Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Cola10
26 Marzec 2017
Mute? Po zamknieciu tematu?
Autor Wiadomość
AndreSHH

Wysłany: 26 Marzec 2017   Mute? Po zamknieciu tematu?

Witam, ni to skarga ni prosba o unmuta. Chcialbym tylko wyjasnic jedna rzecz. Zostalem zmutowany za slowa ,,bos glupi,, wyslane do Szebcia na PRYWATNIEJ wiadomosci skarga nizej. Szebcio nie dal pelnego screena rozmowy co sie tam znajdowalo, a ja zostaje zmutowany przez Cicha, zaraz po zamknieciu tematu przez moderatora ktory stwierdzil, ze nie ma pelnych dowodow w calej sprawie. Ponadto mute jest na 2 godziny z niepelnych dowodow i ,,obraza,, na msg, a z tego co kojarze za to nie ma kary, jeszcze za tak blache ,,wyzwisko,,. Prosze o sciagniecie tego muta i wypowiedzenia sie Denka. Jezeli on stwierdzi, ze mute byl sluszny zwracam honor. Dzieki pozdrawiam

Ps: Ponadto cala skarga Szebcia byla 10 dni po calym zajsciu, odrazu po tym jak autor skargi dostal jaila, dziwne?
Ostatnio zmieniony przez AndreSHH 26 Marzec 2017, w całości zmieniany 1 raz  

Kamplo 
Nocny strażnik

Wysłany: 26 Marzec 2017   

Nadmienię, że Cicha często używa komendy /tp i wprasza się na naszą działkę. #DramaAlert

Cola10 
Kawaii

Wypowiem sie i ja. Obraza "bos glupi" nie powinna byc brana pod uwage. Poniewaz denek kiedys powiedzial zebysmy nie dawali mute za slowo "glupi", jedynie za slowa typu wulgaryzmy/obrazy "grubsze" >Nie musze chyba cytowac?<. Jak dla mnie Andre powinien dostac unmuta. Czekam na wypowiedz cichutkiej w zwiazku z zaistniala sytuacja.

Cicha
DIVA

Mute podtrzymuje. Dla mnie obraza to obraza, to czy ktoś wyzwie kogoś od głupków czy użyje do tego wulgaryzmów, nie robi różnicy. To nie słowo daje moc, a kontekst w jakim jest wypowiedziane. Słynny wulgaryzmów rozpoczynający się od litery: "k" ma kilka znaczeń zależnie w jakim kontekście i jakim tonie go wypowiemy. A na działkę nigdy się nie tepałam celowo i już tego nie robię, od kiedy Maszko sobie zażyczył bym tepala sie do niego komendą /tpa.

Cola10 
Kawaii

Tak wiec dziekuje za wypowiedz Cichej. //Zamykam

_Amelia08_ 
Ta raczej pozytywna

Miałam tego nie robić, ale mimo wszystko się wypowiem. Powiem tylko tyle, iż sam Denek prosił byśmy nie przesadzali z mutami, nie wiem do czego to doszło, by za słowo "głupi" był mute, co więcej mute na 2 h? Niedługo będą mute za "hejcia" "cześć" itd. Bo to nie jest kulturalne przywitanie się jak "witam". Czat powinien umilać graczom rozmowę a jak teraz takie rzeczy się dzieją to każdy będzie się bał cokolwiek napisać, żeby tylko muta nie otrzymać. Bardzo was proszę o lekki dystans, bo to już przesada...

Zapraszam do naszej facebook'owej społeczności pokecrafta! vv
FB: https://www.facebook.com/pokecraftpl/?fref=ts

“Nie możesz mieć lepszego jutra, jeśli cały czas myślisz o wczoraj”.

~Charles F. Kettering

Torek
World is Mine

Kamplo, jak przeszkadza ci zachowanie Cichej, to może zrób osobny temat, a nie piszesz coś, co zupełnie odbiega od postu AndreSH'a, pomogę: "Witam, ni to skarga ni prosba o unmuta." - nie wiem co twoja wypowiedź wnosi do całej sprawy. Próbujesz ją pogrążyć czy jak?

//edit
@Amelia
No sry, ale to właśnie po moim powrocie (wrzesień 2016) zaczęto mutować za byle co. Kiedyś kary były dłuższe, ale na pewno nie za takie błahostki, a skoro już są, to chyba dobrze, że Asia się do nich stosuje, prawda? Przecież nie ważne czy nazwałby go na ch, k, czy inną literkę, skoro przekaz jest ten sam. OBRAZIŁ DRUGĄ OSOBĘ. Tak trudno pojąć?

_Amelia08_ napisał/a:
Czat powinien umilać graczom rozmowę

No tak, na pewno pisanie "smiejemy sie z Cb bos glupi" umila graczom grę, jestem tego pewien.

A na koniec, takie tam punkty z regulaminu:
h) Każdy opiekun gry (administrator / moderator) ma prawo zablokować gracza, który w jego mniemaniu naruszył zasady regulaminu, prawo lub zachowywał się wbrew normom społecznym.

a) Pisząc identyczne albo podobne teksty, pisząc przekleństwa, wulgaryzmy, treści obrażające innych graczy, wykonując te same powtórzenia ruchu w ciągu krótkiego okresu czasu (spam), korzystając ze źle sformatowanego albo bezsensownego tekstu jest karane banem.

admin 
Administrator

Wysłany: 27 Marzec 2017   

moim zdaniem powinno się to zakończyć na upomnieniu, a nie na mute.
"glupi" wysłany na priv ... to po 1 + jest /ignore
po 2 fakt, że skarga została złożona po 10 dniach może świadczyć nieudaną chęcią zemsty lub rozgrywek pomiędzy graczami, w co administracja nie powinna ingerować ani stawiać po żadnej ze stron konfliktu.

Pewnie mute już minęło , więc tyle ode mnie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi