Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: admin
16 Sierpień 2015
Zapytanie o ruchy przed zakupami. Błędy ataków!
Autor Wiadomość
Carolina 

Wysłany: 21 Lipiec 2015   Zapytanie o ruchy przed zakupami. Błędy ataków!

Witam, zamierzam dziś kupić w SMS shop parę TM'ów i z tego względu potrzebuje wiedzieć, czy ruchy takie jak te poniżej działają poprawnie:

-Scald (Ważne)
-Hail
-Frost Breath
-Charge Beam (Ważne)
-Volt Switch
-Wild Charge (Jeśli działa, to możecie napisać jak dokładnie, gdyż nie mogę zrozumieć)
-Telekinesis
-Reflect
-Ally Switch (Jak przy Wild Charge)
-Trick room (Ważne)

Zakupy nie małe więc muszę mieć pewność ^^

admin 
Administrator

Wysłany: 21 Lipiec 2015   

gdyby któryś nie działał, to TM-sy nie byłyby w ofercie sms shop. Poza tym jest jeszcze reklamacja (w przypadku gdybyś jednak stwierdziła, że jakiś ruch jest zbyt słaby lub nie spełnia Twoich oczekiwań to wymienię).

Kiririn 
Baaaka

Wysłany: 21 Lipiec 2015   

Wydaje mi się że Hail, Reflect i Trick room mogą nie działać prawidłowo.

Scald nie mam pewności czy nadaje efekt poparzenia.

Charge beam powinien działać prawidłowo.

Wild charge to atak podobny do flare blitz albo brave bird. Zadaje stosunkowo duże obrażenia jednocześnie raniąc użytkownika.

Ally switch w teorii to odwrotny roar - pokemon wycofuje się zamieniając się miejscami z innym twoim pokemonem.

Carolina 

Wysłany: 22 Lipiec 2015   

Po sprawdzeniu ruchów na single player wynik wygląda następująco:

-Scald Działa poprawnie
-Hail Działa poprawnie
-Frost Breath Nie działa poprawnie (Powinien mieć 100% trafienia krytycznego, a tak nie jest)
-Charge beam Nie działa poprawnie (Sp.Atak jest zwiększony, ale przeciwnikowi, a nie nam)
-Volt Switch Działa poprawnie
-Wild Charge Działa poprawnie
-Telekinesis Działa poprawnie
-Reflect/Light Screen Nie działają poprawnie (Jak wiadomo Reflect broni ataki, a light screen sp.ataki, dla pewności sprawdzałam nawet, czy mod nie odwrócił, że reflect to sp.ataki, a light screen to ataki. Jednak w rezultacie obydwa nie robią niczego)
-Ally switch Nie działa poprawnie (Nie robi niczego)
-Trick room Bóg zapłać działa poprawnie pomimo, że każdy twierdził, że nie działa. (Albo to slowking o mniejszym lvlu od starmie ma prawo być szybszy, ale to by było absurdalne)

W rezultacie odpuszczę sobie zestaw elektryczny, gdyż zależało mi na charge beam dla lanturna. Zakupów jeszcze nie dokonałam, ale kupię zestaw lodowo-wodny i 2x psychiczne dla slowkinga i slowbro na którego poluję.

A więc TM, które będą musiały zostać wymienione to:
1xFrost Breath
2xReflect
2xLight Screen
2xAlly switch

Razem 7 TM'ów

Na co będą wymienione to się w grze załatwi denku jak już to kupię i jak będziesz. Zastanawia mnie, czy TM psychiczne zostaną wymieniona na psychiczne, a lodowy na inny lodowy czy na ogólne TM jakieś inne i czy wybór będzie osobisty czy też losowy. Np czy mogę zamienić takie Reflect na Earthquake, czy też Psychic lub czy nie mam żadnego wyboru.

PS: Ruchy, które nie zostały wypisane, a są w zestawach NP Rain Dance, albo Calm Mind nie mam wątpliwości, że działają, dlatego o nich nie wspominam.

Kiririn 
Baaaka

Reflect/Light screen mają zmniejszyć dmg a nie je zniwelować.

Carolina 

No o to chodzi. Light Screen broni przed sp. atakami a reflect przed atakami. Po użyciu tych ruchów dmg wrogiego pokemona na moim się nie zmienił, specjalnie spawnowalam poka przy healerze, który się nie ruszał i sprawdzałam efekt przed użyciem i po użyciu light screena na bubblebeamie kingdry. Dmg się nie różniło wcale, z kolei na kitmonlee spawdziłam reflect i też nic nie dawał. Dmg z tego samego ruchu fizycznego było takie samo przed reflect i po reflect. Nawet kalkulatorem się upewniałam. I nie, hitmonlee nie uderzał Brick Breakiem.

dominik493 
Szef Liderów

Ostrzeżeń:
 2/3/6

pytanie czy atak sheer cold działa poprawnie?

