Madaran
Przypadek? Nie sądzę

|
Wysłany: 5 Lipiec 2017 Pomysł na...
|
|
|
Z tego, co nam wiadomo, kiedyś powinniśmy się doczekać nowej wersji pokecrafta, a mój pomysł dotyczy 1 z itemów, i opcji, jakie on ze sobą niesie, a konkretnie chodzi o Pokemon Editor.
Raczej każdy wie, co to daje, jednak napiszę. Pozwala on na edycję wszystkiego w pokemonie, Nazwy, poziomu, IV, EV, Natury, Umiejętności (abilitki), Ruchów, szczęścia, oraz wyglądu (zwykły, Sh i Halloween).
Wracając, chodzi mi o to, by Admin w nagrodę za eventy (itp) zwiększał co nieco, jednak, nic na szybko. Pomyślałem o czymś w stylu "medalu" za zwycięstwo (przykładowa nazwa: "medal zwyciężcy"). Czasami w eventach, misjach, czy nawet sms/VIP shopie dodać takie coś. Medale te można by było "wymieniać" u Osób z takim przedmiotem (admin, albo ktoś przez niego upoważniony) na np zwiększenie iv. Przykładowo:
5- medali za wzrost wybranego IV o 3
10- za wzrost wybranego iv o 7
30- od razu wymaxowane konkretnego iv
50- Zmiana natury
100-Zmiana na Sh
150-Zmiana na Halloweenową skórkę
200-Zmiana Umiejętności
(Pomysł na te ceny wziął się z myśli, że maxymalnie można otrzymać 1-3 medale z eventu [spleef, ox, parkour, itp], oraz np. 30-50 z tych forumowych)
(EV raczej każdy sobie wbije, a ruchy można poznać z TM/HMa jednak też można o tym pomyśleć)
A takie "wymiany" można by było przeprowadzać regularnie (np co tydzień w sobotę od 15 do 18), by nie było tak, że co chwila ktoś by o to pytał
Głównie w tym pomyśle chodzi o to, by była możliwość stworzenia pokemona marzeń, gdyż wiadomo jak jest, oraz, dla wytrwałych, takich perfekcyjnych pupili.
Takie coś miało by swoje wady i zalety. Do zalet na pewno należy fakt, że takie coś wpłynęłoby na rynek, gdy ktoś po prostu zbiera złoto, a nie wydaje na nic, w końcu miałby na co. Takie coś mogłoby też zachęcić niektórych do częstszego grania, i brania udziału w eventach. Oraz, można by było zdobyć wymarzonego pokemona, a nie przybliżonego do tego. A chyba największym + jest brak zmieniania czegokolwiek, wszystko już jest, tylko zapewne nie byłoby używane.
Wadą takiego czegoś mogłoby być zwiększenie pytań przeciętnych graczy o eventy. Innym - byłby fakt, że takie coś zabierałoby czas adminowi (dlatego lepszą opcją byłaby wyznaczona do tego osoba, która robiłaby to pod jego "okiem")
To dopiero wersja robocza, więc zapraszam do komentowania, pytania, oraz ulepszania pomysłu. Mam nadzieję, że ten pomysł się spodoba |
_________________ Czasem lepiej posłuchać obcą, bezstronną osobę, niż setkę znajomych.
 |
|