|
[FAQ pokecraft] Dlaczego serwer się zacina? |
| Autor |
Wiadomość |
KasperekXD
|
Wysłany: 30 Styczeń 2015 [FAQ pokecraft] Dlaczego serwer się zacina?
|
|
|
Mam problem, iż serwer bardzo mi się zacina, a mój kolega ma słabszy komputer a działa mu w miarę dobrze.
Komputer:
RAM: 2GB
Karta Graficzna: ATI Radeon X1200 Series (Najnowsze sterowniki)
Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.6GHz
Windows 7
System 32 bit
Proszę o porady które pomogą w ,,odlagowaniu,, gry :) |
|
|
|
 |
cichy

|
|
|
|
 |
patrykozaur123

|
Wysłany: 30 Styczeń 2015
|
|
|
server się zacina gdyż
jest słabe połączenie z netem
posada servera jest za daleko od twojego domu
ilość graczy w jednym miejscu
silne wiatry niedaleko cb |
_________________ "Ludzie boją się i nienawidzą tych, których nie rozumieją." ~Itachi Uchiha
"Jestem tym silniejszy im silniejszy jest mój oponent. Nigdy się nie zmęczę, więc nie mogę zostać pokonany." ~Kisame Hoshigaki
"Jeśli kogoś zabijasz, ktoś inny przyjdzie, by zabić ciebie… Nienawiść to niekończący się łańcuch. Wojna to obosieczny miecz, który przynosi krzywdę, cierpienie i śmierć obydwu stronom.” ~Nagato (Pain)
„Wiesz jak się gra w szachy… czasami trzeba poświęcić jakąś figurę!” ~Orochimaru
 |
|
|
|
 |
Kiririn
Baaaka

|
|
|
|
| Raczej wydaje mi się że to wina tylko 1 GB pamięci ram przeznaczonego dla launchera tak jak napisał cichy. Niestety musisz pogodzić się z wolno pracującym sprzętem podczas grania na serwerze albo dokupić więcej ramu. |
|
 |
Fatal1ty
Fatal1ty
|
|
|
|
| Ja miałem też lagi ale zmniejszyłem opcje z najlepszych na średnie i jest wszystko dobrze. Jeżeli pomogłem to niema za co. |
|
|
|
 |
alusia106106

Wiek: 24 Dołączyła: 12 Kwi 2014 Posty: 420 Skąd: Z ognia ;3
|
Wysłany: 31 Styczeń 2015
|
|
|
| Jeżeli masz ściny co kilka sekund to te 2 GB ramu na kompie nie wystarczą, cichy pisał , że trzeba mieć chociaż te 3 GB ramu.Cichy podał ci link , spróbuj zrobić tak jak jest pokazane może to pomoże , ale spróbuj jeszcze zmienić ustawienia graficzne czy tam coś na gorsze czyli np. zmień z normal na fast i ustaw sobie na tiny lub short. |
_________________ Ogień to mój żywioł i nim zawsze będzie... ~alusia106106
---------------------------
Avek by adi1 <3 |
|
|
|
 |
|
|