Cześć.
Mam problem z tymi całymi naturami u pokemonów. Nie wiem jaka jest dobra dla danego rodzaju pokemona. Tak samo jest z tym ivs, skąd mam wiedzieć czy są dobre akurat dla pokemona? Mam się czymś sugerować lub patrzeć na daną statystykę dla jakiegoś rodzaju poka? Proszę o wytłumaczenie tych kwestii.
Natury pokemonow sa pokazane w statystykach. Pomocne sa kolory zielony (statystyka podniesiona w danej naturze), czerwony (statystyka obnizona).
Jesli nie wiesz jaka natura powinna byc mozesz wejsc w statystyki neutralnej natury (nie ma ani wzrostu ani spadku) i zobaczyc jaka statystyka jest wyzsza. Polecam tez patrzec na strony typu bulbapedia (jest tam mala tabelka, im dluzszy pasek tym lepiej oraz ataki ktore sa albo fizyczne albo specjalne).
Co do ivs to podobnie wybierasz co dominuje, ale sa one losowe i ciezko trafic na takie ktore odpowiadaja (duzo graczy chce 30/31 ivs)
Np. Wybierasz taurosa ktory ma miec mase ataku. Wybierasz taka nature by statystyka ataku była na zielono, a inne(polecam sp.atak poniewaz z niego nie korzysta) na czerwono.
_________________ Siła co zamienia w lód. Jest we mnie, jestem nią.
Patrzy się które statystyki są największe np na bulbapedi i pod to bierze naturę.
Np Aerodactyl ma najwięcej atk i speed a mało spatk i obrony więc sie bierze nature pod atk/speed
IVS najlepiej pod to pod co pokemon np na Aerodactylu ivs atk/speed
A jak coś ma słabą obronę a duży speed lepiej natura pod speed niż atk/spatk/hp (np Aerodactyl)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum