Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Krelon
2 Sierpień 2015
Cała prawda o E4, dlaczego trzeba z tym zaczekać.
Autor Wiadomość
Carolina 

Wysłany: 30 Lipiec 2015   Cała prawda o E4, dlaczego trzeba z tym zaczekać.

Ten temat miał powstać o wiele później, ale trzeba działać szybko. Miałam przed tym jeszcze w planach likwidacje nieodpowiednich osób z liderstwa poprzez ten post w tym temacie:
http://forum.pokecraft.pl...p?p=50280#50280
Post znajduje się niżej! W końcu, żeby w E4 byli porządni trenerzy, trzeba mieć do tego jakiś grunt wśród liderów. Przejdźmy już do E4

Jak już nie raz wspominałam E4 tradycyjnie byli wcześniej liderami. Rozumiem, że daleko nam do tego, żeby każdy lider był wyjątkowy na swój sposób, aby E4 było jeszcze lepsze. Ktoś stwierdził, że jeżeli liderów będzie się tylko nominować do E4, to inni trenerzy nie będą mieli szans, ależ będą mieli, oczywiste jest, że kto gra dłużej i częściej oraz jest mocny to szybciej się gdzieś dostanie.

Przybliżę teraz jak powinno wyglądać rekrutowanie na E4 i jak powinno funkcjonować.
Mamy lidera każdego typu (Jeszcze dragon powinno być przed powstaniem E4) Dopiero jak by powstał dragon i liderzy by się w końcu trzymali na swoich pozycjach, powstał by temat, gdzie trenerzy mogą zagłosować na 4 liderów, a ewentualnie jeśli ktoś się martwi, że znajomość zadecyduje o głosowaniu, można któregoś razu zdecydować, który z adminów będzie miał czas przetestować każdego lidera i na podstawie walk z nimi zdecydować kto powinien zostać E4. Teraz pojawia się zapytanie, a co jeśli E4 zostanie wybrane? Bedzie wtedy 4 osobowa luka wśród liderów. Nie, nie będzie. Kiedy E4 zostanie już wybrane, będą tak długo liderami, póki nie zostanie wyznaczone zastępstwo. Kiedy już mamy E4 co dalej? Jak wiadomo aby mieć dostęp do E4, trzeba mieć wszystkie odznaki, ale nie chcemy bałaganu prawda? Dlatego też liderzy muszą zwracać szczególną uwagę na to, żeby ktoś nie zgarnął 2 odznaki i komuś nie dał, i jak by ten plan wszedł w życie proszę graczy o zgłaszanie handlu odznakami. To tak na marginesie. Wracając do funkcjonowania E4, żeby nie było bałaganu i lagów E4 mogą wybrać dowolny dzień tygodnia, w którym otworzą swój tunel, przez który się tradycyjnie przechodzi. Od najsłabszego do najsilniejszego E4 po drodze. Powstanie temat dla E4, w którym będą ogłaszali dzień otwarcia swojego tunelu. Wtedy w tym temacie gracze podają swój nick i ss odznak, kolejność wpuszczania do tunelu będzie zgodna z kolejnością zgłoszeń na forum. Osoby nie korzystające z forum nie będą mogły walczyć z E4, aktywność na forum zdecydowanie wzrośnie. E4 rzecz jasna, będą się między sobą namawiać na dzień czy urlopy. Dlatego jeśli przynajmniej 1 E4 wymaga urlopu to cała 4 go ma, muszą decydować razem bo nie będą mogli go mieć za często. A co jeśli ktoś z E4 postanowi zrezygnować? Wtedy E4 przestaje funkcjonować do czasu, ąż nie wybierze się nowego wśród liderów i aż nie znajdzie się zastępstwa dla tego lidera. W ten sam sposób można wybrać championa, tak jak z liderami na E4, ale tym razem z E4 na championa. Wtedy właśnie sytuacja jest podobna do rezygnacji kogoś z E4. Wybiera się najmocniejszego lidera, potem szuka się na jego miejsce kogoś i jak się znajdzie miejsce lidera zostaje zmienione, a osoba, która nim była idzie na miejsce E4, który staje się championem. A teraz moment na który wielu z was na pewno czeka. Co się z tego ma, że się przejdzie tunel E4? Pozwoliłam sobie sprawdzić, czy ruchy dostępne tylko z Breedingu są dostępne. Owszem są, dlatego aby umożliwić w końcu korzystanie z egg moves nagrodą będzie breeding 2 pokemonów ze slotów na 4 pozostałe sloty. Jak dla mnie dobra nagroda jak za pokonanie 4 potężnych osób pod rząd. Bo jak wiadomo 1 przegrana i odpadamy. A 4 jajka po to, że nie wiadomo Natki i Ivs poka, który się wylęgnie, a w końcu robimy to dla ruchu poprzez breeding. Zapomniałam wspomnieć, że pierwsza wpuszczona osoba do 1 pokoju z pierwszym z E4, gdy już przegra bądź wygra i przejdzie do pokoju nr 2, to wtedy jest wpuszczana 2 osoba w kolejce do pokoju nr 1. I oczywiście w 5 pokoju, póki jeszcze nie ma championa znajdować się będzie PC i osoba, która umożliwi nam breeding (Ktoś do tego upoważniony). Wspomniałam, że najsilniejszy E4 znajduje się w ostatnim pokoju do walki Nr 4. Istotnie, ale każdy się rozwija, więc championem również taką samą metodą jak z liderami zostanie ten E4, który wypadnie najlepiej u Adma, lub poprzez głosowanie. A i nie zapominajmy. E4 też mają określony typ pokemona, tylko Champion nie koniecznie. Wallace ma Wodę, ale Cynthia jest już różnorodna. Moją metodą wiadome będzie, że np jeśli przykładowo Devolaya się wybierze na E4, to jego typ E4 będzie psychiczny. Poprzez turniej to nie będzie takie proste jaki typ powinien mieć E4. Jeśli ktoś się nie zgadza podajcie mi jednego E4 z czegokolwiek, który nie miał konkretnego typu pokemonów.

Podkreślam:

Najpierw trzeba się zająć liderami, a dopiero potem E4, a na samym końcu Championem!

adi1 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 30 Lipiec 2015   

Caro zgadzam się z tobą najpierw trzeba uporządkoaać liderów potem.może. E4

Torek
World is Mine

To w końcu chcecie Elitarną Czwórkę czy nie? Na początku spam tematami ,,kiedy E4? kiedy E4?'' a gdy wchodzi w życie chcecie liderów porządkować... Co do tego żeby tylko liderzy mogli zostać E4 osobiście uważam, że to jeden wielki absurd. W końcu spośród Graczy na pewno nie jeden jest lepszy od niektórych liderów i znacznie bardziej nadawałby się do Elity. No cóż decyzje pozostawiam wam - Graczom. Wolicie aby tylko liderzy mogli wziąć udział w walkach o E4 czy żeby każdy mógł? Dostosujemy się do was. Tylko zdecydujcie się żeby potem nie było płaczu.

Kratos01 
Byly KidMod

Caro, co do handlu, każdy gracz mógłby dostawać certyfikat wygrania walki,np podpisaną książkę przez lidera.

Anonimowyx39 

Ostrzeżeń:
 2/3/6

Po co nam E4? była? była, osoby które były w E4 po 4 dniach albo dostały bana, albo odeszli z serwera. Nie ma sensu tego robić bo będzie tak jak wcześniej.
Pozdrawiam.

Carolina 

Gdybyś nie zrezygnował z lida rock, pewnie inaczej byś twierdził, ale no cóż to moje zdanie...

Torek
World is Mine

Nie straciłem tylko zrezygnowałem. Poza tym nie chce startować bo bym musiał stracić QuestMakera... Ranga E4 nie jest zrobiona pluginem zycza.

TremZa 
Liderka Dark

Ostrzeżeń:
 1/3/6

E4 jest to dobry pomysł ale Carolina dobrze podkreśliła najpierw trzeba poskładać liderów bo jest straszne zamieszanie. Aktualnie jest rekrutacja na poison tylko dlatego, że Cichy postanowił zostać liderem ghost. Mam nadzieje, że żadnemu aktualnemu liderowi nie zamarzy się startować na poison. A co do Elity nie popieram wyłonienia jej z turnieju 3 vs 3 oraz zostawienia liderom rang w razie awansu do Elity. Nadmiar obowiązków mógłby skłonić ich np. do rezygnacji ze stanowiska.
Banner- Oda Nabuna

Carolina 

Wysłany: 31 Lipiec 2015   

Torek:
Nie napisałam, że straciłeś.

