 

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Moje początki wyglądały dziwnie expilem chalizarda (chanmandera startera) na safari wyexpiłem go 100lvl na safari po tyg mial juz 100lvl bylem bardzo zadowolony i mialem taka satyswkacje ze to moj 1 polemon na 100 potem kupilem vipa co okazalo sie byc trafem bo w tedy na /warp gory expily sie bossy triopiusy wiec z mojego 1 nalotu złapałem sh artacine sh bisharpa i sh shalizarda poczym wyexpiłem sh aracine i sh bisharpa na 100lvl, poczym sh bisharpa sprzedal za 7s bz potem za sh shalizarada i 5s bz kupilem dragonite zo do teraz zemna jest i walczy u pewnego gracza na lidera fly jest on bardzo mocny a potam to jux sam nie pamietam, ;)

Kozaczeek 
<3

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Moim Najlepszym Przeżyciem Był Nalot W Którym Złapałem Wymarzonego Poka Sh Dratini
Na Następny Dzień Wbiłem mu 80lv I Byłem Z Siebie Dumny ,Ponieważ Był To mój Najlepszy Pokemon. Po Miesiącu Kupiłem Mew Co Bardzo Mnie Uszczęśliwiło. Spełniłem Moje Marzenie
Legende Na Pokecrafcie. Teraz Mam 6 Legend i Dobry Skład, ale Nigdy Nie Byłem Z Siebie Tak Dumny Jak Złapałem Sh Dratini.

Pozdrawiam Kozak

Sygna By adi1

Arghan

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 1 Styczeń 2016   

Moim naj przeżyciem był nalot zorganizowany przez Cichego na którym, od razu po wbiciu rzuciłem w groudona pokeballem, zaatakowałem go! miałem masterballa, zacząłem się cieszyć pisać na czacie, rzuciłem w niego mb, i go złapałem. To była moja 1 złapana legenda, którą potem sprzedałem neavonowi który już nie gra, za opłacalną sumę 300 stacków bz, i 15 pokemonów na 100, torek też chciał go kupić za 200s bz :D

Ribu484 
Dazzled One

Wysłany: 1 Styczeń 2016   

Moim najlepszym momentem na PokeCrafcie byla rekrtuacja sali steel. Na forum zauwazylem, ze Boy otwarl rekrutacje sali stalowej, mialem 2 poki steel na 100 lvl, wiec postanowilem sprobowac swoich sil na tej sali. Zlapalem reszte pokemonow co zajelo mi pare dni. Chcialem sie poddac bo nie mialem za bardzo checi expic na bossach i evsowac pokow. Zaczalem pisac z pewnym graczem, ktory zgodzil mi sie pomoc evsowac i lvlowac poki to byl LITEv2. Nadszedl dzien walk, pokonalem godnych siebie przeciwnikow z dobrze wyszkolonymi pokemonami i tak zostalem liderem sali stalowej. :)

100% legit

zielunkaxd

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 3 Styczeń 2016   

Mile wspomnienia macie :D a jakieś nowe przyjaźnie w grze itd ? :D

cichy 

https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be

Wrzucone dawno temu i nieopublikowane, łapcie.
(Miało być na moją rocznicę gry...)

nusiek3446 
.

