Witaj na www.PokeCraft.pl/forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Event PvP ????
Autor Wiadomość
Vkick 

Wysłany: 18 Grudzień 2016   Event PvP ????

Witam

Na naszym serwerze jest wiele eventów: oxy spleefy , naloty i inne , które zapewniają nagrody tym lepszym i zwinniejszym. Jenak według mnie ciekawe było by stworzenie nowego eventu ,który będzie opierał się na zdobyciu pewnego punktu lub pokonaniu innych.Chodzi mi o event pvp w ,którym wygra lepszy np. Zamek broniony przez 10-15 graczy ,którzy sami zbudują fort i zabezpieczenia a następnie będą chronili pewnego pc.( Po zabiciu npc wypada nagroda). Jednak będą posiadali ograniczoną ilość materiałów danych im przez admina na zbudowanie fortyfikacji ,które zapewnią im łatwiejszą obronę .(Oczywiście liczył bym również na odpowiednie uzbrojenie obrońców). Istniały by wymogi co do ekwipunku posiadanego przez graczy co zapewni stabilną walkę pomiędzy przeciwnikami. Npc broniło by dodatkowych 2 obrońców(npc lub graczy) jednak będą posiadali możliwość zrespienia się tylko 1 raz. Gracze będą puszczani do ataku co pewien czas dzięki czemu obrońcy przygotują się lepiej na następne starcie z przeciwnikiem. Zamek nie będzie posiadał bram drzwi itp.(blokowanych wejść) co umożliwi łatwiejsze sforsowanie fortu. Oczywiście będzie trzeba opracować pewne techniki obrony co pozostawił bym obrońcą zamku. Jednak żeby nie powiedzieć ,ale oni byli bardziej skoordynowani , atakujący będą musieli stworzyć teamy ,które będą liczyły po 5 graczy(oczywiście będzie musiał postać chociaż 1 team). Żeby uniknąć walk kontra swoimi sprzymierzeńcami obrońcy będą posiadali nietypowe hełmy. Oczywiście nagrody powinny być również możliwe do zdobycia dla obrońców(chodzi tu o jaką kolwiek formę wdzięczności za zorganizowanie wszystkiego bo skoro atakujący mogą otrzymać nagrodę to obrońcy tez mają takie prawo).Oczywiście fale atakujących będą ograniczone co umożliwi wygraną dla każdej ze stron .To jeden z wielu pomysłów na tego typu event ,który moim zdaniem warto zrobić. Jednak zanim będę dalej planował chcę poznać opinie inny i samego denka. Bo prawdopodobnie będzie zapotrzebowanie na stworzenie regulaminu i ewentualnej poprawki niektórych planów. Jeśli jesteś zainteresowany pytaj o więcej na pv lub ts.
Dzięki za uwagę !!!! Vkick

Glorek 
Genji main

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 18 Grudzień 2016   

Szczerze całkiem fajny pomysł, ale gdyby gracze mieliby budować obronę skończyłoby się na wielkiej kłótni, bo połowa graczy zrobi fajną obronę, a druga bramę z nie powiem czego. Poza tym znając życie w jednej z drużyn po 5 sekundach nie byłoby już polowy teamu przez co gra byłaby niesprawiedliwa.
Fajny pomysł, ale jak już pisałem z tą mini gierką doszłoby wiele problemów

Vkick 

Wysłany: 18 Grudzień 2016   

Wiem jednak dlatego w pierwszej turze ja zorganizował bym obrońców. A co do atakujących znalazł bym poszczególnych liderów ekip szturmujących(poprostu chcę uniknąć nieładu w teamach).

Odpowiedz do tematu