Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: admin
10 Czerwiec 2015
Eventy....
Autor Wiadomość
CichyShow
Moderator

Wysłany: 8 Czerwiec 2015   Eventy....

A więc... czy to nie dziwne że nowy gracz który dopiero co zaczyna gre (2/3 dni grania na przykład) bardzo szybko zdobywa dobre pokemony, itemki czy też szybko zdobywają serwerową walutę-bz? Według mnie jest to spowodowane BARDZO częstymi eventami... Kiedyś (rok lub półtorej) był 1 event na tydzien a nalot to było coś bardzo rzadko spotykanego... Czy te eventy kiedyś a teraz nie są za często? kiedys 1 event na tydzien moze 2 eventy na tydzień, natomiast teraz po 5/6 eventów dziennie nalot co tydzień ZAWSZE z jakąś legendą... teraz każdy kto gra może chociaż na nalotach duzo zarobić... np. Torek(to nie hejt) wg. mnie robi zbyt często eventy... A więc prosze... Mody, Kit-Mody, Admini, QuestMakery o zmniejszenie ilości eventów na serwerze bo teraz tak jak to moja mama mówi do mnie "[....] macie za dużo w dupach aby coś docenić..." Takowy gracz wbija posiedzi 5 minut i prosi o eventy... ludzie zacznijcie myśleć że kiedyś grało się lepiej gdy za np. ox'a płaciło się 1 sztabke złota, a eventy za często nie występowały! Pewnie będzie dużo złych opinii o tym poście ale prosze was... teraźniejsze czasy są zbyt dobre, czy w grach nie jest fajniej jak jest trudno? Wszystkie złe opinie i hejty przyjme na "klate"!
dzięki za przeczytanie tego krótkiego posta!

Pawlo_Gaming 
Ja

Wysłany: 8 Czerwiec 2015   

Moim zdaniem masz racje, sam nie mam nawet stacku bz (tak wiem, jestem bogaty), ale nie aż tak ograniczyć jak kiedyś było. Ja myślę, że powinno się zrobić 2 eventy na dzień, a nalot na sobotę. Takie jest moje zdanie.

attena2 

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Moim zdaniem masz racje i powinni to zmienic :)

Carolina 

Cichy, ja kiedyś wygrałam OX, ale nie dostałam nagrody bo była literówka. Uważam, że eventy powinny być rzadziej i dokładniej przygotowywane. Ogólnie dobrze by było, aby na forum stworzyć coś takiego jak kalendarz na eventy. Wtedy organizatorzy jak i gracze mogą być gotowi. Skończy się spam czy był nalot i o eventy. Przynajmniej zostanie ograniczony. Tyle ode mnie.

Sindia 

Carolina napisał/a:
Cichy, ja kiedyś wygrałam OX, ale nie dostałam nagrody bo była literówka. Uważam, że eventy powinny być rzadziej i dokładniej przygotowywane. Ogólnie dobrze by było, aby na forum stworzyć coś takiego jak kalendarz na eventy. Wtedy organizatorzy jak i gracze mogą być gotowi. Skończy się spam czy był nalot i o eventy. Przynajmniej zostanie ograniczony. Tyle ode mnie.

Kalendarz na eventy raczej nie przejdzie, nikt na 100% nie jest pewien swojego wolnego czasu, zawsze może coś nagle wypaść. Poza tym nie zakończy on spamu, gracze nie widzą swoich pytań na które odpowiedział ktoś komuś innemu na chacie 2 sekundy temu a co dopiero mieliby patrzeć na kalendarz. Pytania typu ,,Kiedy event" i tak by się pojawiały.

Co do tematu uważam na pewno naloty nie powinny być co weekend - szczególnie te z legendami. Pozostałych eventów trochę jest - racja i w sumie można by trochę zmniejszyć ich liczbę, ale weź też pod uwagę ilość osób z administracji. Wszyscy na raz eventów nie robimy, ale od czasu do czasu ktoś tam coś organizuje. Tu bardziej bym poszła w stronę podejścia graczy - Eventy to nie wszystko.A spam pytaniami ,,Kiedy event" tylko wskazuje na to, że gracze mocno ich chcą, czasem może i bardziej niż administracja. Tak więc ze swojej strony mogę obiecać, że będę eventy robiła z głową, ale na co to skoro gracze nie zawsze podzielają to zdanie?

Torek
World is Mine

Tak, masz racje. Na początku gdy otrzymałem dostęp do eventów robiłem je dosyć często, ale teraz ograniczyłem je do jednego eventu dziennie, a nawet żadnego. Poza tym i tak za wygraną nie dostawało się nie wiadomo czego (typu legenda, shiny pokemony itp...). Postaram się rzadziej wam je organizować ;-)

#Edit:

@Tabela: http://forum.pokecraft.pl/viewtopic.php?t=6569 - tam masz napisane dlaczego ta tabela nic nie da ;-)

@Nalot: Tak jak up, nalot powinien być organizowany raz na miesiąc, albo nawet rzadziej niż teraz i na pewno bez legend.

@Ox: jeżeli wykryjecie jakiś błąd w pytaniu, napiszcie na forum, a na pewno zostanie on poprawiony.

@Gracze: Tak naprawdę wam to nie dogodzi. Jak nie ma eventu spamicie kiedy event, jak jest to znowu narzekacie, że jest ich za dużo. Nie można tego rozwiązać tak aby każdy był zadowolony.

DawidKox 
Derp

Masz racje eventy powinny być 4 razy w tygodni płatne :D Ale nalot co tydzień a np. Z Legendą co miesiąc

Kiririn 
Baaaka

Wysłany: 9 Czerwiec 2015   

DawidKox napisał/a:
Masz racje eventy powinny być 4 razy w tygodni płatne :D Ale nalot co tydzień a np. Z Legendą co miesiąc

A może frytki do tego?

Naloty powinny być nieregularnie a nie co tydzień. I tym bardziej żadnych legend co miesiąc.

piotr13231

Na nalocie nie bylem w tym roku chyba nigdy i jakos normalnie zyje. Eventy mogly by byc za jakas oplata zeby jakis nowy gracz (nawet taki co nic nie ma i gra chwile) nie mogl wygrac.

admin 
Administrator

bez przesady ... eventy są rozrywką na serwerze i będą. Powtarzam rozrywką, bo nie zdobywa się tam jak to mówicie "op" itemków czy poków. Nagrody są symboliczne. Nie wiem skąd Ty wpadłeś na pomysł, że ktoś może w 2 dni wzbogacić się przez to , że są eventy (nie wspomnę już o tym, że ten co grę zaczyna, rzadko coś wygra na eventach).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi