Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: admin
3 Czerwiec 2015
Bug na bugu
Autor Wiadomość
XeneXx340

Wysłany: 31 Maj 2015   Bug na bugu

Dzisiaj, podczas 2 fali nalotu udało mi się zaatakować sh Metanga.. Wszystko fajnie, atakuje Sceptilem 60 lvl (Metang miał 27), używam ataku, nagle jebs - Sceptile pada na hita (?). Wyrzucam więc Dragonite 100 lvl, używam MB bo nie chciało mi się z nim bawić.. KIJ! Nie złapał się + Dragonite lizał glebe .. To samo reszta mojego teamu. Poszedłem uleczyć poki do tego jakiegos tam pokoiku z healerami i PC'tami. Po uleczeniu udało mi się zaatakować jeszcze shiny Munchaxa 11 lvl.. Sceptile 60 lvl, Dragonite 100 lvl i reszta mojego teamu na hita a podczas próby złapania nawet sekundy w ballu nie siedział ;].

Daje to jako przykład licznych bugów na serverze. Tak naprawde to każdy event jest w pewnym stopniu zbugowany/niedopatrzony.

Przy okazji wrócę do tematu licznych cofek EQ i enderchesta - pomimo screen shotów na których wszystko jasno widać, itemy zostały mi zwrócone wyłącznie z EQ, z enderchesta nie dostałem ani 1 itemka.

W moim przypadku, na bugach straciłem itemy warte ponad 160s bz

Liczę na jakąs reakcje, może próbe naprawy tego ? Hmm ?

Pozdrawiam.

__Boy__ 
Bohater Lodu!

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 31 Maj 2015   

Zdaję mi się, że są to bugi moda z którymi nic nie zrobimy.

Były Szef Liderów.

Ponownie Lider Sali Ice 25.02.2016 - 28.08.2016

Były lider sali Electric 17.07.2015 - 09.12.2015.

Były lider Ice 14.02.2015 - 17.07.2015.

Były Lider Poison 19.11.2014 - 14.02.2015.

CichyShow
Moderator

Chciałbym się wypowiedzieć na temat starego serwera a nowego. Kiedyś o ile mnie pamięć nie zawodzi było naprawdę mało bugów! A co najważniejsze dawało się normalnie grać. Natomiast teraz co idzie się na jakieś warpy to nie da się grać ze względu że a to wywala z serwera (tak zwany "Timed Out") czy też są jakieś błędy! Kiedyś miałem na świątyni pewnego buga który polegał ze ja bilem bossa natomiast gracz który stał koło mnie i chciał też bossa zabić dostał expa a ja go zabiłem! Ale mniejsza bo to przynajmniej dla mnie było w miare dawno. Chciałbym aby serwer był taki jak kiedyś, był grywalny, niedawno był bug który polegał na tym usuwaniu itemków z eq i enderchesta. Bug z tego co widze został naprawiony ale nadal jest WIELE bugów które ową rozgrywke rozwalają! Mama nadzieje ze admini i ci co mają dostęp do consoli i innych serwerowych plików naprawią owe błędy ponieważ to co się dzieje na tym serwie jest po prostu STRASZNE!
dziękuje że poświęcileś chwile czasu na [rzeczytanie tej wypowiedzi!
Piona!

Torek
World is Mine

Co prawda to prawda, że są lagi, bugi itp. Z tego co czytałem w nowszych wersjach twórcy bardziej zoptymalizowali grę i myślę, że po jakimś update problem z lagami i bugami ustąpi. Jeżeli chodzi o cofki to była to wina maszyny, ale została wymieniona na nową i już tych cofek nie ma. Tak, więc jedyne co nam pozostało to czekać na wersje w pełni sprawną bez żadnych lagów i bugów.

XeneXx340

Dam taki sposobik na rozwiązanie niektórych błedów, niedociągnięć:

Event Parkour : Obszarowe zabronienie spychania wędką, (jest sposób bugowania - podsadzanie się.. niestety za dużo sposobów na to nie ma, raczej potrzeba jakis tam danych pluginów.. ale zawsze można latać za prowadzącą osobą i obserwowac, zamiast stać w miejscu ?)

Event Spleef : Często robiony, więc jest raczej ogarnięty, ale nadal nie w 100%. Zdarzają się osoby z wędkami/snierzkami lub gracze kładą bloki .. na to sposobik jest 1 - nie stać w miejscu i nie pisać cały czas na chacie, tylko troszke jednak popatrzeć co gracze robią ;]. (nie tyczy się wszystkich organizatorów)

Często występują cofki na eventach sprawnosciowych, takich jak parkour, wipeout lub spadanka. Nie wiem czym to jest spowodowane ;-;.

Zaobserwowałem też bugi w texturach - tak jakby pewien obszar dookoła mnie nagle znika (?) - przestaje widzieć bloki. Bardzo to utrudnia gre podczas parkoura, spadanki.. a także daje przewage przed nalotem, poniewaz mozna sprawdzic gdzie jakie poki są.

No i na koniec ox'ix ;3 - No tutaj to występują zbugowane pytania, stare, na które kiedys odpowiedz była inna, a obecnie jest inna. Na takie stare pytania nowi gracze przecież nie odpowiedzą ;-;..
+ ode mnie : Powszechne jest "chodzenie" za kims podczas czasu odpowiedzi. Może by tak dać niewidzialnoć graczom na czas tego eventu ? (oczywiscie biorącym udział). Jest to możliwe, bo już się z takim czyms spotkałem.

Jak widać są bugi moda, ale i też niedociągnięcia (a to nie mod chyba Flagi na obszarach zakladal, hmm?)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi