PokeMaster

Wiek: 111 Dołączył: 04 Sty 2014 Posty: 402 Skąd: Oni mają to pianino?
|
Wysłany: 5 Marzec 2014 [jak grać w pokecraft] - Poradnik
|
|
|
Witam. Mam nadzieję, że poradnik wam się spodoba.
PokeMaster
Witaj graczu!
-Początki-
A więc, chcesz grać na tym serwerze. Gdy trochę już pograsz zauważysz jednak, że nie da się rzucać Poke-Ballami. Zamiast tworzyć spam czymś takim: ,,Admin!!! Nie da się łapać pokemonów!!!"zrób tak: Wchodzisz do walki z pokemonem klikasz ikonę BAG potem POKEBALL i wybierasz pokeballa którego chcesz użyć.
-Waluta-
Walutą na serwerze są bloki złota, sztabki złota i samorodki złota. Bez złota nic nie kupisz.
-Questy-
Na niektórych mapach istnieją questy. Są to zadania za których wykonanie możemy dostać ciekawe itemy.
-Występowanie pokemonów-
Tak, tak oczywiście w wielkim poradniku nie mogę zapomnieć o pokemonach. Oto ich występowanie na biomach NO-VIP.
Łąki-Spearow, Caterpie, Różnego rodzaju Niordany, Magikarp, Tropius, Rayquaza
Las-Spearow, Miltank, Caterpie, Bellsprout,Bagon,Magikarp
Jaskinia mount Moon-wnętrze-Zubat, Geodude, Graveler.
Jaskinia mount Moon-na zewnątrz-Zazwyczaj nic, ale trafiają się zagubione Slowpoke'i
Safari-Zubat i jego ewolucja, Różnego rodzaju Niordany, Goldeen, Seaking
Obszar rzeczny-Golduck,Psyduck,Magikarp i to co na Łące prócz Rayquazy
Tajga-Jynx, Piloswine
Miasta-To co na Łące prócz Rayquazy
Ocean-Tentacruel, Tentacool, Magikarp, Goldeen, Seaking, Lapras, Rzadko Seel
Pustynia-Cubone, Slowpoke, Abra, Kadabra, Slowbro, Chinchou
Dla VIP
Nie znam się bo go nie mam ale wypisze to co wiem:
Góry- Cubone, Rayquaza, Zapdos, Metang, Beldum
Lodowiec-Articuno, Glaceon, To co na Tajdze
Wulkan-Moltres, Charizard, Charmeleon, Charmander, Chimchar, większość starterów ognistych
Elektrownia-Pichu, Pikachu, Raichu, Elekid, Electabuzz, Shinx, Luxio, Luxray
Pokemony legendarne:
Mew,MewTwo-Nie występują.
Zapdos-Góry, Elektrownia
Articuno-Lodowiec
Moltres-Wulkan
Rayquaza-Łąka, Góry
Pokemony ze skamielin:
Carracosta-Rzadko, Pustynia
Kabuto-Wyłowiony na Super Rod
-Skamieliny-
Drogi graczu, zastanawiałeś się pewnie ,,Co to są skamieliny? Inni je mają. Gdzie je złapać?". No niestety, tak to nie działa. Jedynie Carracosta spawnuje się rzadko na pustyni, a Kabuto mamy 0.50% szans wyłowienia super-rodem (do zakupienia w Item-Shop).
A więc, kopiąc żwir na ścieżki mogłeś natknąć się na kamień z czarną plamą. Jest to Fossil Rock, pierwszy krok do naszego pokemona ze skamieliny. Gdy wykopiemy taki Fossil Rock wypadnie nam Covered Fossil. Jest to nieoczyszczona skamielina którą możemy już porównać z oczyszczonymi na Pewter City. Np. mam sobie Covered Fossil ide do Pewter, porównuje sobie go ze wszystkimi i nagle już wiem że to np. Aerodactyl. Idziemy wtedy na górę muzeum i sprawdzamy swoją teorię klikając nieoczyszczoną skamieliną na takie zielone coś. Jest to Fossil Cleaner. Tylko nie zapomnij zamknąć za sobą drzwi! (Ja zawsze to robiłem stawiając Laprasa na płytach naciskowych.) Gdy skamielina w Fossil Cleanerze przestanie się kręcić nie wyjmuj jej! Musisz odczekać 30sek.-1min. i dopiero wyjąć. Inaczej skamielina się nie oczyści. A więc po tej minucie wyciągamy swoją skamielinę z Cleanera, i wkładamy ją do dużej, niebieskiej maszyny a mianowicie, Fossil Machine. Czekamy aż nasz pokemon się stworzy (wskaźnik % dojdzie do 100). Kiedy pokemon jest gotowy, naciskamy na maszynę. Aha, jeżeli nie damy pokeballa na machinę (nie klikniemy nim o nią) pokemon dojdzie tylko do 90%.
Mogą się pojawić małe cofki. Np. pokemon dojdzie do 100% klikamy a tu nagle 30%! Nie bójcie się, to normalne. No, tyle gadki o skamielinach chyba wystarczy.
-Przydatne linki-
Ewolucje Pokemonów
Poradnik by PokeMaster
http://forum.pokecraft.pl/viewtopic.php?t=1737
Eeveelucje
Poradnik by Dynia2010
http://forum.pokecraft.pl/viewtopic.php?t=16
Występowanie pokemonów v2
Poradnik by Kosmatek
http://forum.pokecraft.pl/viewtopic.php?t=599
Mega poradnik
Poradnik by seba2001