Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: dominik493
23 Grudzień 2015
Pokemony
Autor Wiadomość
Arghan

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 23 Grudzień 2015   Pokemony

Hej, większość liderów którzy są,byli lub będą mają poki zrobione samemu, albo po prostu dostały od byłego lidera nie znając się na danym typie. Troche nie jest to uczciwe wobec osób które same robiły poki... przykładem będzie pewnie Cicha która wygra electric, a nie udało by się jej to gdyby nie to, że ma znajomości u wiki i caro, co jest troche śmieszne, że szef liderów po prostu pomaga osobie z łatwością wygrać rozgramiając takiego np lajta 6:0... a szef liderów nie powinien raczej nikomu pomagać i być neutralny w stosunku do każdego z osób ubiegających się o lidera. Mam rację? raczej mam więc jestem za tym, żeby osoby które ubiegają się o lidera mogły kupywać poki, a nie je dostawać bo to jest po prostu śmieszne, potem jest taki lider np sali flying który nic nie ogarnia, żadnych kontr ani swojego typu nie rozumie nawet dlaczego wybrał ten a nie inny, bo dostał poki i nic nie robił. Mam nadzieję, że przyjmie się to ;) skoro caro zrobiła takie zmiany w podaniach o lidera, ja też coś zrobię.

Patryk^^ 

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 23 Grudzień 2015   

cicha to nie jedyna taka osoba(nie znam do końca tej sytuacji więc się nie wypowiem) moim zdaniem szef liderów powinien być neutralny więc tu się z tb arejczu zgodzę ale jeśli zna się na pokemonach tego typu to ja nie widzę większych przeciwwskazań ale dużo jest osób które nawet jak dostaną od kogos poki to nic o nich nie wiedzą i dlatego najlepszym rozwiązaniem byłby quiz caro co więcej te pytania powini także przejść obecni liderzy ale najlepiej już po all rekru żeby nie była połowa wolnych miejsc xd

Cicha
DIVA

Rozbawiające. Dla twojej wiadomości mój skarb nie dał mi ani jednego poka electric, a Karo pożyczyła mi tylko Lanta na czas walk. Według tego co napisałeś, szef liderów nie powinien mieć wcale znajomych czy przyjaciół i najlepiej pozbawiony uczuć. Karo sama napisała, że nie może mi sędziować walk, bo ma dobre ze mną stosunki. Więc w czym jest problem? W tym, że moja przyjaciółka dostała range i dzieli się ze mną wiedzą na temat pokemonów czy z tym, że mi może pomogła robić team, gdzie taką sama pomoc mogłabym uzyskać od zwykłego gracza, który nie posiada nawet vipa? A co do tego, gdzie ja dostałam wszystkie poki od Caro oraz Wiki, gdzie jak wspomniałam wyżej, pożyczyłam 1 na czas walk, to znalazłam dwa ciekawe ss'y. O to jeden z nich klik, a to drugi klik. Jak widać Lite bardzo ciężko pracował nad pokami, ile musiał poświecić wysiłku by zrobić tak dobry team, aż mi się smutno zrobiło. A teraz tak na serio, Lite poszedł tylko na Electric, gdyż jest 1 osoba do pokonania, a WSZYSTKIE poki dostał od Cb. Wycofałeś się z walk o Electric, gdyż wiesz, że nawet jakby cie dopuszczony (w co wątpię) byś przegrał. Walczyliśmy 3 razy i za każdym razem to ja zwyciężałam. Nad podaniem się nasiedziałam, w co raczej nikt nie wątpi i dlatego zostałam dopuszczona. A zdradzę ci jeszcze mały sekret, twój przyjaciel został tylko dopuszczony do walk, gdyż o to poprosiłam. Co jeszcze do mojej niewiedzy, ja tego nie ukrywam. W podaniu również napisałam, że słabo się znam na pokach, ale staram się dowiadywać nowych rzeczy. Co do kupowania, to tak samo działa jak dostawanie. Taka samą wiedzę może mieć osoba kupująca jak ta, która swoje poki dostała. Moim zdaniem próbujesz tylko uratować kolegę przed nieuniknioną porażką.

Arghan

Ostrzeżeń:
 3/3/6

Lite nie został dopuszczony bo poprosiłaś, nie był karany więc nie mieliście powodu go nie dopuścić do walk. Zbulwersowałaś się widze, idź po melisę, nie chcę go uratować bo nie mam przed czym. Pokemony lajta nie zostały mu dane lecz sprzedane więc zanim coś powiesz doinformuj się dobrze? Nie odpuściłem sobie electric bo wiedziałem, że przegram. Mógłby zdarzyć się cud, zflinchowałabyś, missnełabyś czy po prostu coś się stało. Flying to typ pokemonów który uwielbiam i 3 raz się nad nim staram dlatego nie chciałem iść na electric.
Szef liderów nie nie powinien mieć znajomych tylko powinien być neutralny wobec walczących. Nie powinien życzyć ani tobie ani lajtowi czy innemu wygrany lidera, oczywiście może ale to będzie w pewnym sensie faworyzowanie Ciebie przez Caro. Tyle mam do powiedzenia.

alusia106106 

To nie jeden przypadek kiedy ktoś kto idzie na lidera , bierze od kogoś takie op poki. Arejczu , Caro wymyśliła te quizy , aby sprawdzić czy lider ma jakieś doświadczenie o pokemonach.To wystarczy.Wiesz , MOŻE niektórzy gracze mają kontakty z jakimiś adminami albo modami i to dopiero jest coś...(co jest chyba niemożliwe , ale kto wie ?)

Arghan

Ostrzeżeń:
 3/3/6

Alusia i tak te quizy nie przejdą, jeśli będzie bez tej książki może. Robisz ss spisujesz odp na pytania i juz masz lida nic nie wiedząc. Takie coś nie ma sensu, ok podania może są ładniejsze, jak kiedyś ale to i tak nie czyni nikogo lepszym. Po prostu estetyczniej to wygląda, nie znam przypadku gdy admin mod czy ktoś tam dał komuś poki z komendy czy admini robią i dają komuś poki. 1 raz to nie jest, właśnie dlatego to napisałem. Potem siedzi taki lider 24/7 zrobi 10 walk i ucieka bo przegrywa z każdym i nie chce mu się nic robić marnując czas adminow na rozpisanie takich walk.

Krelon 
Alpha Luxray

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Sam pomoglen szkolić pokemony niektórym osobom. Czy to znaczy że jak jestem administratorem to nie mogę w wolnej chwili wyszkolic pokemonow albo pomóc komuś w tym bo niewiele czasu zostało do końca rekrutacji??

Dobrze zatem jeśli sprawdzę obu kandydatów w walkach gdzie ustawie im poprzeczkę będzie dla ciebie to odpowiedni typ udowodnienia czy ktoś nadaje się na lidera?? (Po 3 testowe walki ze mna)

Torek
World is Mine

ehm, ehm "sprzedane"? Z tego co wiem, w składzie Lite jest mój Jolteon, którego pożyczyłem Ci na walki o Lidera Electric. Pomijając fakt, że bez mojej zgody dałeś tego pokemona Lite'owi, to dodatkowo kłamiesz, że "sam" robisz team. Na Rock też pożyczałem Ci 3 pokemony, które ledwo odzyskałem drocząc się z tobą. Zanim kogoś oskarżysz, najpierw zacznij od siebie.

Patryk^^ 

Ostrzeżeń:
 3/3/6

krelon nie jestem pewien ale arejczowi chodziło chyba o ten quiz o pokach electric

Cicha
DIVA

Dominik prosił Lite o podanie powodu, dlaczego chce się wybrać na Electric. Nie dziwi cię, że bez podanie go, został przepuszczony? Sprzedanie komuś poków, a danie działa na takiej samej zasadzie. Tylko to 2 robisz z czystej chęci pomocy drugiej osobie. Tak samo mogę napisać, że zapłaciłam Karo za wypożyczenie Lanta, ale czy to coś zmienia? Szef liderów to nie jest npc czy maszyna, gdzie ma mieć neutralne stosunki ze wszystkimi. Tak samo jak członek administracji lubi jednych bardziej, drugich mniej, tak samo szef liderów. Tak samo jak ty pewnie życzysz mu wygranej, tak samo moja przyjaciółka mi. Czy przez to, że Karo ma nadzieję, że wygram, zmienią się losy walki? Nie musisz mi odpisywać pod tematem, jak masz do mnie jeszcze jakąś sprawę, pisz na pw.

adiii132 
Adiii

To, że Caro lub ktoś inny pomoże komuś robić team to jakiś problem?? NIE. Nie ważne jest czy ma szefa liderów czy jaką inną rangę, jak chce to pomaga. A jeśli twoim zdaniem ten "szef" ma być bez chłodny w stosunku do innych graczy to gz. A skoro Torek napisał, że sam pożyczałeś poki to po co robisz ten bulwers skoro robiłeś to samo co np. Cicha, która pożyczyła lantka ? A z tego co wiem, pożyczanie komuś poków, a nawet oddawanie teamu nie jest żadną zbrodnią.

Arghan

Ostrzeżeń:
 3/3/6

Torek, sam się zgodziłeś, żebym mu poka tego pożyczył i to jest tylko jeden pożyczony i jest twój. Po co te nerwy? podałem tylko Cichą na przykład bo nie chciało mi się przypominać kto komu pomagał. Boże..

dominik493 
Szef Liderów

Ostrzeżeń:
 2/3/6

Arejcz szef liderów ma być neutralny? To że komuś życzy wygranej nie oznacza że faworyzuje kogoś ja tez bym mógł powiedzieć "Dino wygrasz lida".I to też oznacza że go faworyzuje?
To że ktoś komuś poki pożyczy to ok trochę nie fer ;p ale powiedz mi ile osób dostało poki od innego gracza?Nawet ja przyznając pożyczyłem poki na1aga.Nie dlatego bo ją lubie albo dlatego żeby wygrała pożyczyłem jej 2 poki bo mnie poprosiła. Tak samo każdemu innemu graczowi bym pożyczył.Można pożyczać poki graczą nawet op ale to od gracza zależy jak je wykorzysta.Więc tyle z mojej strony.

Lider Ghost od 18.11.2015 do 14.07.2017

Carolina 

Nikt ci nic nie spisze. W książce nie będzie bezpośrednio odpowiedzi. To będą notatki w których trzeba wyszukać odpowiedź i opisać to swoimi słowami. Nikt ci nic nie spisze bo na odpowiedź będą sekundy, a każdy wie, że spisywanie trwa więcej niż samodzielne odpowiadanie. Nawet jak by ktoś miał przy sobie książkę podczas quizu nie doszuka się w przeciągu 7-12 sekund odpowiedzi jeśli jej nie zapamiętał. Pierwsza księga będzie najprawdopodobniej dla lidera poison. Jeśli się jakoś ogarnę w trakcie tych świąt to możliwe, że się wyrobię z Księgą Trucizny. A co do tematu jest zbędny bo niczego nie zmieni. Jak dla mnie można go zamknąć.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi