Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
[Poradnik] Jak zrobić dobry team.
Autor Wiadomość
Patryk^^ 

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 31 Grudzień 2015   [Poradnik] Jak zrobić dobry team.

Często ludzie mają problem zrobić dobrego pokemona. Ja w tym poradniku postaram się wam pomóc w zrobieniu bardzo dobrego pokemona i także zrobieniu składu na wymarzonego lidera. Przed rozpoczęciem czytania powinniście mieć trochę wiedzy na temat Ev’s. Wybieramy pokemona który jest pod atak/speed def/speed atak/def, dlatego iż bez Vipa jest najłatwiejszy dostęp do pokemonów dających właśnie evs pod atak, def i speed.
Evs speed- zubaty (mt moon-jaskinia)
Evs def- Golemy (wyjście z jaskini)
Evs atak- Rhydony (BlackThorn city)
Jeśli nie wiemy pod co jest dany pokemon warto zajrzeć do Bulbapedii. Po prostu wpisujemy w wyszukiwarce nazwę pokemona i pierwszy wynik wyszukiwania to jest strona bulbapedii. Przeglądamy stronę, aż do momentu ujrzenia 6 kolorowych pasów. Są podpisane więc rozszyfrowanie, który to def, speed i atak to łatwizna. Musimy także złapać najpowszechniejsze poki. Ja polecam zubaty, golemy i trapinche(pustynia), gdyż łatwo je znaleźć i evs opiera się na tych 3 statystykach. Dalej powinniśmy zapoznać się z naturkami. Jeśli chcemy zubata pod speeda to złapmy tyle zubatów, aby kilka miało naturkę pod speeda najlepiej nie odejmująca ataku. Szansa na złapanie takiego poka z taką naturką to 12% czyli średnio co 8 zubat spełnia nasze wymogi. Następnym krokiem będzie sprawdzenie ivs naszego pokemona. Ustawiamy go w pasku po lewej stronie i piszemy na chacie /ivs (i numer slotu na jakim jest nasz pokemon) czyli np. /ivs 1 jeśli nasz pokemon jest ustawiony na samej górze pasku. Ludzie poszukują pokemonów z jak największą liczbą ivs (najmniej to 1 a najwięcej 31 pod daną statystykę). Nam wystarczy aby pokemon miał 20+ do obu głównych statystyk. Szansa na znalezienia takie pokemona to 1,5% co 67 pokemon nam odpowiada. A więc jeśli już mamy naszego pokemona to warto przejść do evs. Ustawiamy go na samej górze paska i idziemy nim walczyć na pokemony które dają określone evs. W przypadku zubata radzę iść wam na zubaty w wnętrzu jaskini. Musimy zabić 255 zubatów. Jeśli już dużo powbijaliśmy evs to warto podglądnąć na /evs 1 wtedy pod speedem ujrzymy liczbę odpowiadającą liczbie zabitych zubatów. Jeśli już zabijemy te 255 zubatów to idziemy na blackthorn city tam spawnią się rhydony. Rhydonów musimy zabić mniej bo 128. I tak samo tylko, że jak wpiszemy /evs 1 to ujrzymy pod atakiem liczbę odpowiadającej połowie zabitych rhydonów. Wspomniałem jeszcze o golemach, ale możemy max. wbić 2 statystyki na fulla( w przypadku zubata to speed i atak). Golemy dają 3 evs pod def czyli wystarczy zabić ich 85. Ok wbiliśmy max evs. Następnie powinniśmy zajrzeć pod bulbopedii na naszego pokemona i wybrać 4 ataki które są pod atak, które najwięcej biją albo jeśli już znamy się na rzeczy to te, które według nas są najbardziej potrzebne. Jeśli wybraliśmy zubata to warto pamiętać że po ewolucji w golbata najlepszym wyjściem byłaby evolucja w crobata. Można to zrobić poprzez osiągnięcie 220 szczęścia. Możemy to nabić poprzez chodzenie po mapie z wyciągniętym golbatem. Ok mamy full evs wybrane 4 ataki i crobata, dalej zostanie najdłuższa część…exp. Dla graczy to jest safari, zaś dla vipów swiatynia. Można też poprosić kolegę o wyexpienie albo kupić u graczy. W końcu nam się udało mamy 100lv dobrego Crobata zauważycie siłę walcząc z osobami, które z tego nie skorzystały. Robimy 6 pokemonów wg tego schematu. Mogą być różnego typu, gdyż nawet jeśli chcemy iść na lidera nie wystarczy nam teorii, ale też potrzebna nam praktyka. Musimy walczyć z innymi trenerami szkoląc się i pogłębiając zdobytą wiedzę. Możemy zrobić teraz cały team do liderstwa. Jeśli mamy trochę bz(waluta serwera) możemy kupić od graczy poki na niskich lv spełniające nasze wymagania co do naturek i ivs. Nie zawsze zdążymy na pierwsze lepsze rekru, ale warto postawić sobie na cel jedno stanowisko liderskie, być może ten lider za niedługo odejdzie lub zmieni typ. Napisaliście podanie na forum i zostaliście dopuszczeni. Powinniśmy nauczyć się wszystkich kontr na wszystkie pokemony danego typu. Wiem coś o tym, to pomaga. Oprócz kontr powinniśmy wymyślić taktykę na przeciwnika, którego wylosowaliśmy po zakończeniu rekru. Jeśli przegracie nie załamujcie, spróbujcie wyłapać błędy może złapać pokemona z lepszymi ivs . Kiedyś zaś będzie szansa.
~Lider Sali ground

adi1 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 31 Grudzień 2015   

Patryk fajny poradnik dla początkujących,dobrze wytlumaczone,gdybym byl początkującym nie miał bym problemu tego odszyfrowac, 9/10 :)

Kiririn 
Baaaka

Wysłany: 31 Grudzień 2015   

Trochę chaotycznie napisany ale zawiera to co powinien. Moim osobistym zdaniem lepszym rozwiązaniem do ev pod obronę są geodude - jest ich więcej i nie znikają tak często jak golemy ale to tylko moje preferencje.

Patryk^^ 

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 1 Styczeń 2016   

jak chodzi evs pod def to ja preferuję golemy, bo nie chce mi się szukać w jaskini geudude, ale to mój punkt widzenia. Wiem ja też myślałem że chaotyczne i pewnie większość doświadczonych graczy tak powie, ale starałem się to tak napisać, żeby każdy wiedział o co chodzi. Oczywiście mógłbym to napisać dłuższe i bardziej zaawansowane, ale zdaję sobie sprawę, że takich wskazówek potrzebują gracz, którzy są gorsi, jak i to jest przydatne lepszym. Ja do pewnego czasu myślałem że mam OP team, ale zdałem sobie niedawno sprawę, że mój team nie jest taki dobry. Trochę pomajsterkowałem, straciłem czas evsując poki i wyszedł całkiem całkiem team, dzięki któremu jestem teraz liderem ground. Zdobytą wiedzę chciałem przekazać wszystkim, bo przecież rada doświadczonego gracza jest każdemu potrzebna. Dzięki za opinię

Odpowiedz do tematu