TremZa:

Osoba awansowana na E4 z lidera nie ma jednego i drugiego obowiązku. Po prostu jak się wybierze 4 liderów na E4 to są oni dalej liderami tak długo, aż nie znajdzie się następstwo na ich sale. W tym momencie przestają być liderami a są już wtedy E4.

Kiririn 
Baaaka

Carolina, pokonanie członka e4 upoważnia do zajęcia jego miejsca więc nie będzie szukania zastępstwa na liderów. Nie będzie oddzielnej rangi.

Patryk^^ 

Ostrzeżeń:
 3/3/6

może można to rozegrać inaczej(przecież możemy zrobić coś innego)
chodzi mi o to że w E4 nie będzie tych naj lidów tylko gracze wybierani przez liderów
o co chodzi?już tłumacze
jest tam 12 liderów czy cuś nie? każdy wybierze kogoś:

-jeśli każdy wybierze innego:denek (lub ktoś inny z ADMINISTRACJI) wybierze tą E$
-są różne głosy ale niektóre są takie same: osoba co ma naj głosów zostaje E4 i druga osoba co ma naj i trzecia i czwarta.

szmn123 
Lider sali Fly

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 1 Sierpień 2015   

Mnie interesuje sam system nagrod za e4 bardodobrym pomyslem jest breding lecz samopodejscie do walki z e4 powinnobyc e4 decyduje kiedy sa walki tworza oddzielny temat i w tym temcie kazdy co chce zglasza chec wystartowania potem ustalana jest kolejka ale to wszystko to oczywistosci lecz z podaniem powinno sie dawac ss z odznakami zeby uniknac duzego nakladu pdetendentow do walki kednorazowo mozna bylo bu zawalczyc z e4 tylko raz na np 3 miesiace zeby uniknac tego ze gracze kupuja poki mozna poprosic o danie ss z dowodem zlapania jezeli kliknie sie ppm na poka i kliknie stats pisze nad wzrosten kto jest wlascicielem dalo by to tyle ze ludzie zastanowili sie pare razy czy sa dostatecznie silni na spotkanie z tak wykagaiavymi przeciwnikami jak e4 dodatkowo powinnobyc sprawdzane ip graczy chcacych startowac zeby uniknac multikat (sry strasznie sie czyta wiem lecz pisze z telefonu bo kestem na wyjezdziie sry)

Kratos01 
Byly KidMod

Tylko wiesz, że niektórzy mają buga, przez którego ich poki nie mają właściciela ...

adiii132 
Adiii

Kazdy ma swoje zycie wiec nie jest tk latwo skompletowac caly sklad lidow i chyba nigdy tak nie bedzie. Dodam rowniez ze to nie musi byc tak jak w pokemonach ze dany typ itp. To server pokemon, nie musimy robic idealnie jak w anime itp.Popieram rowniez torka, najpierw chcecie jak juz jest to ngle nie chcecie

Carolina 

Wysłany: 2 Sierpień 2015   

Adii, największym problemem obecnych liderów to skakanie między typami i tworzenie rekru na ten, który dany lider opuścił, a zrobienie 1 walk na tydzień wcale tyle życia nie zabiera. Przysiąść raz i zrobić dłuższe walki to nie koniec świata. Sama mam dużo do zrobienia i mimo to staram się na to poświęcić czas, dziś robiłam walki do ostatniej osoby jaka przyszła. A robienie ich codziennie się nie opłaca, bo ludzie jak wygrają to nie mają po co przyjść, a jak przegrają to muszą potrenować. Jak by na to nie patrzeć nie jest to aż tak wymagające jeśli chodzi o czas. Niby lider ma być 2h-3h na serwie, ale połowa się do tego nie stosuje, ale co się dziwić, ludzie nie walczą aż tak często. Taka aktywność mogła by być konieczna przy 20 stronach ludzi po naciśnięciu klawisza TAB na serwerze. A ten temat powstał, żeby nie zataczać koła. E4 z natury jest czymś lepszym od liderów, a jeśli ma być z tego nierealny spontan tak po pokecraftowemu, to E4 będą różnić się jedynie różnorodnością typów co też jest całkowicie sprzeczne z tym czym są E4. Jak dla mnie jeśli z E4 zrobi się coś zupełnie innego, to można sobie to robić, ale szkoda to nazywać E4, już lepiej czterej pancerni bez psa. Chociaż w tym wypadku bez typu... A ruchy z breedu w końcu trzeba wyciągnąć z archiwum naszych pokemonów.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi