Witaj na www.PokeCraft.pl/forum
|
Zamknięty przez: admin 7 Lipiec 2015 |
Cały Launcher |
| Autor |
Wiadomość |
Dragon001
|
Wysłany: 7 Lipiec 2015 Cały Launcher
|
|
|
Nie chce wytykać nic albo żeby dziwnie zabrzmiało. Krótko mówiąc zepsuliście cały Launcher przez te aktualizacje.
Mam cztery główne uwagi:
1. Lagi
Jeszcze parę miesięcy temu grałem na serwerze bez żadnego laga, teraz gdy jestem na serwerze co parę sekund mam zawieszenie ekranu. (Proszę nie pisać że trzeba zwiększyć ilość RAM-u bo tak zrobiłem i nie działa).
2. Textury
Przykładowo: Gdy teleportuje się na łąkę to jest ok, ale gdy wracam na spawn to jest taki błąd że część terenu jest normalnie a część terenu dalej wygląda jak łąka.
3. Bug NPC
Nie chce pochopnie pisać, ale wydaję mi się że macie za dużo NPC albo po prostu to wina czego innego. Mianowice mam dajmy na to quest od {zbysia} który każe mi zanieść {diament} to {zdziśia} który znajduje się {dokładne położenie} przychodzę na miejsce a tam go nie ma, po prostu znika, gdy przyjdę tam drugi raz to już jest (chodzi o takiego NPC który się nie porusza) czasami nawet za trzecim czy czwartym razem się pojawia
4. Questy
Problem jest w tym że miałem krótką miesięczną przerwę od PokeCraft'a i miałem zostawione parę Questów, wbijam w tym tygodniu i robię dawnego dawnego Questa w którym {zdziś} każe mi zanieść {list} do {zbysia} który jest w nieopodal {wyznaczone miejsce} pamiętam gdzie się dokładnie znajduje, ale go tam nie ma (i nie chodzi o to o co w 3.) Nie wiem czy usunęliście takie typu Questy, jeśli tak to powiedzcie mi jak usunąć z listy Questów bo zajmują mi miejsce |
|
|
|
 |
Torek
World is Mine

Wiek: 26 Dołączył: 03 Paź 2014 Posty: 1458 Skąd: Sakurasou
|
Wysłany: 7 Lipiec 2015
|
|
|
1. Jeżeli próbowałeś zwiększyć RAM sposobem cichego to może spróbuj denka: http://forum.pokecraft.pl/viewtopic.php?t=7009
2. Sprawdź i zaktualizuj jave albo pobierz launcher na nowo (mi to pomogło)
3. Tak już jest, że NPC znikają i raczej nic na to nie poradzimy.
4. Ja albo Kiri możemy Ci usunąć questy których nie chcesz. |
|
 |
Kratos01
Byly KidMod

Wiek: 28 Dołączył: 14 Mar 2015 Posty: 1158 Skąd: A Z Wesela Wracam...
|
|
|
|
| Jeszcze 2 dni temu miałem to samo. Niby problem z RAM-em, ale przez przypadek zauważyłem, że mam Jave(32-bit), a mam system na 64-bit. Po przeinstalowaniu Javy, problemy się skończyły i przez cały czas, który grałem (3 godziny), nie napotkałem żadnego laga. Wszystko idealnie działa, nic nie znika, widzę wszystkie NPC. Powodem u Ciebie może być zbyt słaby komputer lub niewłaściwe oprogramowanie, tak jak było u mnie. |
|
|
|
 |
admin
Administrator
|
|
|
|
| jak wyżej. Mi launcher działa sprawnie i szybko, a mam średni 3 letni komputer tylko z 2 GB ramu :) Popraw ustawienia java + sterowniki karty graficznej i sprawdź ponownie. |
_________________ Dołącz do NAS ! ----> www.facebook.com/Pokecraftpl
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|