|
Kilka sugestii, które i tak nie zostaną wprowadzone |
| Autor |
Wiadomość |
Torek
World is Mine

Wiek: 26 Dołączył: 03 Paź 2014 Posty: 1458 Skąd: Sakurasou
|
Wysłany: 6 Marzec 2016 Kilka sugestii, które i tak nie zostaną wprowadzone
|
|
|
I. Pierwszą sugestia, na razie chyba najmniej dziwaczną jest dodanie permisji "essentials.mute.offline" dla każdej rangi Administracyjnej. Dlaczego? Reszta Administracji na pewno się ze mną zgodzi, że wkurzające jest czekać na kogoś przez połowę dnia, żeby dać mu mute, ponieważ gdy osobnik jest offline - komenda nam nie działa i wyskakuje błąd.
II. Odblokowanie komendy /nick dla Administracji. Każdy członek powinien móc zmienić sobie kolor nicku. Dzięki temu będzie lepiej się wyróżniać.
III. Uwaga, zaczyna się poziom medium. Drugi pomysł to zmienienie prefixów oraz zastąpienie rangi KidMod na Helper (dlaczego? sam nie wiem, jakoś estetyczniej wygląda niż dziecię moda). Obecne według mnie są zbyt "zwyczajne" i poniżej dam ss kilku fajnych przykładów:
IV. Czwartą i najmniej lubianą sugestią przez Administracje to... dum, dum, dum... PokeGildie! Wiem, wiem, zaraz zleci się masa osób, która powie, że się nie przyjmie. Tylko skąd takie założenie? Próbowaliście w ogóle takie gildie wprowadzić? Tak, są na innym serwerze, ale przecież to nie jest ich autorski pomysł. W końcu w anime też były Teamy (Rocket, Aqua, Magma, Plasma, NeoPlasma, Galactic i Flare). Według mnie będzie to wreszcie jakieś urozmaicenie i rywalizacja pomiędzy teamami w PokeBitwach, łapaniu pokemonów i np. budowaniu na specjalnych działkach swoich baz. Rekrutacją na Liderów poszczególnych "organizacji" mogą się zająć Szefowie, albo osoby wyznaczone przez Denka. Myślę, że warto chociaż spróbować - jak się nie przyjmie, zawsze można je usunąć.
Tyle ode mnie. Jeżeli macie jakieś propozycje jak ulepszyć te podpunkty - piszcie pod tematem. Tylko proszę, jeżeli ktoś nie przeczytał dokładnie całego postu, niech się nawet nie wypowiada. |
|
|
|
 |
adiii132
Adiii

|
Wysłany: 6 Marzec 2016
|
|
|
Zgadzam się z tym jak najbardziej.
Wkurzajace jest to, ze gdy gracz ucieknie nie mam jak go zmutowac.
Codo nickow i kolorow to nie ma co sie rozpisywac, byloby to fajne i tyle.
Gildie to bardzo dobry pomysl, w koncy byloby jakies urozmaicenie. |
_________________ "The black rose shall bloom once more"
 |
|
|
|
 |
Patryk^^
|
|
|
|
| Wszystko fajne i podobają mi się te pomysły prócz 2 według mnie administracja powinna mieć jeden określony kolor nicku |
|
|
|
 |
Kosmatek
Moderator
|
|
|
|
I - Jestem na tak, bo administracja musi dawać niechciane jaile, bo np. ktoś przeklnie czy coś zacznie wyzywać i wychodzi z gry, a jeżeli to zasługuje tylko na mute to jail nie powinien mieć miejsca, a często musi.
II - Też jestem na tak. Tutaj nie ma się co rozpisywać - pytają się ogólnie, np. taki Adiii, adi1 albo właśnie Torek mu odpiszą, a on tego nie widzi. Jak nick będzie np. pogrubiony lub bardziej jaskrawy, tzn. widoczny to gracze będą bardziej rozróżniać.
III - Zaskocze was, ale jestem na tak, bo chat serwera wydaje się taki ubogi, a gdy będą bardziej urozmaicone prefixy będzie na pewno ładniej to wyglądało.
//edit Zapomniałem uargumentować Helpera. Otóż faktycznie, "Dziecko Moderatora" nawet po angielsku dziwnie brzmi, a taki Helper bardziej pasuje do permisji. Ma mute, jail, kick, nie ma fly i seen, więc według mnie albo ranga KidModa powinna zostać urozmaicona o seen (nie o fly) i np. whois, albo zostać rangą Helpera (pomocnika).
IV - Zgadzam się co do tego, bo Pokecraft jest ubogi. Mocno. Największą atrakcją tutaj są tak naprawdę... co? Eventy, naloty, NPC'y... wszystko. Pokemony nie są już wielką atrakcją, chociaż na nich opiera się serwer. Serwer powinien się rozwijać, a nie tylko kontynuować to co stare, choć to też. Im więcej ciekawych rzeczy wejdzie na serwer, tym więcej graczy ściągnie.
I dodaje do sugestii Torka jako V, że administracja powinna rozpatrywać sugestie graczy - Inventory Tweaks nietknięte przez nikogo, kto mógłby zadecydować o tym, tak samo np. z oficjalnym kanałem na YT czy innymi sugestiami.
Pozdrawiam, Kosmek :) |
| Ostatnio zmieniony przez Kosmatek 6 Marzec 2016, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
DawidKox
Derp

Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2014 Posty: 1191 Skąd: Emptiness
|
|
|
|
Ja jestem za wszystkimi pomyslami :P
Moim zdaniem tez bylo by fajnie aby gracze sami zrobili nowa glidie a na tabelce widnial top 6 najlepszych gildii wzgledem walk i zlapanych pokow np
TABELA WYNIKOW GILDII
1.Legendy 300/200
2.... itp
Oczywisice to tylko przyklad :) |
_________________ Well, that life is only one ... I would not survive a second
 |
|
|
|
 |
adiii132
Adiii

|
|
|
|
| Myślę, że czas coś zmienić i dodać, bo jak tak dalej będzie to zacznie wiać nudą. Co powiecie na skywarsy pokemonowe ? |
 |
|
|
|
 |
CichyShow
Moderator
|
|
|
|
Wszystko ładnie pieknie ale z:
punktem 2 niezbyt sie zgadzam, nagle każdy z administracji będzie miał tęczowe lub jakieś "mózgojebne" nicki... To wg. mnie powinno należeć jedynie dla Adminów.
Z resztą się zgadzam.
Edit
Pomyślałem że może każdy z administracji będzie mógł 1 raz zmienić kolor nicku.. Nwm czy jest to możliwe do zrobienia za pomoca pluginów ale jeśli nie to np. Admini będą mogli zmienić kolorki w nicku ten 1 raz na osobe. (chodzi mi oczywiscie o kidmodow, modow i qm) |
|
|
|
 |
adi1

|
|
|
|
| Hmm.. Zgadzam sie z Torkiem, z tym do mute, bo co innego mozna jak gracz po przeklnieciu ucieknie,jail albo czekac poł dnia lub na Administracje,moim zdaniem mozna bylo by jeszcze troche dopracowac te pre prefixy , i bedzie gites,doda to troche urozmaicenie gry.Co do gild nie jestem zbyt przekonany, 1 gracz dostanie bana...lub odejdzie to rozpadnie sie cała drużyna.ale to tylko moje zdanie |
_________________ ,,O wartości człowieka świadczy lista jego przyjaciół, o popularności lista jego wrogów''
,,Kogo płomień zazdrości otoczy,ten na koniec,jak skorpion,zatruje żądło skieruje przeciw sobie''-Friedrich Nietzsche
 |
|
|
|
 |
Torek
World is Mine

Wiek: 26 Dołączył: 03 Paź 2014 Posty: 1458 Skąd: Sakurasou
|
|
|
|
| Nie. Na miejsce lidera gildii wchodzi jeden z zastępców. |
|
 |
dominik493
Szef Liderów

|
|
|
|
Z gildiami ja bym mógł się zając :D
Po za tym Fajne pomysły |
_________________ lubiem skorupi i tertłiga
Lider Ghost od 18.11.2015 do 14.07.2017
 |
|
|
|
 |
Cicha
DIVA

|
|
|
|
Pierwszy jak i drugi podpunkt mnie nie dotyczą, więc się nie wypowiem. Co do trójeczki, zmiana rangi z KidModa na Helper jest dobrym pomysłem, jak napisałeś: "estetyczniej wygląda", lecz jeśli chodzi o kolory rangi Trenera, jak i QuestMaker'a nie używam by były to dobre warianty kolorystyczne. Ranga Trenera wygląda z przyciemnioną literka na początku wygląda gorzej niż lepiej, a co do QM, podkreślenie wielkich liter jako białe nie jest trafionym pomysłem. Ludzie wtedy zaczynają doszukiwać się sensu słów uest aker, jedyne co by można było zmienić to przyciemnić te litery.
Jeśli chodzi o 4 podpunkt podoba mi się, lecz wątpię by został dodany. Nad tym potrzeba wiele pracy, by mogło to normalnie funkcjonować. |
|
 |
XTygrySicaX
|
|
|
|
I. Pewnie tak, bo jak inne osoby z Administracji mają dać mute jak ta osoba specjalnie wyszła.
III. Fajnie to wygląda, na tak.
IV. Fajny pomysł z gildiami, żeby była jakaś mała rywalizacja oprócz PokeBitw i Złapanych Pokemonów. Grupy akurat pasują do anime, więc jak najbardziej na tak. :D
Podsumowując wszystko na tak wg mnie. :D |
|
|
|
 |
Kiririn
Baaaka

|
|
|
|
| Ludzie tworzyli sobie gildie. Niektóre miały nawet siedziby i co? Żadna nic nie zorganizowała nigdy. Głównie to tylko się rozpadały. |
|
 |
dinostorm
Rocky

Wiek: 109 Dołączył: 15 Mar 2015 Posty: 380 Skąd: Ze smutku :(
|
|
|
|
Dobra bo mnie zamecza na GG.
I. Jak najbardziej
II. Nie dotyczy mnie.
III. Te prefixy nowe by się przydały.
IV. Giiildie <3 Można zrobić np Team Aqua i Team Magma, co by chciały te Legendy tzn. Groudon i Kyogre zdobyć, przez zmagania itp. Mógłby być tez jakis gracz, co by utrudnial dojście do celu.
69. Taki pomyśl ode mnie: Fajnie by było gdyby: Pomyśl dam w ss.
Pisze to dlatego, że niedawno jakiś typek mnie zaczepial od początkujących, noobow itp... Az w końcu wyzwal mnie na PvP pokemon i zobaczyl 100lvl a on miał 14...
wp_ss_20160306_0003.png
|
 |
| Plik ściągnięto 62 raz(y) 147.96 KB |
|
_________________ 8 Lider Rock na serwerze.
Były Lider Rock.
,,Wielkość człowieka nie jest uwarunkowana tym, jak wiele bogactwa on nabywa, lecz tym, jak bardzo jest uczciwy i zdolny do wywierania dobrego wpływu na innych ludzi" ~ Bob Marley
 |
|
|
|
 |
adiii132
Adiii

|
|
|
|
| Kiri, ale tamte gildie byly robione TYLKO przez graczy, a jezeli administracja pomoze to by wypalilo. |
 |
|
|
|
 |
|
|