Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Serwer po update.
Autor Wiadomość
Derpauke 
Random.

Wysłany: 1 Czerwiec 2017   Serwer po update.

Na serwerze zaczęła się dyskusja o możliwym restarcie serwera. Druga edycja. Zero itemków, pokemonów, zajętych działek. Zostałyby rangi VIP i administracji, liderzy by zniknęli. Co o tym sądzicie? Mówcie swoje ZA i PRZECIW, kulturalna dyskusja wskazana :P

~Edit: Nie ma UB dla wszystkich (info w poście od Ziemniaka).

SZTATUIL 
;]

Wysłany: 1 Czerwiec 2017   

Ja jestem PRZECIW, gdyż all poki na ktore pieniądze wydalismy znikną bez śladu. Bedziemy w ogromnym spadku finansowym a praca np. nad lidem, modem itp. także zniknie i kapa. Jak dla mnie Całkowity Reset to Głupia decyzja, glownie ze wzgledu na te wydatki na tą gre i wiekszość ludzi przestanie normalnie w to grac, przez co administracja mniej zarobi. Ja na tą gre wydalam z 150zl i nie mam zamiaru wydawac drugie tyle. To Tyle. ja jestem PRZECIW

__ConorMaster__ 
__ConorMaster__

ja jestem za to tylko gra nic strasznego się nie stanie a będzie mnóstwo nowych pokemonów tylko żeby zostawili te vipy. JESTEM ZA.

Derpauke 
Random.

Skoro mój temat, to również się wypowiem.
Jestem ZA, ponieważ to otwiera wiele możliwości. Graczom, którzy są dłużej na serwerze, nie będzie się nudziło ze względu na nowe pokemony i ponowne zbieranie tego, co mieli wcześniej. Również same poki będą znowu droższe, tak jak przed kilku laty. Przedmioty znikną, a co za tym idzie survival ponownie odegra rolę na serwerze, tak samo jak bzty. Oprócz tego nie będzie liderów przez dłuższy czas. Każdy będzie miał równe szanse na zdobycie tego stanowiska bez problemów "a bo on miał itemki i szybciej mu poszło". Niektórzy zakończyli grę na amen=pozostawione działki. Ich wyczyszczenie sprawi, że niektórym lista działek się skurczy, a i brzydkie obiekty znikną :D Punkty w SMS shopie również zostaną (Denek poinformował), więc bez paniki. To chyba tyle z mojej strony ^^

miczkoo 
Wiki <3

Jestem przeciw ponieważ server istnieje od około 2013r. Ile przez te 4 lata zdobyło się zeczy. Jest wiele graczy gdzie ich ort i póki są bardzo dużo warte. Liderzy to też zły pomysł bo znów rekrutacje lecz teraz 17 naraz jak sobie z tym poradzic mają szefowie liderów zapomniałem szefów też nie będzie i denek, Amelia, zyczu mają prowadzić je naraz? Nikt przez około 1miesiąc nie pójdzie na lidera po będzie szukał op pokow. Nie jest to przesada? Ten serwer na się ulepszać a nie spaść na dół i powstawać od Nowa. Przez co wiele osób pójdzie na inne derby z pokami. Poza tym osoby które mają działki koło spawnu stracą je bo randomek będzie szybszy.
Jak chcesz grę od Nowa to idź na inny server. Nie lepiej kupić ub i grać lub założyć Nowe konto?
Tylko gracze którzy mają weedla i zubata będą chcieli bo każdy ma równe szansę. To jest chore że stracimy wszystko nad czym pracowaliśmy strasznie długo.
Narazie skończę jak chcesz znajdę Ci inne minusy.
Od tej pory boję się Pokecrafta

Pierwsze 3 Eevee na pokecrafcie 2017-07-15 (20;42)

miczkoo 
Wiki <3

Jak tak to też niech zwróci wydane pp przed update. Wydane około 600 PP na vipy i ity. Ja i tak mało wydałem. Pomyśl o graczach którzy wydali ponad 100 po co żeby to stracić?
Tak ma to wyglądać?

SZTATUIL 
;]

Dodam popierając miczka, że skoro ludzie mają grac na serwie gdzie są restary i bedz tracic poki, ity tip. To poprostu pojdą na inne serwery Pokemon gdzie restartow NIE MA. Czy denek i Amelia chcą do tego dążyc, żeby coraz wiecej ludzi oddalało sie od ich serva? Praca nad tym serwerem nie byla latwa a tera chca to wszystko zmarnowac glupim RESTARTEM. Ten Server jest niesamowity ale bede twierdzic ze BYL niesamowity. Niektorzy mogą twierzić ze denek robi Reset bo gracze bedą wydawac zaś PRAWDZIWE pieniądze na poki, ity itp. Wiec bedą traktowac adminów jako ludzi ktorym tylko na zarabianiu na dzieciach zależy. Ja nie mam nic do denka i Ameli ale tak sie może stac. Tp zniszczy POkecraft

AndreSHH

Nie da sie dogodzic wszystkim. Co do wydawania pieniedzy, nikt Ci przeciez nie kazal ani nie bedzie kazal ich wydawac na pixele. Na serverze jest obecvnie strasznie nudno, nie ma co robic, wszystkie poki oblukane, a wszyscy starsi gracze sie juz tym znudzili. Server stoi od 2013, a mamy 2017, cztery lata na jednej i tej samej edycji? Wielu graczy od nas ucieka poniewaz server sie slabo rozwija, co z tego, ze naloty sa co tydzien czy inne eventy jak kto woli. Taki system powtarza sie od kilku lat, a server po prostu jest nudny. Sam osobiscie jestem juz znudzony serverem, nie mam co robic, a same wbijanie i robienie walk + pomaganie graczom nie jest jakas wspaniala rozrywka na dluzsza mete. Po updacie wejdzie kilka pokemonow i co z tego? W max 2 miesiace znowu wszyscy beda wszystko mieli i znow nie bedzie nic do roboty i tak zatacza sie bledne kolo, czekasz poltora roku na update, ktory i tak jest przeciagany, a w tym czasie server sie nie rozwija tylko stoi w miejscu, bo 70% osob ma juz zwyczajnie wszystko. Jak dla mnie nowa edycja jak najbardziej na tak. Zrobi sie glosno o serverze co przyciagnie nowych graczy. W owym momencie jestem sam swiadkiem, ze wiekszosc osob po prostu odchodzi do konkurencji. Wreszcie mamy sie dobrze bawic, a nie spedzac cale zycie na jednej edycji. Biorac przyklad z zycia codziennego, kazdy dorasta do momentu, w ktorym opuszcza wlasne gniazdo (dom rodzinny) i wyrusza w poszukiwaniu zmian, my sa serverze mamy jedno i to samo OD 4 LAT, co nie napawa optymizem. Jest wiele nowych serverow, ktore maju nowe pomysly na urozmaicenie rozgrywki i przyciagniecie graczy, a u nas wszystko stoi w miejscu. Nowa edycja przydalaby sie jak najbardziej. Mozna tez stowrzyc zasade przeniesienia jednego poka z owego momentu na nowa edycja lub nie zmieniac nic i zaczac kompletnie od zera. Jak dla mnie jest to super pomysl, poniewaz wreszcie bedzie sie cos dzialo i sam czuje, ze wiekszosci osob wroci chec do gry na naszym serverze. Nie ukrywam, ze sam juz jestem zmeczony owa sytuacja, poniewaz od kiedy gram na serverze nie bylo jakis wiekszych zmian. Tyle ode mnie liczmy, ze ktos z administracji sie wypowie. Pozdrawiam i milego wieczorku zycze!

KeyEno 

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Jestem PRZECIW ponieważ osoby które Kupiły rzeczy z sms shop to wszystko stracą czyli stracą pieniądze.

~Kandydat na lidera Fighting 20.01.2017
~Kandydat na lidera Ground 18.02.2017
~Kandydat na lidera Fighting 17.04.2017
~Kandydat na lidera Fighting 08.05.2017
~Lider Sali Fighting 23.05.2017-14.07.2017

WENDAW

Wysłany: 1 Czerwiec 2017   Protest

Jestem Przeciw usuwania czegokolwiek przecież to bez sensu zabierać graczom coś na co zapracowali.

Kapo44 
raz dwa trzy

Nie powiedziałbym że jest nudno. Może się tak tobie wydaje, bo zebrałeś już poki, działkę wybudowałeś itp. Mi się osobiście nie nudzi, i mam sporo do roboty.
btw. jestem przeciw

kaluza00 
aka

Jestem za nową edycja ta edycja jest trochę za długa i przydałaby się nowa.

Lider sali dark od 24.03.2017
Ostatnio zmieniony przez kaluza00 1 Czerwiec 2017, w całości zmieniany 1 raz  

miczkoo 
Wiki <3

Czytając post Andresha jestem za resetem. :)
Myślę że będzie

_Amelia08_ 
Ta raczej pozytywna

Nie da wam się dogodzić Pyśki, co? Tak bardzo chcieliście update, wreszcie go macie, w czym problem? Chcieliście nowości? Proszę bardzo :D Tak jak AndreSH napisał wyżej, nikt was nie zmuszał do wydawania pieniędzy w sms shopie, to wasza świadoma decyzja, więc trzeba się liczyć z tym, że zawsze można coś przez to stracić i się z tym najzwyczajniej w świecie pogodzić. Jeśli uważacie, iż Denek robi to wam na złość to jesteście w ogromnym błędzie. Postawcie się w sytuacji Denka - jest przygotowany na to, że możecie być właśnie w taki sposób nastawieni, ale to chyba normalne, że panuje demokracja na serwerze i trzeba wprowadzać zmiany i iść do przodu. Ja osobiście jestem ZA i myślę, że będzie tylko lepiej :)

~Miłego wieczoru życzę

Zapraszam do naszej facebook'owej społeczności pokecrafta! vv
FB: https://www.facebook.com/pokecraftpl/?fref=ts

“Nie możesz mieć lepszego jutra, jeśli cały czas myślisz o wczoraj”.

~Charles F. Kettering

kevin33 

Ostrzeżeń:
 2/3/6

hmm jastem za bo juz mi sie znudzila gra

Odpowiedz do tematu