Witaj na www.PokeCraft.pl/forum
|
|
Kilka zasad i spraw |
| Autor |
Wiadomość |
CichyShow
Moderator
|
Wysłany: 23 Styczeń 2017 Kilka zasad i spraw
|
|
|
Podam wam kilka zasad które chciałbym aby zostały wprowadzone
--->Zasada dotycząca liderów sal<---
"-Lider mając urlop i będąc na serwerze ma obowiązek robienia walk."
Liderzy często mimo bycia na serwerze biorą urlopy aby nie robić walk/ulepszać swój skład. Tylko czy to nie jest głupie? Osoba pełniąca to stanowisko powinna posiadać wiedzę i pokemony które pozwolą wygrywać z najcięższymi przeciwnikami mając je ciągle "pod ręką" aby móc robić walki. Będąc na serwerze można zobaczyć lidera odpowiadającego: "Walk nie robię bo mam urlop" [Cytat nie jest wzięty prosto z czatu gry]. To mi się nie podoba i mam nadzieje że wam też, bo ludzie którzy liczą na zdobycie odznaki muszą czekać kilka dni/tygodni, a lider taki może brać urlopy kilkukrotnie co utrudnia zdobywanie odznak [Dodam że ja nie zdobywam odznak, ale denerwuje mnie taki przywilej]
"-Lider ma obowiązek robić walki regularnie"
Chodzi mi tutaj o to, że liderzy robią walki dość rzadko, co 4-5 dni, a czasami co tydzień [nie wszyscy ale raczej większość]. Po co zostawać liderem sali skoro i tak nie masz chęci do robienia walk? Lider powinien mieć obowiązek robienia walk codziennie lub do 2 dni, dzięki czemu gracze mieli by większe szanse na zawalczenie z danym typem. Jeżeli taka zasada już jest, aczkolwiek jest inna intencja, prosze abyście ją ZACYTOWALI na dole
Kilka spraw nurtujących mnie i prośby
Chciałbym również aby podania były oceniane nie po znajomości, a po tym jak jest napisane, każdy wie że niektórzy są wybrani po znajomości, z niektórymi Dominik po prostu często rozmawia i po przyjacielsku akceptuje podania [samo pomaganie w tworzeniu podań jest ok, ale nie jest okej dyktowanie każdego słowa].
Prosił bym aby Dominik rozpisywał się dlaczego tak to ocenił a nie inaczej, co dana osoba mogła by zmienić, a co jest niepotrzebne. Pomogło by to graczom w pisaniu podań które można ocenić pozytywnie [tak wiem, niektórzy nie patrzyli by nadal na jakość podania, ale poziom prac zwiększył by się].
Kolejna rzecz o jakiej napisze to łamanie zasad. Niektóre z nich są łamane, a niektóre są niepotrzebne. Np. jakie? "2. Podczas składania podania oraz walk gracz musi posiadać własne pokemony. Inaczej gracz zostanie niedopuszczony do walk/wykluczony z nich." Dominik nie zwraca na to zbyt dużej uwagi, dużo osób nadal używa nie swoich pokemonów, więc zasada jest niepotrzebna.
Następna złamana zasada: "5. Gracz nie może zostać liderem bez walki . Musi zawalczyć przynajmniej z jednym kandydatem(Chyba ze rekru jest przedłużane 3 razy)" Aktualnie na stanowisku lidera Dark jest DawidKox który otrzymał to stanowisko po dwóch przedłużeniach, nie trzech. Sam Dominik skutecznie blokował to stanowisko innym [były 2 lub 3 podania które można by zaakceptować i które były nawet dłuższe, niż podanie które dał DawidKox który dał tam kilka zdjęć dzięki czemu wygląda to na długie podanie, bez nich było by one krótkie]
Dla sprostowania, nie jestem tutaj przeciwko Dawidowi który zdobył tego lidera, jak już ma to ok, ale jestem przeciwko Dominikowi który wykorzystuje swoje stanowisko do celów własnych i swoich serwerowych kolegów.
Liczą się dla mnie najbardziej werdykty Denka oraz Dominika, a sam post może być edytowany w celu dodaniu innych zasad oraz spraw o których zapomniałem |
| Ostatnio zmieniony przez CichyShow 24 Styczeń 2017, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Torek
World is Mine

Wiek: 26 Dołączył: 03 Paź 2014 Posty: 1458 Skąd: Sakurasou
|
Wysłany: 23 Styczeń 2017
|
|
|
| Cytat: | "-Lider mając urlop i będąc na serwerze ma obowiązek robienia walk."
Liderzy często mimo bycia na serwerze biorą urlopy aby nie robić walk/ulepszać swój skład. Tylko czy to nie jest głupie? Osoba pełniąca to stanowisko powinna posiadać wiedzę i pokemony które pozwolą wygrywać z najcięższymi przeciwnikami mając je ciągle "pod ręką" aby móc robić walki. Będąc na serwerze można zobaczyć lidera odpowiadającego: "Walk nie robię bo mam urlop" [Cytat nie jest wzięty prosto z czatu gry]. To mi się nie podoba i mam nadzieje że wam też, bo ludzie którzy liczą na zdobycie odznaki muszą czekać kilka dni/tygodni, a lider taki może brać urlopy kilkukrotnie co utrudnia zdobywanie odznak [Dodam że ja nie zdobywam odznak, ale denerwuje mnie taki przywilej] |
Jestem na nie. Skoro lider ma prawo do urlopu, to niech robi w tym czasie co mu się żywnie podoba. Jego sprawa czy jest na serwerze, na podwórku, u kolegi czy na pogrzebie chomika.
| Cytat: | "-Lider ma obowiązek robić walki regularnie"
Chodzi mi tutaj o to, że liderzy robią walki dość rzadko, co 4-5 dni, a czasami co tydzień [nie wszyscy ale raczej większość]. Po co zostawać liderem sali skoro i tak nie masz chęci do robienia walk? Lider powinien mieć obowiązek robienia walk codziennie lub do 2 dni, dzięki czemu gracze mieli by większe szanse na zawalczenie z danym typem. Jeżeli taka zasada już jest, aczkolwiek jest inna intencja, prosze abyście ją ZACYTOWALI na dole |
No niby ok, tylko kto by to sprawdzał? Nikt nie siedzi 24/7 i nie kontroluje kiedy ostatnio były walki.
| Cytat: | | Kolejna rzecz o jakiej napisze to łamanie zasad. Niektóre z nich są łamane, a niektóre są niepotrzebne. Np. jakie? "2. Podczas składania podania oraz walk gracz musi posiadać własne pokemony. Inaczej gracz zostanie niedopuszczony do walk/wykluczony z nich." Dominik nie zwraca na to zbyt dużej uwagi, dużo osób nadal używa nie swoich pokemonów, więc zasada jest niepotrzebna. |
Cała ta zasada jest bezsensu. Od tego gra jest online, żeby sobie nawzajem pomagać. Co z tego, że ktoś ma dobre pokemony, skoro nie potrafi ich wykorzystać.
| Cytat: | | Następna złamana zasada: "5. Gracz nie może zostać liderem bez walki . Musi zawalczyć przynajmniej z jednym kandydatem(Chyba ze rekru jest przedłużane 3 razy)" Aktualnie na stanowisku lidera Dark jest DawidKox który otrzymał to stanowisko po dwóch przedłużeniach, nie trzech. Sam Dominik skutecznie blokował to stanowisko innym [były 2 lub 3 podania które można by zaakceptować i które były nawet dłuższe, niż podanie które dał DawidKox który dał tam kilka zdjęć dzięki czemu wygląda to na długie podanie, bez nich było by one krótkie] |
Zgadzam się. |
|
 |
DawidKox
Derp

Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2014 Posty: 1191 Skąd: Emptiness
|
Wysłany: 23 Styczeń 2017
|
|
|
Co do 1 Propozycji
Kiedy bylem szefem liderow to dalem taka zasade (ty mi o tym mowiles) ale dostalem potem fale hejtow wiec nie, nie wyjdzie.
Co do 2 Propozycji
Wydaje mi sie ze 3 walki w tygodniu to takie minimum
Co do 3 propozycji
Tak masz racje
Co do 4 Propozycji
Tu tez masz racje, moge walczyc o swoja range lidera dark w sensie puscic rekru jeszcze raz jezeli myslicie ze poprostu wygralem bez walki i a moze sie okaze iz jestem slaby.
W podaniu nie moglem zawrzec nic wiecej bo nic by mi nie przychodzilo i pewnie zrobilby sie chaos w podaniu (poprawialem i tak to podanie ktore tam jest bo tez bylo chaotyczne z poczatku) A i jeszcze cos byly 3 przesuniecia liczac to tak: 1 kiedy tylko ja bylem 2 kiedy tylko ja i 3 kiedy dostalem lidera, moze liczyles inaczej bo mozna i tak.
#Edit
''Skutecznie blokowal''. Hmm myslisz ze specjalnie blokowal dla mnie? Jak tak to wow, nic nie wiem. Wydaje mi sie ze on patrzy najpierw po osobie a potem po dlugosci. |
_________________ Well, that life is only one ... I would not survive a second
 |
|
|
|
 |
KeyEno

|
Wysłany: 24 Styczeń 2017
|
|
|
Nieżęby coś ale według innych moje podanie było dobre np Amelia,Dino sie zgadzali co do mojego przyjęcia,ale Dominik mi nie zaliczył ponieważ zacytuje "Za mało napisałeś dlaczego ten typ" powiem szczerze, że z polaka Dobry nie jestem. Ikona Według mnie zostala Przyjęta ze wzgl na Ten WOPP który Prowadzi z samym DOMINIKIEM i wg mnie jest to troche nie fair.
Pozdrawiam KeyEno |
_________________ Wszyscy jesteśmy kim jesteśmy, lecz nikt z nas nie jest Doskonały, Ale przynajmniej Walczmy o nasz Wizerunek.
~Kandydat na lidera Fighting 20.01.2017
~Kandydat na lidera Ground 18.02.2017
~Kandydat na lidera Fighting 17.04.2017
~Kandydat na lidera Fighting 08.05.2017
~Lider Sali Fighting 23.05.2017-14.07.2017 |
|
|
|
 |
!i!Icekox!i!

|
Wysłany: 24 Styczeń 2017
|
|
|
KeyEno no podpowiem ci,dominikowi chodzi żeby "dlaczego ten typ" napisać na ok.6-10 linijek
Ale też musi być na temat.
Ja chcesz stworzyć "klub" który zbiera na serwer (zbierasz BZ i później pomagasz) to chętnie z tb założę :) |
|
|
|
 |
ikona345kona

|
Wysłany: 25 Styczeń 2017
|
|
|
Keyeno dominik mi zaliczyl poniewaz mialen dobre podania.
A tobie dominik nie zaliczyl moze dobrze moze zle ale nie oceniaj innych
Podań ponieważ niektore byle dobre a ty doceniasz tylko swoje. |
_________________ Fighting to nie typ To Styl życia
~Kandydat na Lidera Fighting |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|