Zamknięty przez: admin 3 Czerwiec 2015 |
Pomysł na dobre, lepsze eventy |
| Autor |
Wiadomość |
XeneXx340

|
Wysłany: 1 Czerwiec 2015 Pomysł na dobre, lepsze eventy
|
|
|
Witam. Chciał bym przedstawić pomysł na lepsze eventy..
Ogólnie chodzi o to, że w prawie każdy weekend organizowane są liczne eventy. Nagrody są rózne.. czasami troche za dobre. Chodzi mi głównie o 3 falę nalotu. Jest to zespawnienie wybranej przez Admina legendy. Przeważnie polega to poprostu na tym, żeby odgadnąć w którym "miescie" się ona znajduje. W takim razie polega to tylko na szczęsciu/intuicji ?
Odniosę się do ostatnich dwóch legend - Suicune oraz Groudona.
1 tyg. temu został zorganizowany bieg o Suicune. Bieg, który nie miał nic wspólnego z biegiem.. Biegło się 5 kratek, potem odpowiadało na pytania .. i tak 3 razy. Po tym zostawało się teleportowanym nad arenke.. żeby poczekać na resztę ??? Chyba ten kto 1., ten powinien mieć przewagę ? W końcu to był bieg-wycig ? Taka Suicune jest warta 400s bz ;]. Tyle mógł zdobyć byle bob, któremu się "pofarciło"
Wczoraj został zespawnowany Groudon - oczywiscie w losowym miescie .. To nie jest byle słaba lega .. a żeby go zdobyć wystarczyło mieć dobre przeczucie lub poprostu szczęscie.
Ale do czego ja tu zmierzam ? Otóż server posiada bardzo fajny tor do biegów (kiedys tor rowerkowy [*] ) i bardzo trudny Parkour Hard .. Czemu z tego nie kożystacie ? Eventy o takie legendy powinny czegos od graczy wymagać:
Parkour Hard - Skill, wyczucie (byle kto tego nie przejdzie, napewno byle noob nie da rady ;] to zupełnie inny poziom jak na zwykłym parkourze.)
Może jakis OX z ogarniętymi pytaniami ? Można by się było wykazać wiedzą + dostać ciekawą nagrodę.. :] Aale do tego potrzebna by była czasowa niewidzialnosć graczom biorącym udział, żeby noobki nie łaziły za ogarniętymi osobami.
Turniej (walki) pokemonów 2x2, 3x3, 6x6 - Pokemony robimy sobie sami, lub kupujemy/dostajemy, więc to nie szczęscie by decydowało o wyniku meczu, tylko umiejętnosci kontrowania oraz poprostu "zbudowanie" pokemona (ivs, natura, evs, ataki) co robimy sami ;] (oprócz ivs i natury).
Walki pvp - Gracz vs Gracz - tradycyjne walki 1 na 1 z mieczami w ręku ;]. Tutaj nie ma czegos takiego jak szczęscie. Wygrywa najlepszy. Nie wiem czemu nie są takie eventy organizowane. Eq gracze przynoszą własne, więc też frix z drewnianą kosą nie wygra.
Myslę, że by się jeszcze kilka naprawde fajnych eventów nadających się na taką nagrodę znalazło, ale nie będę wszystkiego przecież wymieniać (lenistwo).
Liczę na przemyslenie tego, może się jakis pomysł spodoba ? Bo niestety takie cos, co jest ciągle organizowane to gruba przesada :/.
Na koniec dam taki cennik, który mniej więcej pokaże jakie legendy są ile warte, bo wiem, że niektóre osoby z administracji się na tym nie znają;]
1.Raikou - dużo ;-; nie wiem ile dokładnie
2.Entei 500s+
3.Suicune 350s+
4.Mewtwo 250s
5.Groudon 200s+
6.Lugia 150s
7.Kyogre 120s
8.Celebi Napewno ponad 50s
9.Rayquaza 50s+
10.Zapdos 15s+
11.Mew 15s+
12.Articuno 10s+
13.Moltres 5s+
Oczywiscie ceny zależą też od natury, oraz czy pok jest shiny, czy normalny.
Dziękuję za uwagę! <3 Pozdrawiam. (Ale się rozpisałem ;-;) |
| Ostatnio zmieniony przez XeneXx340 1 Czerwiec 2015, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
nusiek3446
.

