|
Nowa waluta serwerowa |
| Autor |
Wiadomość |
NieJestemOP
here come dat boi

|
Wysłany: 14 Czerwiec 2015 Nowa waluta serwerowa
|
|
|
| Witam. Jako iż ten temat jest często poruszany postanowiłem iż napiszę temat przeznaczony do tego. Wielu graczy skarży się na nadmierną wartość BZ. Każdy gracz grający dłuższy czas posiada już dorodny majątek. Zużywają go na kupno pokemonów, przedmiotów lub magazynów na wojnach przy tym nie dając szansy nowszym graczom na zarobienie pieniądza. BZ pozyskuje się łatwo - zwykle na sprzedaży dyń. A co jeśli usuniemy BZ i wprowadzimy nową walutę? Walutę która wyzeruje BZ? Walutę którą będzie łatwiej zdobyć? Jak dla mnie jest to bardzo dobra koncepcja. Walutą powinno być też coś, co będzie można zdobyć z kopalni. Mogą być to bloki diamentów, lazurytu, redstone... Czegokolwiek. Nie musi jednak być to co wymieniłem - mogą to być też inne przedmioty z modów. Nowsi gracze będą mieli szansę zdobycia owych przedmiotów równą z weteranami. Jeżeliby na wojnach magazynowych i w sklepach zmienić walutę, gracze nie będą potrzebować już BZ, a inne bloki które młodzi gracze będą mogli zdobyć. Jednak BZ nie przepadną. Można postawić nowego NPC lub wstawić w starego NPC skup BZ. Nie wiem czy dobrze przedstawiłem tą sytuacje, jednak sądzę że admin poprze mój pomysł. Dziękuje za przeczytanie tejże wypowiedzi. Pozdrawiam, Ibru. |
_________________ oh shit waddup
Pamietaj jedno, szanuJDisa.
 |
|
|
|
 |
adiii132
Adiii

|
Wysłany: 14 Czerwiec 2015
|
|
|
| Też nad tym myślałem i myślę, że dobrze by było gdyby nową walutą było coś czego prawie nikt nie ma np jakis blok ? |
_________________ "The black rose shall bloom once more"
 |
|
|
|
 |
NieJestemOP
here come dat boi

|
|
|
|
| Możliwością może być dirt (troll), albo Blood Block (chyba nikt tego nie ma). Aczkolwiek sądze dalej że dobrym pomysłem jest jakiś blok z kopalni. |
 |
|
|
|
 |
Hampion
Zawodowy Ruchacz

|
|
|
|
 |
NieJestemOP
here come dat boi

|
|
|
|
| Zauważ Hampionie że ten temat jest całkowicie poświęcony walucie serwerowej. Tam nie ma opisanej sytuacji, lecz tylko propozycja. Tutaj masz opisane wszystko, również propozycję na co zamienić BZ. |
 |
|
|
|
 |
Kiririn
Baaaka

|
|
|
|
| Sprawa jest beznadziejnie prosta. Wystarczy drobna modyfikacja sklepów. Jest przelicznik na diamenty, jest przelicznik na szmaragdy a nikomu nie przyjdzie do głowy tego wykorzystać. |
|
 |
NieJestemOP
here come dat boi

|
|
|
|
| Szmaragdy są dobrym pomysłem. Są rzadko spotykane, da się z nich robić bloki... Diamenty również. Jeżeli Denek będzie miał problem z wyborem wystarczy zrobić ankietę. Dodatkowo skoro jest przelicznik sprawa jest ułatwiona. Modyfikacja sklepów jest banalnie prosta (jakbym miał sprzęt mógłbym się tym zająć nawet ale nie mam uprawnień). Teraz należy czekać na wypowiedź Denka, ale zachęcam do udzielania się w temacie. |
 |
|
|
|
 |
Mayster
YaaaaaaY!

Wiek: 25 Dołączył: 20 Cze 2015 Posty: 3 Skąd: Czeluści mordoru ;D
|
Wysłany: 24 Czerwiec 2015
|
|
|
| Bardzo dobry pomysł :) |
|
 |
kamilozaur123
|
|
|
|
 |
Carolina

Wiek: 30 Dołączyła: 05 Wrz 2014 Posty: 247 Skąd: Gorzowa Wlkp
|
|
|
|
| Temat waluty był często poruszany, ale pierwszy raz widzę, żeby był pisany w taki sposób. Chyba miałeś już styczność z forami prawda? Dużo czytasz? W każdym razie w takiej formie jest to o wiele bardziej zrozumiałe i popieram ten pomysł. |
|
|
|
 |
kamilozaur123
|
|
|
|
| nie wiem czy to był połowicznie post do mnie czy nie ale dalej uważam że moja forma jest łatwiejsza w ogarnięciu poza tym działa na kilku serverach na których jeszcze gram i all chwalą ten sposób |
|
|
|
 |
|
|