Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Natury, ivs. Wytłumaczy ktoś?
Autor Wiadomość
ravvis 

Wysłany: 7 Październik 2015   Natury, ivs. Wytłumaczy ktoś?

Cześć.
Mam problem z tymi całymi naturami u pokemonów. Nie wiem jaka jest dobra dla danego rodzaju pokemona. Tak samo jest z tym ivs, skąd mam wiedzieć czy są dobre akurat dla pokemona? Mam się czymś sugerować lub patrzeć na daną statystykę dla jakiegoś rodzaju poka? Proszę o wytłumaczenie tych kwestii.

Krelon 
Alpha Luxray

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 7 Październik 2015   

Natury pokemonow sa pokazane w statystykach. Pomocne sa kolory zielony (statystyka podniesiona w danej naturze), czerwony (statystyka obnizona).

Jesli nie wiesz jaka natura powinna byc mozesz wejsc w statystyki neutralnej natury (nie ma ani wzrostu ani spadku) i zobaczyc jaka statystyka jest wyzsza. Polecam tez patrzec na strony typu bulbapedia (jest tam mala tabelka, im dluzszy pasek tym lepiej oraz ataki ktore sa albo fizyczne albo specjalne).

Co do ivs to podobnie wybierasz co dominuje, ale sa one losowe i ciezko trafic na takie ktore odpowiadaja (duzo graczy chce 30/31 ivs)

Np. Wybierasz taurosa ktory ma miec mase ataku. Wybierasz taka nature by statystyka ataku była na zielono, a inne(polecam sp.atak poniewaz z niego nie korzysta) na czerwono.

piotr13231

Wysłany: 7 Październik 2015   

Patrzy się które statystyki są największe np na bulbapedi i pod to bierze naturę.
Np Aerodactyl ma najwięcej atk i speed a mało spatk i obrony więc sie bierze nature pod atk/speed
IVS najlepiej pod to pod co pokemon np na Aerodactylu ivs atk/speed
A jak coś ma słabą obronę a duży speed lepiej natura pod speed niż atk/spatk/hp (np Aerodactyl)

Odpowiedz do tematu