Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakaz bycia liderem

Czy chcesz zniesienie / edycja ograniczenia zakazu bycia liderem ?
Tak
51%
 51%  [ 16 ]
Nie
48%
 48%  [ 15 ]
Głosowań: 31
Wszystkich Głosów: 31

Autor Wiadomość
Devolay
[Usunięty]

Wysłany: 6 Sierpień 2015   Zakaz bycia liderem

Czesc.
Przez ostatnie pare miechów zauwazylem ze stali doswiadczeni gracze odchodza troche popytałem ich dlaczego ? Wiekszosc odpowiedziała dlatego ze nie moga byc liderami bo raz czy dwa trafili do jaila dostali muta itd i ktos im zakazal. Prosiłbym o zniesienie tego zakazu bo to psuje liderstwo jest tam coraz wiecej nie doswiadczonych graczy . Nie wiem co byscie woleli mieć w liderstwie starego dowiadczonego gracza czy jakiegos nowego co niedawno wbił na server? Nie wiem dalej jaki jest sens zakazywaniu doswiadczonnym gracza bycia liderem bo raz zlamali regulamin . Według mnie server na tym traci nie zyskuje.
Oczywiscie byłoby ograniczenie minimum do 3 lub 4 jailow mutów itd.
A do banow permanetnych to do 1 lub w ogóle.
Prosiłbym o rozpatrzenie tematu.

attena2 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 6 Sierpień 2015   

Sory Moim zdaniem pare osob oczywiscie nie powinny zostac liderami

Anonimowyx39 

Ostrzeżeń:
 2/3/6

Devolay ale ban permamentny to ban na zawsze - nie da się go odbanować. Jak już to zwykły ban.
A co do pomysłu, nawet fajny.

Kiririn 
Baaaka

Liderami nie mogą być osoby które miały słusznego bana.

Torek
World is Mine

Każdy z "doświadczonych" Graczy kiedyś był taki sam jak Ci mniej doświadczeni. Każdy z nich poprzez liderowanie salą nabywa doświadczenia i coraz lepiej potrafi trenować, dobierać natury i rozdawać w poszczególne statystyki punkty evs. Jeżeli chodzi o jaile to nie zawsze jest tak, że przez jakiegoś jail'a za afk nie można być liderem. Przykładem tego jest attena2. Moim zdaniem lider to jest zasługa za to, że nigdy nie było się karanym i tak powinno zostać.

adi1 

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Ale kiedyś to był wyczyn żeby zdobyć odznake od lidera.a teraz bez myślenia i nawwet dobrych poków można lidera pokonać(chodzi mi o tych niektórych nowych).to tyle z mojej strony.Devolay ma po cześci racje.

Toczinek

Ostrzeżeń:
 6/3/6

Popieram devolaya załóżmy np ziggy jest doświadczony i nie może startować przez jednego jaila a jest szansa ze mógł by zostać liderem na 100%

adi1 

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Toczin nie tylko on ma szanse sa też dużo wiecej graczy doświadczonych którzy nie mogą.ale chyba wola mieć nie ogarniętych liderów niż doświadczonych.sory jak kogoś obraziłem.

Lazlo 
Tylko Barca

zależy też kto ile miał tych jailów i mute

nusiek3446 
.

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Kara to kara.
Też miałem mute za przypadkowy spam, ale jail i ban to coś innego niż 15 minutowy mute.
Jail za kradzież, bugowanie na evencie, czy coś innego jest wystarczającą karą by nie móc być liderem, a przynajmniej według mnie. (oczywiście jeżeli gracz robił to świadomie, a co innego jeśli żałuje i poprawi się)
Ban to nie jest coś, co dostaje się za 1 lepsze małe złamanie zasad.
To kara ostateczna, jeśli miało się bana, zrobiło się coś co było naprawdę aż zbyt bardzo niezgodne z regulaminem.
Ograniczenie jaili do liderostwa to bezsens, ktoś taki zrobi coś 1/2 razy a potem jak aniołek, byle by być liderem.
Ograniczenia banów nie skomentuje...
No cóż, a nawet jeśli mamy paru nowych w liderach, to co w tym złego?
Za parę miesięcy mogą być nawet lepsi od tych, jak to określiłeś ,,lepiej doświadczonych".
Pomysł jest według mnie nie do końca dopracowany, więc jestem na nie.
Lider Sali Bug od 07.10.2016 do 13.01.2017

Toczinek

Ostrzeżeń:
 6/3/6

Moim zdaniem bezsensu jest zabraniać liderostwa graczu który jest bardzo doświadczony

Lazlo 
Tylko Barca

zgadzam się z toczinem

adiii132 
Adiii

Niektórzy poprzez zachowanie róznież nie mogą być liderem, a nie chcemy chyba, aby lider wyzywal kogoś ?

Devolay
[Usunięty]

nusiek3446 napisał/a:
Kara to kara.
Też miałem mute za przypadkowy spam, ale jail i ban to coś innego niż 15 minutowy mute.
Jail za kradzież, bugowanie na evencie, czy coś innego jest wystarczającą karą by nie móc być liderem, a przynajmniej według mnie. (oczywiście jeżeli gracz robił to świadomie, a co innego jeśli żałuje i poprawi się)
Ban to nie jest coś, co dostaje się za 1 lepsze małe złamanie zasad.
To kara ostateczna, jeśli miało się bana, zrobiło się coś co było naprawdę aż zbyt bardzo niezgodne z regulaminem.
Ograniczenie jaili do liderostwa to bezsens, ktoś taki zrobi coś 1/2 razy a potem jak aniołek, byle by być liderem.
Ograniczenia banów nie skomentuje...
No cóż, a nawet jeśli mamy paru nowych w liderach, to co w tym złego?
Za parę miesięcy mogą być nawet lepsi od tych, jak to określiłeś ,,lepiej doświadczonych".
Pomysł jest według mnie nie do końca dopracowany, więc jestem na nie.

Kolego przyjacielu jesli cie tak moge nazwać.
Tu głownie chodzi o jail i mute i małe przewinienia zwiazane z ta kara nie mialem na mysli zlodzieji i jailow za to chodziło głownie o te mniejsze przewinienia bo wiele graczy przez te małe także nie może startować porponuje zrobić jak ktos startuje zrobic takie wypowiedzenie sie od kary w ktorym denek by osadzal czy dac tej osobie 2 szanse na lidera cos w stylu unbana.

maple 
Fa-fro-ki

Ja popieram Devolaya bo doświadczeni gracze też kiedyś byli noobami co kradli przeklinali i wyzywali ale znaczna część się zmieniła. Takie jest przynajmniej moje zdanie

Odpowiedz do tematu