Wiek: 21 Dołączył: 29 Mar 2015 Posty: 1681 Skąd: INSERT LOCATION HERE
|
Wysłany: 1 Czerwiec 2015
|
|
|
Popieram.
Już był 1 taki nalot że gość zabił legendę (enteia) bo nie miał mb na nią... |
_________________ "Its hard to be the best, but someone must".
Lider Sali Grass od 18.07.2015 do 08.09.2015
Lider Sali Ghost od 08.09.2015 do 10.11.2015
Lider Sali Bug od 07.10.2016 do 13.01.2017
 |
|
|
|
 |
Kazoni
Życie to ból
|
|
|
|
| Popieram w 100%, kiedyś były organizowane walki PVP na serwerze o ile dobrze pamiętam :D można do tego wrócić, a legend na serwerze jest od groma ;-; legendy powinny być na jakimś evencie organizowanym 1 w miesiącu...;-; a na dodatek według mnie jest za dużo nalotów, 1/2 na tydzień, bo Denek robi i Lotoska, powinno być organizowane z jakichś ważnych wydarzeń... tak jak dziś dzień dziecka to rozumiem.. to samo z sh, dużo osób po jakieś 5/6 boxów, przydałoby się zmniejszenie... |
|
|
|
 |
CichyShow
Moderator
|
|
|
|
Jak dla mnie w miare spoko, legendy teraz bardzo łatwo się zdobywa i byle osoba może je mieć czy mieć pełno bz na ową legende... więc popieram jakieś nowe i ogarnięte eventy by się przydały lub to co napisałeś o ox'ie :v
Masz mój głos! |
|
|
|
 |
kamilozaur123
|
|
|
|
| racja tych bz i legend ma za dużo dzieci moim zdaniem pomysłem na to byłoby przewalutowanie |
|
|
|
 |
Sindia

|
|
|
|
Odnośnie toru i Parkour Hard:
Tor- ogólnie miał być do wyścigów rowerkami, niestety z pewnych przyczyn jest to nie możliwe.Jednakże czasem jest coś na nim organizowane np. biegi o własnych siłach.
Parkour Hard- Z tego co wiem jest organizowany co jakiś czas ;d Prawdą jest, że nie jest on łatwy. I dla wielu graczy przejście go stanowi problem.
OX- Pytania nie są raczej aż takie złe, przy czym co jakiś czas dodawane są nowe kategorie(Uczcie się historii bo niebawem ta wiedza może się wam przydać ;) ).
Turnieje- są organizowane zarówno przy pomocy forum jak i w grze. Osobiście robię czasem 1vs1 3vs3 + pozostali z administracji także nie jeden turniej prowadzili w ostatnim czasie.
Walki pvp na miecze- Możecie powalczyć na survivalu, ale w sumie można by pomyśleć o organizowaniu takiego czegoś jako event.
Co do nalotów, zgadzam się z przedmówcami. Powinny być rzadziej, gdyż nawet z pojedynczych eventów nagrodą potrafi być pokemon. |
_________________ “She is the darkness to your light, the hatred to your love.” |
|
|
|
 |
XeneXx340

|
|
|
|
Organizowane jest to zdecydowanie za rzadko, porównując do innych eventów. Ja osobiscie nigdy nie widziałem eventu na parkourze hard, da się tam dostać tylko bugiem ..
Powtórzę: Chodzi mi o to, żeby eventy o tak cenne legendy były organizowane na wyżej wymienionych przykładach, bo jak narazie - wszystko zależało od szczęscia
(wybacznie mi brak polskiego s (s+i), ale cos mi klawiatura nawala ;-; |
|
|
|
 |
kunszot
|
|
|
|
mam pomysł na event.
WYŚCIGI NA LATAJĄCYCH POKEMONACH!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
kunszot
|
|
|
|
I TEŻ NA LĄDOWYCH POKEMONACH |
|
|
|
 |
nusiek3446
.

Wiek: 21 Dołączył: 29 Mar 2015 Posty: 1681 Skąd: INSERT LOCATION HERE
|
|
|
|
Kunszot, byłoby to zbyt łatwe.
Poza tym nie wszyscy muszą mieć poki na których da się latać/jeździć. |
_________________ "Its hard to be the best, but someone must".
Lider Sali Grass od 18.07.2015 do 08.09.2015
Lider Sali Ghost od 08.09.2015 do 10.11.2015
Lider Sali Bug od 07.10.2016 do 13.01.2017
 |
|
|
|
 |
WojowniczekPL
R.I.P

Wiek: 80 Dołączył: 12 Maj 2015 Posty: 274 Skąd: Pamięć graczy
|
|
|
|
| POPIERAM!!!! |
_________________ If you watch Knife or Dragon Lore drop - R.I.P Headphones
 |
|
|
|
 |
bober
|
|
|
|
Wg mnie naloty są organizowane zbyt często a respienie legend to już w ogóle. Prawie co tydzień na servie jest nowa legenda ... 1/4 servera ma legendy... jezeli juz respicie te legendy na nalocie to nie lepiej zamiast respic komus "na łeb" zrobic po nalocie jakiegos trudnego eventu ? wtedy gracze mogli by sie czyms wykazać a nie liczyć na szczęście .
jak dla mnie jest to naprawde dobry pomysł |
|
|
|
 |
admin
Administrator
|
Wysłany: 3 Czerwiec 2015
|
|
|
| ok , weźmiemy tą sugestię pod uwagę, jednak mam wrażenie, że jest ona kierowana głównie pod seniorów tego serwera ... a nowym graczom także się coś należy. |
_________________ Dołącz do NAS ! ----> www.facebook.com/Pokecraftpl
 |
|
|
|
 |
|
|