Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Siła to nie wszystko.
Autor Wiadomość
Carolina 

Wysłany: 9 Grudzień 2015   Siła to nie wszystko.

Tutaj zwracam się do władzy serwera i do mojego wspólnika. Chcę zaproponować, aby każdy, kogo podanie przejdzie przed etapem walk po ustaleniu przeze mnie terminu i godziny wszedł na serwer i odpowiedział mi na 3 pytania dotyczące tylko typu na który się zapisał. Jak to będzie wyglądać? Przykładowo. Podania Gracza1 Gracza2 i Gracza3 zostają przyjęte. Rekrutacja zostaje zamknięta. Typem na który się zapisali był np Ice.
Gracz1 Ma się np zjawić dzień po zamknięciu rekrutacji np czwartek o godzinie 17:00, Gracz2 tego samego dnia o Godzinie 17:30, a Gracz3 o 18:00. Każde z nich otrzyma 3 stosunkowo proste pytania. Spokojnie, nie będą one w stylu na jakim lvlu się uczy pok tego ataku. Tego nie da się spamiętać. Będą one dotyczyły tylko typu na który się zapisano. Przykładowy schemat wyglądać będzie tak:
Pytania dla Gracza1
1.Jak działa ruch Hail
2.Od jakich typów lód otrzymuje podwójne obrażenia.
3.Jak działa umiejętność Snow Cloak.
Każdy po pojawieniu się na dany dzień i daną godzinę będzie miał chwilę by się przygotować, a następnie otrzyma pytania. Aby uniknąć korzystania z pomocy internetu na każdą odpowiedź mamy tylko 7 sekund. Jeśli jednak odpowiedź wymaga rozpisywania się na całe zdanie czas jest wydłużony do 12 sekund.
CO się stanie jeśli odpowiemy źle na jedno pytanie? za 10 minut można spróbować jeszcze raz, jednak wtedy trzeba odpowiedzieć na wszystkie. Jeśli przy pierwszym podejściu 2 odpowiedzi będą błędne odpada się natychmiast. W sytuacji w której nikt nie przejdzie testu na znajomość typu rekrutacja zostaje wznowiona. Tak samo będzie, jeśli uda się tylko jednej osobie. Bez walki się nie obejdzie. Oczywiście osoba, która ma za sobą podanie i test na znajomość typu może swobodnie poczekać i potrenować.Nie grozi takiej osobie męczenie się od nowa. Warto mieć wiedzę ^^ Jeśli czegoś nie uwzględniłam, albo o czymś zapomniałam co jest bardzo istotne to proszę pisać. Co do autentyczności mojego przeprowadzania mogę dawać screeny jeśli nie macie do mnie zaufania, ale mam nadzieje, że to nie będzie konieczne. A i ważna sprawa. Jeśli ktoś nie może być w danym terminie wyznaczonym na jego 3 pytania, to będzie mógł mnie poinformować na priv. Może i wywołuje to sporo zamieszania, ale skoro ja za to będę odpowiadać to biorę za to odpowiedzialność. Jeśli Dominik będzie chciał mi pomóc to powinno wszystko pójść piorunem.

dominik493 
Szef Liderów

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 10 Grudzień 2015   

caro piękny temat mogę ci pomóc :)

Lider Ghost od 18.11.2015 do 14.07.2017

Krelon 
Alpha Luxray

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Eh. Co do r testu np nie jestem pewny czy bym go zdał.
Wiecie jestem typem który polega bardziej na praktyce i doświadczeniu w walce niż na teori.
Sama forma testu trochę mnie przeraża, przyswajanie tak wiedzy to nie moja broszka
Oczywiście jeśli sama piszesz ze test będzie prosty to nie musiałbym się obawiać Ale jednak

adiii132 
Adiii

Szczerze to sam bym tego chyba nie zdal xd Ale skoro jest latwy to ok, zobaczymy,pytania zawsze mozna zmienić jak dla graczy beda za trudne. W kazdym razie jest to dobry pomysl.
A co sie stanie jak ktos odpowie na pytanie " od jakich typow ... otrzymuje podwojne obrazenia?" i odpowie niepelnie, zapomni np jednego typa.

piotr13231

Albo nie zna akurat tego ruchu, o ktory bedzie zapytany. Np na walkach o lidera rock ktos nie wiedzial, ze aqua jet zawsze trafia pierwszy

Carolina 

Adiii, jeśli odpowie, że kontrą na ice jest ogień i nie poda fightingu, to zapytam, czy tylko ogień, jeśli odpowie, że tylko to nie ma zaliczonego, jeśli przypomni sobie to ma zaliczone.

Nadzius
Kokś

Ostrzeżeń:
 2/3/6

Tak btw gz caro i dominik awansu xd
Myśle że tak jak napisał Krelon czy adii nawet (niektórzy) liderzy by na tym padli xd
Nie mów, że jeśli wyjadę na krótki czas bez Ciebie zostaniesz tu sam. W każdym kwiatku znajdziesz mój uśmiech, w promieniach słońcach odkryj moją radość życia a w deszczu znajdź moje słone łzy. Wystarczy tylko chcieć a odnajdziesz drobne symbole nas.

admin 
Administrator

Wysłany: 11 Grudzień 2015   

pomysł fajny, jednak moim zdaniem przedłuży to rekrutację na miesiące ... spowoduje duże zniecierpliwienie wśród kandydatów.

wiki123 
Nah

Karcio, według mnie zamiast tych wszystkich testów, powinnaś z każdym kandydatem zawalczyć i ocenić który nadaje się najbardziej. Obecne walki według mnie nie wyłaniają gracza z najlepszym teamem, tylko gracza który zrobił pokemony kontrujące własny typ.

piotr13231

"Kontrujace wlasny typ" i szczescie przy uzywaniu atakow z np 95%/50%

Patryk^^ 

Ostrzeżeń:
 3/3/6

ja zgadzam się z wiką czasem test może być za trudny nawet dla bardzooo ogarniętych graczy i wybrać z kandydatów jak najmniej osób nadających się na lidera i jak powinien być dodany staż np. jeśli wygra jakiś gracz co dostał poki od innej osoby albo jakieś multi kogoś co nie może być a przecie teraz izi jest zmienić IP

Carolina 

Walki też często zalezą od szczęścia, dlatego chcę wprowadzić te testy, a jak ja miała bym z nimi walczyć, a posługuję się wodnymi pokemonami, to osoby, które szły by na fire czy rock albo ground miały by trudniej, a te z grass i elektro miały by prościej. Sama walka jak wspomniał Piotr to też efekt trafień i krytów. Dlatego proponuję test. Tutaj o szczęście trudno. Zwłaszcza, że pytanie nr 3 z reguły będzie najtrudniejsze. A co do zniecierpliwienia kandydatów, to jeśli komuś zależy to się nie zniechęci, a jak zależy, to nie odejdzie szybko z tej posady i nie trzeba będzie szukać nowego. Lepiej, żeby proces był długi i skuteczny, niż ciągle szukać kogoś nowego. Poza tym jak już wcześniej wspomniałam, jeśli lidera będzie trudniej zdobyć, to osoba nim będąca nie zrezygnuje szybko po trudach otrzymania tej oto rangi.

dominik493 
Szef Liderów

Ostrzeżeń:
 2/3/6

Caro a próby oszustwa? Ludzie mają gg skype i gadają na priv :)

Lider Ghost od 18.11.2015 do 14.07.2017

Carolina 

Wspomniałam już, że na odpowiedź będzie bardzo mało czasu. od 7 do 12 sekund zależnie od tego jak długa musi być odp. Jeśli ktoś by próbował oszukać nie zdążył by przeczytać i przepisać odpowiedz na poke z gadu. Nawet jak ktoś na skype mu powie co ma napisać musi odsłuchać zanim odpowie i to mu zabierze czas. Ponad to osoba na skype musi też się zapoznać z pytaniem aby móc na nie odpowiedzieć co też odbiera cenną sekundkę.

piotr13231

Jak tak czytając to co napisałaś zaczęło mi się zdawać, że by nie nadążali odpowiadać

Odpowiedz do tematu