Lider Ghost od 18.11.2015 do 14.07.2017

Kiririn 
Baaaka

Działa. Weź pod uwagę że ma tylko 30% szansy na trafienie.

Carolina 

Ktoś raz kiedyś napisał, że ruchy one hit KO są zakazane. Mam nadzieje, że to nie jest prawda, bo po co zakazywać czegoś, co działa poprawnie i ma 5 użyć oraz 30% na trafienie. Jeśli faktycznie jest to ruch zakazany, to chyba ktoś nie wie, że jak się nie trafi to PP też spada.

Slavica2341 
Psychiczny Opiekun

Ale jak ktoś ma szczęście to nie musi mieć dobrego poka żeby kogoś pokonać ...'

Carolina 

No i co z tego? Na nintendo nie zabronisz nikomu, a ludzie w WiFi Battle korzystają z tego.

Slavica2341 
Psychiczny Opiekun

Ale w jakiś turniejach są zabronione ;)

Kiririn 
Baaaka

Carolina, wyobraź sobie że dawniej liderzy zabraniali poków i ruchów z siłą 2x na ich typ. Zabronią wszystkiego czego oni nie używają.

Carolina 

Wysłany: 23 Lipiec 2015   

Zauważyłam, że większość obecnych liderów obawia się wyzwań. Wśród obecnego składu chyba ja jedyna tylko mam odwagę zawsze wystawiać jako 1 do walki. A co do tego co napisałaś, to nie mogę sobie tego wyobrazić, bo wtedy to już na pewno bym zainterweniowała i to od samego początku jak bym o tym się dowiedziała. Dobrze, że przynajmniej to zostało wywalczone. Wracając do Sheer Cold.. Sytuacja nie wiele się różni. Podobnie jak z tymi typami też jest to ograniczenie zbyt dużego dmg. Jednak nikt nie pomyślał, że Double team lub Minimize to świetne kontry na Sheer Cold, a ponad to Double team może poznać wiele poków. TM jest może i mało, ale poków z ruchem one hit K.O wcale nie jest więcej. Większość ludu robi się pod speeda lub jakiś dmg, a potem się zabrania takich ruchów. Jak dla Sheer Cold najlepiej mieć jakiegoś tanka z Boldem. Jak gram ani razu nie widziałam, żeby ktoś o takiej natce jak ta wspomniał. Gdy pytałam o Laprasa z Sassy, to ktoś mi odpowiedział, że miał takie 3, ale je skasował. W ruchu Sheer Cold łatwo jest stracić 5 tur. Podsumowując nie interesuje mnie, co mówią gracze jeśli chodzi o Sheer Cold. Jeśli zobaczę jakiś turniej i zakaz tego ruchu będę się o to upominać i wywalczać zmianę. Jak ktoś mi DG zagrozi z lidera water, za użycie tego ruchu proszę bardzo, ale też się będę bronić i zakładam, że znajdą się osoby, które mnie poprą. W mojej sali nawet legend nie zabraniam, nie boję się wyzwań. Nie ograniczam siebie ani trenerów. Jak wyjdzie Milotic to w temacie rekrutacji wypisze ją jako poka głównego i dam przedmiot wspomagający Rocky Helmet. Już zanim zostałam liderką tworząc pomysł na pupila na celu miałam zniwelowanie ograniczeń. Jeśli jakiś ruch, pokemom lub przedmiot (Tutaj zrozumiem ograniczenie do 1 przedmiotu jak na lidera przystało) nie są zbugowane i działają jak należy nie widzę kłopotu jeśli chodzi o korzystanie z nich. Mnie osobiście by nudziło szybkie 6vs6 samymi Adamantami,Modestami,Jolly i Timidami poolegające na niszczeniu kontr. Lubie Milotic nie tylko za to, że jest rzadka i ładna, ale też za to, że jest pokemonem zdolnym bić nie wiele i trzymać się długo na polu bitwy. Niekiedy właśnie sheer coldem trzeba zwalczyć takie pokemony i mieć odrobinę szczęścia.

Strasznie się rozpisałam, mogłam się gdzieś zagmatwać, chociaż myślę, że nie.

Slavica2341 
Psychiczny Opiekun

Wysłany: 23 Lipiec 2015   

Ataki One hit K.O. są zabronione wszędzie gdzie o coś się walczy (w przypadku lidera o odznakę lub rangę) oczywiście możesz sobie używać swojego ataku K.O. w walkach 4fun
Mówisz o adamantach/jollych masz poka, który ucierpiał na statystykach tylko po to żeby miał więcej speeda ...
Pokemony timid/jolly/adamant/modest robi się ciągle bo zawsze starcza jeden tank (typu
milotic, umbreon).Używaj sobie double teama ale po pierwszym double teamie twoj pokemon zazwyczaj już nie żyje no chyba, że to umbreon. Lider zaczyna jako drugi, bo zazwyczaj to przeciwnik ma kontrę na Cb.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi