Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Propozycję związane z liderem oraz sygnaturami
Autor Wiadomość
Cicha
DIVA

Wysłany: 17 Sierpień 2015   Propozycję związane z liderem oraz sygnaturami

Moja pierwszą propozycją jest dodanie kilku zasad odnośnie lidera:
•Znajomość podstaw poprawnej pisowni (ortografii, interpunkcji itd.)
•Zakaz składania 2 podań w przeciągu 14 dni (okres czasu do ustalenia)
•Zakaz zmieniania typu przez lidera przez 3 miesiące od nadania mu go (Jak wyżej, okres czasu do ustalenia)

Już wyjaśniam o co chodzi z poszczególnymi zasadami.
•Według mnie słabo wygląda jak ktoś składając podanie piszę "Chce zostaci liderem rock mam poki 6x100lvl jutro dam podanie jesli niezapomne mam nadziejem rze wygram to". Rozumiem, że czasami każdemu zdarza się popełnić jakiś błąd, lecz byłabym na prawdę szczęśliwa, jeśli lider znałby chociaż podstawy (między innymi, że przed znakami interpunkcyjnymi nie stawia się spacji)
•Druga zasada tyczy się nadmiernych podań graczy na liderów. Jeszcze ktoś nie skończył walczyć o lidera water, a już składa na grass. Tym bardziej, że często ludzie w kandydaturze piszą o ulubionych swoich typach. Wygląda to mniej więcej tak: pierwsze podanie "Moim ulubionym typem jest water", drugie podanie "Moim drugim ulubionym typem jest normal", trzecie podanie "Jednak bardziej od water wolę poison" i tak się toczy niekończone koło zagłady. Więc jeśli ktoś przegrałby walki o lidera, nie mógłby iść następnego dnia na kolejne, jakby ta zasada została wprowadzona.
•Trzecia zasada tyczy się zmiany typów przez liderów. W podaniu liderzy piszą o swoich ulubionych typach (jak wyżej już napisałam), po czym miesiąc mija, a ta osoba bierze udział w walkach o lidera. Tym sposobem trzeba znowu organizować nową rekrutację na nowego lidera, przez co serwer naprawdę rzadko ma pełen skład liderów. Rozumiem, że jak ktoś jest liderem jednego typu już kupę czasu, może mu się znudzić granie jednym typem. Dlatego podałam w zasadach okres 3 miesięcy.

Również jestem za dodaniem wzoru podania, by jak się wchodziło w temat było ładnie i czytelnie. Króciutki o sobie i pokach, by łatwo było doczytać potrzebne informację.

Ostatnią propozycją jest zwiększenie maksymalnego rozmiaru dla sygnatur. Każdy lubi się wykazać kreatywnie, tym bardziej, że coraz więcej grafików nam się robi na forum. Myślę, że 500x200 powinno wystarczyć każdemu graczu. Można byłoby stworzyć oddzielny dział dla twórczości naszych misiów kolorowych, gdzie mogliby pokazywać swoje pracę (grafiki, rysunki, montaże itd.), oceniać innych, dawać rady początkującym, pisać prośby o wykonanie sygnatur czy też avatarów oraz organizowanie przeróżnych konkursów gdzie wygrany otrzymywałby swojego rodzaju nagrodę, bo aktualnie Multimedia służy do pokazywania swojej twórczości na yt, by w zamian dostać nagrodę za promowanie serwera.

To już tyle będzie ode mnie, zapraszam wam do dyskusji i czekam na wasze poprawki. c:
Ostatnio zmieniony przez Cicha 17 Sierpień 2015, w całości zmieniany 1 raz  

molo 

Wysłany: 17 Sierpień 2015   

Nic dodać nic ująć. Jestem za!

adiii132 
Adiii

Jestem za. lecz o interpunkcji itp. to jednak nie, ponieważ tu grają dzięci, a chyba nie nauczysz 9 letniego dziecka słownika na pamięć. A co do zmainy typu to również jestem za, niektóre osoby są zaledwie miesiąc liderem i już chcą zmienić typ. Ja liderem fire jestem już bardzo długo i raczej mogę w końcu coś zmienić.

Cicha
DIVA

Jest pełno stron które poprawiają błędy interpunkcyjne jak i ortograficzne, nawet forum ma funkcję poprawiania ortografii, a i tak znajdą się osoby piszące "rze". Chodzi mi głównie o podstawy, żeby zdania dało się normalnie rozczytać, bo jednak zdania typu "Mogę złożyć podanie na lidera poison walczyć o lidera grass i być liderem grass i poison na raz czy nie a i jeszcze mój przeciwnik nie wbija". Nikt się nie będzie czepiał 1 przecinka mniej, mi tylko chodzi by zdania były czytelne.
Ostatnio zmieniony przez Cicha 17 Sierpień 2015, w całości zmieniany 1 raz  

DawidKox 
Derp

pomysł jest fajny
jestem na tak

minner200pl 
Lider sali Grass

jestem na tak

minner200pl 
Lider sali Grass

u mnie może być słabo na przykład litery nie dopisze przez zepsutą klawiature

np : co tam u wa

zamiast co tam u was

ale to raczej nie błędy orto

Carolina 

Kiedyś o tym wspomniałam, ale trochę inaczej i mało kto to zauważył, bo był to post w czyimś temacie, a nie mój temat. Całość jest dobra, ale wg mnie żeby zostać dopuszczonym do zapisów na lidera kandydat powinien zdawać test na temat znajomości typu, aby wyeliminować niekompetencje i słabych liderów nie znających kontr. Przykładowo jeśli ktoś idzie na typ Ghost. Pytań było by 10, każde miało by różną punktację, ale żeby zostać dopuszczonym trzeba mieć przynajmniej 50%.

Przykładowy zestaw pytań dla kandydata na lidera Ghost:

-Czy Froslass ma 2 typ poza ghost? Jeśli tak to jaki? (2pkt)
-Jak działa ruch Destiny Bond (1pkt)
-Jaki efekt ma ruch Ominous wind i z jakim prawdopodobieństwem (2pkt)
-Na jakie 2 typy ruchy typu ghost nie działają całkowicie (2pkt)
-Podaj 1 typ, który typ ghost pokonuje i 1 typ na który jest podatny.(2pkt)
-Podaj 3 pokemony ghost z 2 typem, jednak te typy nie mogą się powtarzać (3pkt)
-Podaj przynajmniej 10 pokemonów duchów (3pkt)
-W jaki sposób ewoluować Misdreavus w Mismagius (1pkt)
-Jaki to pokemon? Jest stworzeniem podobnym do ducha, mający "kształt" (Ręce i nogi) człowieka. Jego skóra jest czarno-fioletowa. (4pkt)
-Podaj 3 byłych liderów ghost (3pkt)

Jak to będzie funkcjonować? Przykładowo mamy 5 uczestników, każdego z tych pytań musi przepytać szef liderów. Odpowiada się na grze, na każde pytanie ma się od 10 do 15 sec w zależności jak długa powinna być odpowiedź. Oczywiście odpowiedzi na powyższe pytania znam, jeśli ktoś chce mogę na nie odpowiedzieć. Takie quizy zmniejsza niekompetencje z posady lidera. Zmniejszy się też rezygnacja, bo im trudniej coś uzyskać tym ciężej to zostawić. Samo kupowanie poków nie będzie kluczem do zostania liderem. Co jak co, ale znajomość swojego typu być powinna. Oczywiście jeśli wam się to podoba stworzę takie coś do każdego typu. A i zapomniała bym wspomnieć, żeby pytania nie były ciągle te same będą musiały być odświeżane co nowa rekrutacje na dany typ, żeby ktoś nie podawaj odpowiedzi, lub przynajmniej zmieniona kolejność, a co parę rekrutacji całkowita zmiana pytań. Jak by ciągle było tak samo to każdy by w końcu to zdawał.

Lazlo 
Tylko Barca

3 punkt najlepszy jestem na tak

adiii132 
Adiii

Cytat:
Czy Froslass ma 2 typ poza ghost? Jeśli tak to jaki? (2pkt)
-Jak działa ruch Destiny Bond (1pkt)
-Jaki efekt ma ruch Ominous wind i z jakim prawdopodobieństwem (2pkt)
-Na jakie 2 typy ruchy typu ghost nie działają całkowicie (2pkt)
-Podaj 1 typ, który typ ghost pokonuje i 1 typ na który jest podatny.(2pkt)
-Podaj 3 pokemony ghost z 2 typem, jednak te typy nie mogą się powtarzać (3pkt)
-Podaj przynajmniej 10 pokemonów duchów (3pkt)
-W jaki sposób ewoluować Misdreavus w Mismagius (1pkt)
-Jaki to pokemon? Jest stworzeniem podobnym do ducha, mający "kształt" (Ręce i nogi) człowieka. Jego skóra jest czarno-fioletowa. (4pkt)
-Podaj 3 byłych liderów ghost (3pkt)

Bezsens. Mają wygrać lepsze poki, a nie znajomość kto był starym liderem itp.

Carolina 

W którym miejscu napisałam, że to jest zamiast walk? Napisałam, że to ma zapewniać do nich dostęp.

Oto dlaczego ja pokonałam wodnymi pokami lida electric i lida grass, a ty mnie fire nie mogłeś. Siła poków to nie wszystko. Liczy się też to co o nich wiesz.

Szczerba#TY 
Szczerba reload

Ostrzeżeń:
 3/3/6

Jestem za, orto jest ważne a nie lider, ktr wbija gra pare dni a potem sie okazuje
że do random jak zwykle, powinnien być minimalny czas gry, no ten 1msc byłby okej

adiii132 
Adiii

No, ale siła też jest ważna. Ale starszych liderów np ghost po co znać ? To jest akurat niepotrzebne

Carolina 

Nie znać kontr nie wiedzieć jaki typ dodatkowy ma jakiś pokemon duch, nie znać efektów ataków i nie umieć skompletować dobrego teamu znając wiele pokemonów danego typu. Faktycznie niepotrzebne... Bijcie froslass fight bo to ice, powodzenia.

adiii132 
Adiii

Carolina napisał/a:
Nie znać kontr nie wiedzieć jaki typ dodatkowy ma jakiś pokemon duch, nie znać efektów ataków i nie umieć skompletować dobrego teamu znając wiele pokemonów danego typu. Faktycznie niepotrzebne... Bijcie froslass fight bo to ice, powodzenia.

Większość znają kontry na dany typ, o to mi chodzi, ale np znanie nazw starszych liderów ? To trochę bezsens. Rekru powinno być prowadzone tak jak jest, Jest teraz dobrze, a te przepytywanki będą męczące dla boya. Nie lepiej dać minimalny czas grania na servie tak jak szczerbatek mówił ? ! miesiąc gry lub więcej i możesz zostać liderem, bo przez ten miesiąc można się czegoś nauczyć o pokach. To moje zdanie.

Odpowiedz do tematu