Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Pokemony czy Skill ?
Autor Wiadomość
Carolina 

Wysłany: 30 Grudzień 2015   Pokemony czy Skill ?

Chyba każdy wie o co chodzi. Tutaj pomożecie mi zdecydować o waszym losie w przyszłych rekrutacjach. Dotyczy to pokemonów jakie będziecie mieli na walki. Oczywiście dodam coś od siebie. Wybierzcie numer za jakim jesteście i co sądzicie o dopisanym punkcie.

1. Pokemony na walki powinny być robione tylko i wyłącznie przez osobę, która wybiera się na lidera. Wszelka próba uzyskania pokemona od kogoś innego prowadzi do dyskwalifikacji. Próba zatuszowania próby uzyskania od kogoś pokemona doprowadzi do całkowitego braku możliwości zostania liderem.

2.Można pożyczyć/kupić/dać od jednego do dwóch pokemonów na walki.

3.Można mieć nawet 6 cudzych pokemonów pod warunkiem, że zostaną one oddane na zawsze i staną się własnością nowego lidera.

4. Wszystko powinno zostać tak jak jest.

I pytanie. Czy Shiny pokemony powinny być uznawane za innego pokemona w przypadku typów, gdzie spokojnie można złożyć team z 6 różnych stworków.

Wybierzcie numer, a na pytanie odpowiedzcie.

dominik493 
Szef Liderów

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 30 Grudzień 2015   

1 ok
2,Dobry pomysł
3.To ich nauczy oddawania poków :)
I tak sh poki powinne sie zaliczać :)

Lider Ghost od 18.11.2015 do 14.07.2017

adiii132 
Adiii

!. Bez przesady, trudno jest zrobić 6x dobrych pokow pod dany typ, gdy np nie ma sie vipa.
2. Myślę, że ten pomyśł jest ok.
3. Niee, to wtedy będą walki kto ma team starego lidera. Choć jak widać tygrysica przegrała teamem lidera flying, który odszedł.

I tak powinny być zaliczane, bo w innym wypadku byłyby one zbędne na poke.

DawidKox 
Derp

Adiii przegrala bo nie umiala bardzo nim sie poslugiwac ._.
Wiec przejde do rzeczy
1.NIE
2.Tak
3.Nie
4.Nigdy
I poki sh... Moim zdaniem to sa te same poki co zwykle wiec powinny byc uznawane za 1 poka czyli sh i normalny to to samo.

Kiririn 
Baaaka

Nr 3. Nie ma pożyczania na walki bo lider nie może znaleźć idealnego poka a były lider ma.

O ile byłby to max 1 pok to można by odpuścić. Póki co nie było takiego cwaniaka co zrobił 3 poki i 3 ich wersje shiny, najbliżej był nusiek ale jednak miał 4 różne.

Patryk^^ 

Ostrzeżeń:
 3/3/6

Jak ktoś wydał masę bz-ów na poki by je kupić i później jeszcze zmienić evs i wpakować tm-y? To ma być niedopuszczony? moim zdaniem pieniądze zainwestowane w poki są wprost proporcjonalne do czasu na złapanie i wytrenowanie określonego poka.
Co do sh to nie powinno być 2 takich samych poków w teamie(w sensie wersji zwykłej i sh) To wzbogaciło by walki i powstrzymało by poleganiu na jednym określony pokemonie, bo tak naprawdę każdego poka da się skontrować

Carolina 

Jedyne co trzeba było zrobić to wybrać 1 numerek i odpowiedzieć na pytanie. Sugerując się postami z których dało się wywnioskować jaki nr został wybrany obecny stan wygląda następująco.

1- 0 głosów
2- 2 głosy
3- 1 głos
4- 0 głosów

Jeśli chodzi o shiny:

Robią za innego pokemona - 2 głosy
To ten sam pokemon i nie może być uznawany za innego - 2 głosy
Coś pomiędzy - 1 głos

Ribu484 
Dazzled One

Jezeli jeszcze mozna to ja tez zaglosuje.
1. Nie (Ten punkt to roznie, jesli ktos dostanie poka na np. 10lvl bez evs i tylko z nat i ivs to takze jest zakaz czy chodzi tylko o trenowanie go?)
2. Nie
3. Nie
4. Tak
#Edit Troche to przemyslalem i zmienilem swoja decyzje. :)

100% legit
Ostatnio zmieniony przez Ribu484 30 Grudzień 2015, w całości zmieniany 2 razy  

Krelon 
Alpha Luxray

Ostrzeżeń:
 1/3/6

1,2,3- nieważne czy pokemony są zrobione przez kogoś, ponieważ liczą się własne Umiejętnosci. Wiele z was ma pretensje, że ktoś zrobił komuś pokemony, ale gdy przegra jest ok. Pokemony mogą być darowane, ale raczej zastrzegałbym możliwości pomagania w walce.

Zostaje 4 ale sh pokemon i normalny to ten sam pokemon. Nie mówcie, że inny bo ma gwiazdkę, lśni i ma inny kolor. Może i tak ale pochodzi z jednego gatunku.

Carolina 

Ribu możesz wybrać tylko albo 1 albo 2. Glosujemy na jeden numer. Co do 1 pomoc w złapaniu pokemona z dobra natka i ivs to żaden problem. Co innego dać gotowca. Jeśli chodzi o numer 1 można komuś pomóc w poszukiwaniach dobrego poka wśród dzikich i mu go dać jeśli złapiemy. Z tym problemu nie ma.

1- 0 głosów
2- 2 głosy
3- 1 głos
4- 1 głos

Shiny:
Robią za innego pokemona - 2 głosy
To ten sam pokemon i nie może być uznawany za innego - 4 głosy
Coś pomiędzy - 1 głos

adiii132 
Adiii

Skoro nie bedzie mozna uzywac pokow sh i zwyklych w walkach o odznake to po co one w takim razie są ?? Najlepiej usunmy wszystkie poki sh i legendy, bo to przecież jest w takim razie bezuzyteczne. Nie po to kiedyś szukałem dobrej sh volcarony zeby teraz ja usunac z teamu liderowego od taki dać innego pokemona w zamian.

Cicha
DIVA

Jak widać wiele osób, które dostała/kupiło/pożyczyło poki, nie zawsze wygrywało, mimo że ich poki były o wiele lepsze od przeciwnika. Wszystkie osoby, które mają spiny o to, że ktoś dostał pokemony, a on je musi kupować, są zabawne. Taką samą wiedzę, może mieć osoba, która poki dostała jak również ta co kupiła, zarówno jedna jak i druga może być dobrym liderem. A to, że musicie je zdobywać handlując, bo nie macie znajomych, którzy mogliby was weprzeć, to wasz problem. I jak chcecie udowodnić, że ktoś pokemony dostał, a ktoś je kupił? Wiele liderów, którzy są do obecnej chwili, dostały pokemony od swoich przyjaciół. Przykładem może być Kiririn, która swoje stworki do rekrutacji dostała od Krelona, a trzyma dzielnie tytuł do dziś i z tego co słyszałam, nie łatwo z nią wygrać. Taki temat nigdy nie miałby miejsca, gdyby szefem liderów nie została Carolina i nie zaczęła wprowadzać swoich zmian. A więc tak, pora czas do oceny:
1.Nie
2.Nie
3.Nie
4.Tak
A co do sh pokemonów, nie każdy typ ma ok. 100 pokemonów do wyboru tylko z 20, a niektórym typom nawet ciężko znaleźć 6 pokemonów swojego typu.

wiki123 
Nah

Karo, to, że masz szefa liderów nie oznacza że możesz sama od tak wprowadzać jakieś nowe zasady i zastrzeżenia... Rozumiem, że chcesz aby sprawa z liderami wyglądała jak najlepiej, ale jeżeli już to możesz składać jedynie sugestie, które możesz przedstawić denkowi. Nie podobają mi się te wszystkie nowe zasady jakie wyżej wymieniłaś, oprócz tej z Shiny pokemonami. Na tym serverze grają głównie dzieci, więc nie wymagaj od nich nie wiadomo czego. O ile te pierwsze zmiany wyszły na dobre, o tyle te są według mnie do kitu. Tyle z mojej strony.

CichyShow
Moderator

4
Co do shiny to w niektórych typach bardzo ciężko zrobić skład z różnych pokemonów bo albo są one słabe albo zwykły gracz nie ma do nich dostępu więc jak dla mnie powinno zostać tak jak było.

nusiek3446 
.

Ostrzeżeń:
 1/3/6

1. Nie (Ludzie bez VIPa nie mają szans ;/)
2. Nie (Trochę za mało, 4 poki to spora część teamu która dla graczy bez VIPa jest praktycznie nie do zdobycia)
3. Tak (Czyli kupowanie teamu/łapanie go? Jak najbardziej za ;))
4. Nie (Pożyczają cały team za darmo a później oddają, i biorą gorszy ;/)
Lider Sali Bug od 07.10.2016 do 13.01.2017

Odpowiedz do tematu