|
Eliminacyjny Event C: |
| Autor |
Wiadomość |
Sm0cz3K69

|
Wysłany: 29 Listopad 2015 Eliminacyjny Event C:
|
|
|
Hey c: Piszę w niedzielny wieczór gdzie kładząc się zmęczony na łóżko wpadłem na pomysł "nowego" eventu, nie każdemu na pewno przypadnie do gustu, było najprawdobodobniej wiele podobnych pomysłów lecz ja postanowiłem go trochę urozmaicić. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do dalszego czytania :)
Po przeczytaniu posta od gracza Hampion, spodobał mi się pomysł z żetonami więc jeśli zostałby on przyjęty to nagrodą mogły by być właśnie żetony :)
Event opierał by się na kilku eliminacjach, pierwszą z nich byłby wyścig na pokemonach latających, jest mapa, zawsze pojawia się wielu chętnych więc z tym nie będzie problemu.
Zapisy składało by się pod tym postem.
Powiedzmy że zapisze się 30 graczy, i jakimś cudem wszyscy się pojawią :d pierwsze 20 osób które ukończą wyścig przechodzą dalej. Kolejna eliminacja to walki 6vs6 (najlepiej 100 lvl) racjonalnie odbędzie się 10 walk co równa się z dziesięcioma zwyciężcami jeśli wszystko dobrze pójdzie. Dziesiątka pozostałych zostanie poddana kolejnej eliminacji a dokładnie to zwykłej walce PvP (mogę zbudować arene) [PvP bez pokemonów :d] - jakby to ująć, zwykła walka na miecze :D każdy gracz dostanie żelazną zbroję i drewniany miecz (dlaczego drewniany? Żeby to chwilę potrwało) 5 graczy które zostanie "żywe" przejdą dalej, co będzie dalej? Tego sam nieprzemyślałem więc mogą być to Wasze sugestie. Czekam na dopracowanie mojego pomysłu bo liczę się z kilkoma błedami. Ale wszystko zależy od administratora :) Dziękuję i pozdrawiam ~ Sm0cz3K :3
@Edit Krelon: Jasne kolory na ciemnym tle to podstawa by dobrze się czytało ;) |
_________________ Nie ma sensu ciężko pracować, jeśli nie wierzysz w siebie ~ Maito Gai
Twój dom jest tam, gdzie ktoś o tobie myśli ~ Jiraiya
 |
| Ostatnio zmieniony przez Sm0cz3K69 30 Listopad 2015, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Kratos01
Byly KidMod

Wiek: 28 Dołączył: 14 Mar 2015 Posty: 1158 Skąd: A Z Wesela Wracam...
|
Wysłany: 29 Listopad 2015
|
|
|
| Ciekawe, ale ten niebieski zbyt wali po oczach, zmień go na inny odcień ;) |
|
|
|
 |
Sm0cz3K69

|
|
|
|
| Haha, okey, już zmieniam :P |
_________________ Nie ma sensu ciężko pracować, jeśli nie wierzysz w siebie ~ Maito Gai
 |
|
|
|
 |
Krelon
Alpha Luxray

|
|
|
|
arena walk pvp juz jest. Co do pomyslu myślę, że kwestia czasu niektorym by nie sprzyjala. By wykonać taka eliminacje potrzeba malych przygotowan przez administracje i otworzeniu mapy na ktorej event się rozgrywać będzie.
Wyglada to tak, że niektórzy gracze po prostu BEDA MUSIELI wyjść z gry z powodu braku czasu.
Wybacz moim zdaniem słaby pomysł |
_________________ Siła co zamienia w lód. Jest we mnie, jestem nią.
 |
|
|
|
 |
Sm0cz3K69

|
|
|
|
| Okej, rozumiem. Dzięki za szczerą opinię. Właśnie na takiej mi zależało :) |
 |
|
|
|
 |
Sm0cz3K69

|
|
|
|
| Chociaż, co do tego że gracze będą musieli kończyć to z jednej perspektywy masz rację ale z drugiej nie chodziło mi o to aby wszystkie etapy były robione pod rząd, wręcz przeciwnie. Miały się odbywać co np. kilka dni. |
 |
|
|
|
 |
Kratos01
Byly KidMod

Wiek: 28 Dołączył: 14 Mar 2015 Posty: 1158 Skąd: A Z Wesela Wracam...
|
|
|
|
| Albo coś jakby cotygodniowy turniej. Powiedzmy w każdą sobotę odbywałby się jeden z kilku etapów konkursu, gdzie byłyby do wygrania specjalne przedmioty (np. te żetony, o których od jakiegoś czasu się pisze) Po 6 etapach nastąpiłoby rozdanie nagród - za 6 żetonów (żeton z każdego tygodnia byłby inny) dostawałoby się dowolnego poka do eq i masterkę, za 5 sam pok do eq i tak dalej. |
|
|
|
 |
Carolina

Wiek: 30 Dołączyła: 05 Wrz 2014 Posty: 247 Skąd: Gorzowa Wlkp
|
Wysłany: 30 Listopad 2015
|
|
|
| CO do wyścigu na latających pokach obawiam się, że może dojść do ścin. Czasami cofa mnie gdy latam, albo na czymś jadę, nie wspominając o fakcie, że po 30 minutach gry muszę resetować grę bo zwiesza niemiłosiernie. 2 część nie jest zła, natomiast 3 nie jest za bardzo z myślą o tych co grają dla pokemonów. W mine nigdy nie interesowały mnie walki PvP na mieczyki. Ogółem gram dla poków, a za tym idzie, że ostatnia część dyskwalifikuje ludzi, którzy grają dla pokemonów, tych co uciekli od klasycznego mine. Nudzi mnie obracanie kamery i bezmyślne klikanie w zawadiacki sposób. Może to co napiszę będzie trochę feministyczne, ale w większości chłopcom się podoba nawalanka mieczami. Podkreślam częściej, żeby nie obrazić rówieśniczek, które mają inne zdanie. Wyjątki się zdarzają. |
|
|
|
 |
Patryk^^
|
Wysłany: 30 Listopad 2015
|
|
|
o widzę jakiś członek z Konaha xD czyli nie tylko ja lubię Naruto
co do pomysłu mógłby się sprawdzić tylko może w innym wydaniu. CO masz na myśli? konkretnie zrobić plugin jak się da na określone eventy o określonych godzinach i w określone dni i osoba która wygra jakiś event zapisuję się na jej konto 1punkt (oprócz żetony zakładając że żetony wejdą) z każdego eventu możesz zdobyć max 1punkt i np. jest 7 różnych eventów (jak dni tygodnia) i osoba która pierwsza zdobędzie 7pkt ma jakąś nagrodę. |
|
|
|
 |
Sm0cz3K69

|
Wysłany: 1 Grudzień 2015
|
|
|
Moim zdaniem (oczywiście nikt nie musi go popierać) pomysł jest nienajgorszy ale mało dopracowany. Carolina, dzięki za Twoją opinię i rzeczywiście masz racje. Walki PvP nie każdemu przypadną do gustu. Dlatego można je zamienić na coś innego jak np. parkour lub inne konkurencje. Patryk, plugin to dobry pomysł tylko co powiedzą admini :/ *Robić plugin specjalnie dla pojedyńczego eventu?!* - oczywiście ich odpowiedź nie musi tak wyglądać, to tylko moja sugestia :P
PS: Naruto 4ever <3 😂 😂 |
 |
|
|
|
 |
|
|