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Swoją grę rozpocząłem około 11 lutego 2015 roku. Szukałem dobrego serwera pixelmonmod + minecraft, a pierwszym serwerem który przyciągnął moją uwagę był Pokecraft. Moim starterem był Charmander, którego wychowywałem do około 40 levela. Później wymienił się nim za Gengara, ale o tym nie warto opowiadać. Moją pierwszą setką był Gengar, którego kupiłem za Sh Crobata i Sh Golbata. Byłem do niego bardzo przywiązany i sporo razy nim walczyłem. Nie pamiętam już, jak go ,,straciłem". Pierwszym liderem na jakiego wystartowałem był Lider Flying. Jeszcze jako ,,random". Nie ogarniałem ani troche IVs, EVs a nawet naturek. Kupowałem losowe poki, spamiąc ,,Kupie poki ,,flaj" 100lvl /m nusiek3446". Tak dzień przed końcem rekrutacji udało mi się uzbierać taki team: Gliscor, Aerodactyl, Archeops, Gyarados, Altaria, Charizard. Byłem bardzo zawiedziony, gdy przegrałem 6:0 w pierwszej walce. Mimo to nie rezygnowałem. Nie pamiętam już jak, ale chyba ze sprzedaży poków uzbierałem 18 staków bz. Za ową kwote i pewien cst kupiłem moją pierwszą legendę - Articuno. Niestety z powodu chęci wystartowania na Lidera sali Grass, sprzedałem go za blissey. Mój kolega podexpił mi poki, za co bardzo mu dziękuję. Jednak ty też mi się nie udało. Przegrałem 6:1 w finale. Później poznałem Hakiego, Który wtedy był Liderem Electric. Zaprzyjaźniliśmy się, i pomógł mi wystartować na Lidera Sali Fighting. Wygrałem 2 walki, z czego jedna była finałowa, i zostałem Liderem. Niestety po 5h okazało się że z powodu Jaila nie mogę być Liderem. Dopiero po ponownym otwarciu rekrutacji zostałem uniewinniony, lecz przegrałem w 1 walce 6;5. Nie poddawałem się, dalej grałem a moim kolejnym celem był ponowne Lider Grass. Tym razem sam dobrałem odpowiednie natki i ivs do poków, ale dalej krucho było z evsami. Wyjechałem na wakacje, akurat gdy rozpisano walki. Na szczęście poczekano na mnie i w finałowej walce wygrałem z minner200pl 6:2. Cieszyłem się jak nigdy dotąd. Lidera dostałem tego samego dnia i zrobiłem pierwsze walki. Nie szło mi, wszyscy mnie pokonali. Zmieniłem tylko jednego poka podczas bycia liderem. Około 2 miesiące później zwolnił się Lider Ghost, na którego zamierzałem startować. Z lekka pomocą (Expienie) udało mi się stworzyć bardzo dobry team. Pamiętam dokładnie jaki był, ale oszczędzę wypisywania go. W Finale wygrałem 6;5 i zostałem Liderem Ghost. Ogółem powodziło mi się. Na pierwszych walkach straciłem 2 odznaki, a później było tylko lepiej. 10.11.2015 dostałem bana, i zostałem zdegradowany z lidera. Bana miałem 16 dni po czym dostałem ub. Było to chyba jedne z tych najnudniejszych 16 dni. Spodziewając się wygranej obecnego Lidera Fighting, Fruga, i zajęcia przez niego miejsca Lidera Steel tworzyłem swój Team Fighting. Był on wręcz idealny, a nawet udało mi się nim pokonać Team Byłego Lidera Fighting. Do tej pory posiadam go w swoim PC, gdyby kiedyś nadarzyła się okazja. Następnie trenowałem Team Electric, gdyż Boy odszedł z lidera. Miałem jako pierwszy gotową drużynę, ale niestety nie zostałem dopuszczony. Rekrutacja ta była całkiem niedawno. Teraz jestem w trakcie tworzenia Teamu Rock, oraz dalszego dążenia do bycia jak najlepszym. Wiem, że obecny Lider Rock jest bardzo dobry i nie ma zamiaru odchodzić szybko z posady. Mimo to chcę być przygotowany na przyszłość. Im więcej czasu, tym lepiej.
To cała moja historia z gry na Pokecraft. Pominąłem szczegóły typu poznawanie wielu osób, tworzenie i kupowanie jakiś dobrych poków. Myślę, że to raczej nie istotne. Dzięki za przeczytanie :D
Lider Sali Bug od 07.10.2016 do 13.01.2017

zielunkaxd

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Nusiek przeczytałam :D mogłeś dodać nowe zawarte znajomości itd :D

DawidKox 
Derp

Wysłany: 4 Styczeń 2016   

Hej ;_;
Jak juz nusiek opowiedzial o swojej calej grze to ja tez to zrobie
:D
I tak ps. Nusiek ja jestem mastercoll w grze i sie dowiedzialem poraz 3 jaki jestes naprawde o i mogles dodac o woju ktorego trenowales na dark i o twoim swego czasu ulubionym liderze ,,Flying" i jego rekrutacji.
Dobra nie bede juz nie mily przechodze do sedna ;_;
Pomine pare szegulow ktore sa dla mnie sekretem xd
No dobra moze nie ktorzy o tych szegolach wiedza xd.

,,O to moja historia" (Moje poczatki byly bardzo krepujace)

Wiec o modzie pokemon w minecraft multi dowiedzialem sie duzo wczesniej niz zaczalem grac na pokecraft.
Nudzilo mi sie i znalazlem polecraft (glownie z reklam)
Moim starterem byl charmander
Odrazu kupilem vipa dodam ze zaczalem grac miesiac po starcie 2 edycji.
Ok kupilem vipa i expilem charmandera na 40 lvl w tedy juz charizard expilem go chyba w gorach xd i nie pamietam kogo poznalem w czasie przed wielka przerwa.
Ok jest charek na 40 lvl i w tedy na serwie byl pobyt na charizardy wiec go sprzedalem nwm za co xd.
Potem jaralem sie strasznie gengarami i moze lupilem go za charka.
Hihi i kiedys za wedke na spawn nie bylo kicku
Wiec nie ktore osoby w tym ja wchodzilismy na dach spawny
(starego) i lapalismy wedkami poki z dolu i do gory xd (w tedy przed spawnem sprzedawano pokemony) pamietam ze za to mozna bylo miec kare xd
Ok jakies 2 miechy pozniej wprowadzono mod na rowerki
No super bylo (wyscigi na rowerach <3 nigdy tego nie zapomne)
Na wyscigu upadl mi rower z eq i pisalem do denka zeby mi oddal
No i nie wiem czy mi oddal xxd ale poszedlem na forum i napisalem skarge na denka xd wyszedlo na to ze oddal mi rower xd
Teraz smutno bo przez problemy z serwerem usunieto rowery
Slad po nich jest przed glowami adminow
(RIP rowerki) i u mnie na dzialce xd.
Dodam ze w tedy wszedzie na spawn roilo sie od rowerow
Ok i teraz puff jedyna osoba ktora pamietam przed wielka przerwa a mianowicie sheax ;_;
Przychodzil na moje oxy i pamietam ze chyba oryginalna tez
Mniejsza
Teraz wprowadzono wersje 1.7.2
(hihi nie 1.7.10 xd)
Ja gralem na 2 gb sprzecie wiec 1.7.2 mi nie dzialalo
Walczylem aby przywrucono 1.6.4 ale na marne.
--------Wielka pol roczna przerwa---------
W lutym roku 2015 wrocilem na lepszym sprzecie
Kupilem vipa na 7 dni i po 1 dniu mi sie znudzilo o wrocilem 2 miesiace pozniej
Poznalem duuuyzo osob bo nastapilo moje opuszczenie fazy randoma mniej wiecej za przyjaznilem sie z hakim .
Ok wiec gram xd
Poznaje boya i zaczynam przygotowania na lidera fight
Nic nie wiedzialem o evs ivs i natkach
Na przygotowawczych walkach poznalem dominika fruga i fryza
Przegralem za 1 razem walke i odpadlem
Teraz fryzu dostal bana i moja 2 proba odpadlem po 2 walce
(Dziekowac Infarnape ktory znal acrobatic czy cos takiego)
Ok wiec gram i gram
I puff wiki123 odchodzi i cicha tez odchdzi (wiki z dark a cicha z ghost) mnie zainteresowalo dark
Przygotowuje sie i z kazdy rywal byl latwy oprocz poznanego woja i jego ,,trenera" nuska.
Byl jeszcze toczin ktory mentalnie mnie przygotowal na juz final
Z wojem.
I tez w ten sam dzien kiedy mialem walczyc z wojem ktory myslal ze z latwoscia wygra ze mna, boy powiedzial mi co to jest evs ivs i natki dzieki niemu szybko na evsilem poczki i zmienilem taktyke na woja
Wygralem z nim 6:5 zostajac liderem dark
Oczywiscie nie bylo latwo, wojo i nusiek na mnie klamalu mowiac ze urzywalem choice na ktore i tak nie bylo mnie stac
Szczescie ze z boyem troche sie znalem i wiedzial ze ja nie jestem klamca. Wiec jeeej jestem liderem dark <3
Pokonywalu mnie bo nie chcialo mi sie robic pokow lepszych
Hihi spelnilem swoje mazenie aby w teamie dark miec same sh.
No i teraz gram i gram i poznaje misie <3333 i wike
Z misia sie przyjaznilem z wika pozniej tez
I zaczely sie klopoty bo musialem wybierac misia czy wika
Wybralem misie a wika ma pretensje po dzis dzien.
Gram i gram i misia nagle odchodzi
Zostawila mi nie bywale pamiatki
Ktore mam po dzis dzien.
Teraz misia odeszla i nie mam co robic
I zaczalem sie przyjaznic z wika ktora odradzala mi przyjaznienie z misia bo mowila ze ma na mnie zly wplyw ja to ignorowalem.
Wiec zaczely sie klutnie z wika
(Jeszcze bez mutowe)
No i gram i gram
I nagle sprawa z torkiem i z kims jeszcze xd
Torek otrzymal dq i chyba karton tez
Devolaj odszedl z psychic
Ok dziwne rzeczy bo tremza tez
Brak mi tych przyjaciol
Potem ktos mnie we wszystko wtajemniczyl
I przez moja ciekawosc otrzymalem bana ._.
Potem haki odszedl ale tego lepiej nie zaczynac
-----Inna Historia------

Carolinka pomogla mi otrzymac ub
I po dzis dzien mysle ze to dzieki niej
I powinienem jej byc wdzieczny ale jak to napisala rozczarowalem ja i czuje sie z tym zle.

Ok co ja pisalem xd
A dostalem ub i potem strasznie sie nad lotoska ( jak by to powiedziec moze robilem jej przykrosc)
I tego zalowalem bo wczesniej moze mnie lubila
Wiec walczylem aby ona mnie lubila
O i startowalem 2 raz na dark
I bez zadnych wiekszych klopotow wygralem i znow bylem liderem
Dark
Gram i gram i gram

No i klutnie z wika tym razem tez bez mute.
Ok gram i gram
I nagle rekru na flying
Na ktorego poszedlem ze wzgledu na to ze na dark juz cieszko bylo
Ok i znowu pojawia sie nusiek ktorego cieszko bylo pokonac
Ok jest final ja vs nusiek
Pokonal mi wszystkie pokemony swoim gyaradosem
I zostal mi dragonite
Nusiek nie trafil ice fangiem chyba 2 razy
I zabilem tego gyaradosa potem poszlo jak z platka
I znowu nusiek klamie ze mialem choice
O i zmienilem sklad o emolge jak i nusiek
Wiec denek nakazal jeszcze raz
Wygralem 6:4 z dowodem video bo wiedzialem ze nusiek bedzie mial pretensje
I tak dalej sie klocil
Ale video mowilo samo za siebie
I zostalem liderem flying
Teraz pomagalem tremze za dark
Musiala sie zmiezyc z moim rywalem wojownikiem
Wygrala <3
Bardzo sie cieszylem jak i ona
Minal moze miesiac i tremza odeszla
Bylem smutny
W miedzy czasie poznalem alusie nikusie i kosmatka o i chyba tygrysice ktora bardzo lubie
Gram i gram
I odchodze z flying xd
Pomagam tygrysice na flying ale przegrala z attena
No bywa ;_;
Atten zostal liderem flying
A w miedzy czasie pomagalem kevinowi na dark
Ale przegral
Juz dawno planowalem zmienic nick
I wkoncy to zrobilem
Jestem teraz MasterColl a historia dawidakoxa sie skonczyla
Powiedzialem zaufanym osobom o tym ze zmienilem nick
Powiedzialem tez Adiiiemu ale wypaplal i wszyscy teraz wiedza
Meczylo mniie ze jestem bez skina
Wiec kupilem vipa i zmienilem skina
-----I teraz przyszlosc czeka na mnie-----
I tak wogule sory za orto i glupie dialogi ale pisze to o 1 w nocy xd.

Pozdrawiam.

zielunkaxd

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 4 Styczeń 2016   

Dawid dzieki za lekturę :o xD

Torek
World is Mine

Wysłany: 5 Styczeń 2016   

Cóż, skoro inni piszą lekturę o swoim życiu, to po co być aż takim aspołecznikiem.

PokeCrafta pokazał mi kolega. Nie sądziłem, że pogram tu dłużej niż tydzień. Zbudowaliśmy dom, połapaliśmy kilka pokemonów, aż w końcu nie było nic do roboty. Koledzy zrezygnowali z dalszej gry. Miałem zrobić to samo po czym dowiedziałem się, że na serwerze istnieje coś takiego jak Lider (#derp). Postanowiłem spróbować. Za pierwszym podejściem startowałem na Rock, niestety z niepowodzeniem. Wtedy chyba zaznajomiłem się z Boyem, Kurkiem, HighFive i Sheaxem. Pierwsza dwójka pomogła mi ogarnąć wszystkie statystyki, które wpływały na siłę pokemona. Po pewnym czasie, nadarzyła się kolejna okazja wystartowania na Lidera. Tym razem Grass. Właściwie to tego nie planowałem, ale w końcu Beliala mnie namówiła. Wraz z jej pomocą udało mi się skompletować na tyle dobry skład, aby wygrać. Miło wspominam budowę statku Piratów, wraz z Kiririn (o ile randomowe kładzenie bloków można nazwać budowaniem). Po jakimś czasie spotkałem pewnego jegomościa w górach, z którym utrzymuje kontakt do dziś, a zwie się Krelon. Po otrzymaniu od Denka szansy w postaci permisji do /kick i /mute, wspomniany wyżej bardzo mi pomagał. Oczywiście wielu miało problemy co do moich uprawnień, czasami nawet miewałem chęć zrezygnować i odejść, ale z jego pomocą udało mi się przetrwać tę falę hejtu. Bodajże po dwu miesięcznej pracy, otrzymałem awans. Wtedy poznałem Sindie, z którą również utrzymuje dobry kontakt do dziś i zapewne tak zostanie. Ona także dostała KidModa i razem postanowiliśmy się wspierać. Kilka tygodni później Sindia kręciła filmik na yt z okazji walentynek, ale miała problemy z NPC. Pomogłem jej, a ona zasugerowała mi spróbowania sił na randze QuestMaker. Początkowo nie wierzyłem, że mi się uda, ale ku mojemu zdziwieniu, denek nie widział żadnych przeszkód. Szczerze mówiąc na samym początku nie byłem wybitnym QM, wielu rzeczy nie potrafiłem. W tym okresie pomagała i nadzorowała mnie Kiririn, właściwie to dzięki niej nauczyłem się wielu rzeczy związanych z Custom NPC. Przez dość długi czas nic specjalnego nie miało miejsca. Dopiero w okresie przed wakacyjnym zacząłem robić coś więcej. Zbudowałem PokePark, z pomocą Krelona Muzeum, wraz z HighFive region Johto i razem z Sindią nowy spawn, który i tak nie został wykorzystany. W sierpniu sprawy zaczęły się komplikować. Prawdopodobnie było to spowodowane moją nie najlepszą sytuacją w rodzinie, przez co, doszło do kłótni między mną, a Krelonem. Kilka dni później Sindia odeszła, zresztą wraz ze mną, ale nie warto poruszać tego tematu. Skończyło się na tym, że my jak i kilka osób otrzymaliśmy bana. UB dostałem gdzieś około końcówki Sierpnia. Starałem się jakoś odpracować to co zepsułem. W między czasie zwolniło się stanowisko Lidera Poison, na którego wystartowałem i wygrałem (z pomocą Boya, hi hi). Po dwóch miesiącach, w których próbowałem wszystko nadrobić, otrzymałem kolejną szansę wykazania się jako QuestMaker, a jestem nim do dziś i mam nadzieje, że tego nie zmarnuje. W trakcie mojej gry, było wiele rzeczy, których nie wymieniłem. Starałem się napisać o tych najważniejszych i najlepiej wspominanych.

Niestety zapomniałem wspomnieć o kilku wydarzeniach, więc dopisze je tutaj:
Budowa drzewa z Misią i Krelonem, Moje urodziny i zeszłoroczna Wigilia

A to osoby, dzięki którym gram tu do dziś (kolejność losowa :roll: ):
Krelon, Kiririn, Sindia, Krukx12, eragon58, denek, Kasistar, Beliala, derpxxl, Cicha, wiki123, zyczu, KartoniQ, __Boy__, cichy, HighFive

Oczywiście osoby, które poznałem i utrzymuje z nimi kontakt też są ważne, ale najmilej wspominam te podane wyżej, pomimo kilku "komplikacji".

PS. Patrzcie na mój post łagodnym okiem, bo pisze go dość późno :_:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi