Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Stary system Liderow
Autor Wiadomość
DawidKox 
Derp

Wysłany: 7 Lipiec 2017   Stary system Liderow

Przegladalem sobie wlasnie Archiwum Liderow i bylo tam ponad 6 graczy w 1 walce o lidera, a teraz? Teraz albo 1v1 lub z powodu tego ze nikt nie przeszedł dalej, dlaczego? To przez to iz kiedys nie trzeba bylo byc poeta zeby sie dostac do rekru, a dziś trzeba przynajmniej 5 linijek, a nie każdy potrafii.
Mysle ze powinniśmy obnizyc wymagania o piekne podania i ograniczyc sie do poprostu dlaczego ten typ co cie urzeklo.

OGOLNIE GDY WROCIMY DO KIEDYS REKRUTACJA BEDZIE CIEKAWSZA I DLUZSZA JAK KIEDYS.

Edit: Ps, podanie ktore napisal w kosma w temacie jak zostać liderem jest kłamliwe bo gracze pisali o podobnej dlugosci i niezaliczano im.

Kratos01 
Byly KidMod

Wysłany: 7 Lipiec 2017   

Kiedys rekru wygrywal najlepszy trener pokemon, teraz szanse ma jedynie dobry poeta...

_Amelia08_ 
Ta raczej pozytywna

Vkick oceniał podania głównie przez "dlaczego ten typ". Ktoś musiał się wykazać tu jakąkolwiek wiedzą by jego podanie zostało przyjęte. Nie wiem jak w sprawie Dominika, nie mi to oceniać. Uważam że podania powinny być właśnie najbardziej oceniane pod względem wiedzy a nie kolorków, stylistyki (co jest dość istotne, ale czy ktoś składa kolorowe CV o przyjęcie do pracy? :D ). Pamiętajmy, że liczą się umiejętności a nie ocena z polskiego :p Osobiście jestem za, nie wiem jak z wykonaniem.

Zapraszam do naszej facebook'owej społeczności pokecrafta! vv
FB: https://www.facebook.com/pokecraftpl/?fref=ts

“Nie możesz mieć lepszego jutra, jeśli cały czas myślisz o wczoraj”.

~Charles F. Kettering

Cola10 
Kawaii

Jestem na tak, moge przyznac ze coraz wiecej graczy ma niezaliczone podanie bo dominik chce poetow na liderach niz osoby ogarniete ,ktore umiem walczyc i miec jakas wiedze na temat danego typu. Rozumiem jesli osoba napisze podanie bez skladu i ladu, ale to chyba nie znaczy ze nie moze dac mu szansy. Przyznam tez ,ze podania jesli sa srednie w rozpisaniu ida odrazu do poprawy. Jesli chodzi o vkick napisanie cos o samym typie czyli ulubiony pokemon,dlaczego i jakas taktyka czasami zdradza za duzo. Moze sie ona opierac na calej walce ;v

BaT69 

Mi również podoba się ten pomysł. Liderem powinien zostawać ten, kto najlepiej posługuje się pokemonami. Nawet jeśli ktoś nie jest mistrzem gramatycznym, to może dobrze funkcjonować. Były przypadki, że mieliśmy liderów, którzy byli przez długi czas na swoim stanowisku, choć polski nie był dla Nich najłatwiejszy. Wykonywali swoje obowiązki, a z tego co wiem, nie każdy może się pochwalić ów pracowitością. :D

AndreSHH

Uszanowanko. Jak dla mnei bardzo dobry pomysl. Terazniejszy system liderow jest fatalny. 10 podan i dwa przyjete jest troche mala liczba. Oby weszlo to w zycie. Dla mnie bomba!

DawidKox 
Derp

Wysłany: 9 Lipiec 2017   

Zapraszam sie wypowiadac :)

Ribu484 
Dazzled One

Wysłany: 9 Lipiec 2017   

1.Na początku ten system był dobry, ale z czasem zaczęto wymagać za dużo, jak to się mówi: "Apetyt rośnie w miarę jedzenia". Moim zdaniem powinny obowiązywać te podstawowe zasady, czyli Lider nie może być karany, musi być aktywny oraz zachowywać kulturę. (to ostatnie łatwo można kontrolować na serwerze)

2. Zgodzę się z moimi przedmówcami, że wcześniej robiło się drabinkę walk, aktualnie są to pojedyncze spotkania. Lider powinien być silny, a nie umieć napisać podanie, zostać dopuszczonym przez znajomości czy wygrać walkowerem z powodu braku kandydatów.

3. Stary system wybierania liderów umożliwiłby możliwość odebrania sali liderowi a to zmusza lidera do ulepszania swojego składu zamiast obijania się na swojej posadzie. Jest to niemożliwe przez aktualny system podań.

4. Każdy ma prawo zostać liderem nie jest ważne to czy umie ortografię, potrafi pisać podania bądź jest to jego ulubiony typ bo może własnie ta rekrutacja pomoże komuś odnaleźć swój ukochany typ.

Ja sam na salę steel wybrałem się tylko z powodu takiego, że miałem akurat 3 pokemony, więc postanowiłem spróbować. Wygrałem, od tego momentu zacząłem się szkolić i interesować się tym typem. No i zostało mi tak do teraz.

100% legit

arejczx5

Wysłany: 10 Lipiec 2017   

Jestem za, teraz mało osób startuje w liderze przez te chore zasady, a sam np. dominik miał podanie stylu
Czesc jestem domink mam 10 lat i chce byc liderem ghost
ss pokow:

A tak ciśnie innych z tymi podaniami. Troche słabe.

Derpauke 
Random.

Jestem za, podania nie oddają umiejętności graczy w pełnej krasie. Pokazują tylko czy ktoś ogarnia ortografię i pisanie w ojczystym języku, nic poza tym. Owszem, krótki opis o sobie i o typie jest ważny w poznaniu przyszłego lidera, ale nie najważniejszy. Tu liczy się to, czy ktoś potrafi grać i walczyć. Choć dużo nie gram, to widać różnicę między kiedyś, a dziś. Pozdrawiam c:

Madaran 
Przypadek? Nie sądzę

Zgadzam się z przedmówcami, sam nigdy nie startowałem na lidera, i jakoś mnie do tego nie ciągnie, ale od czasu do czasu oglądam podania. Szanse powinny być równe, a takie coś podpada pod dyskryminację (NP ktoś daje ci CV, nie dasz mu szansy, bo nie zrobił z tego wiersza?). Ew zawsze można zmienić nazwę z "Lider Sali" na "Poeta Sali"

Vkick 

Wysłany: 11 Lipiec 2017   

Mhm rozumiem ,że chcecie cofnąć się do tego co było kiedyś? Wiecie dlaczego tego nie ma? Bo obecny system jest lepszy. W ten sposób mam szanse zobaczyć na jakim poziomie intelektualnym jest osoba. Bo żeby coś napisać trzeba myśleć. Same zgłoszenia oddają tylko chęć pójścia na typ, a gdzie cała reszta? Zależy mi na poziomie liderostwa. Dlatego każdy kandydat na lidera ma się wykazać wpierw wiedzą o typie na który idzie, dopiero potem pokazać iż jest w stanie pokonać innych. Nie wymagam rozbudowanych/krótkich podań tylko sensownych takich ,które wiążą koniec z końcem. To już inna sprawa ,że 2 szef ocenia inaczej.

Maszko 
Lider Grass

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 11 Lipiec 2017   

Aż tak ciężko napisać 5 zdań które pokażą że znasz się na pokach ? jak chcecie takich zmian to może od razu powróćmy do każde podanie zaliczone ale musisz odpowiedzieć na pytania odnośnie danej sali/typu wtedy nie musicie pisać tylko pokazujecie że coś wiecie a nie idziecie bo wolna sala.... jak wam nie pasuje możliwość przekonania wiedzy o typie w 5 zdaniach że każdy ma szanse zostania lidem to zróbmy tak że tylko osoby które mają wiedzę o pokach zostają liderami i znowu będziecie mogli płakać że " żeby zostać liderem to trzeba 2 lata grac" bo zamiast wziąć przykład z innych przejrzeć podania zobaczyć ze nie potrzebie piszecie swój życiorys co i kiedy jedliście w wakacje 5 lat temu zamiast skupić się Dlaczego ten typ ? nwm szefów liderów nie obchodzi kim ty jesteś tylko co umiesz i wiesz żebyś reprezentował sale i jakiś poziom a nie....

tyle ode mnie mi aktualny system pasuje bo jest prosty i przejrzysty i oddziela które są oddane typowi i wiedzą że podołają nie tracąc wszystkich odznak na pierwszych walkach od " oooo wolna może mi się uda tymi random 6 pokami z pc danego typu " ;-;

Lider Sali Grass 10.02.2017 ♥

-1 Rycerz : Rudy ejkej Xaxas aka lis/szop
-2 Rycerz : Dominik493 aka best veigar eune

Slend88 
Sprzedawczyk

Wysłany: 12 Lipiec 2017   

^ stary system to było napisałeś podanie = lider xD

Odpowiedz do tematu