Kosmatek
Moderator
|
Wysłany: 21 Czerwiec 2016 Jak napisać podanie?
|
|
|
Wielu graczy jednak ma problemy z napisaniem podania na lidera sali, więc przybywam z pomocą.
Wymagania:
► 6 poków na 100lvl danego typu (nie mogą się powtarzać, wyjątkiem jest gdy w teamie znajduje się pokemon shiny i zwykły)
► Aktywność
► Kultura osobista
► Uczciwe prowadzenie walk
Jak napisać podanie?
Zanim napiszesz podanie, spójrz na podania innych, które zostały przepuszczone. W podaniu powinny się znaleźć rzeczy takie jak:
► Coś o sobie
► Czemu akurat ten typ
►Czy byłeś karany (jeśli byłeś karany banem lub jailem, nie możesz zostać liderem)
► SS (screenshoot) z pokemonami.
Trzeba też pamiętać o długości podania - podanie typu:
'Hej jestem Janek i chciałbym zostać liderem sali typu ______"
Nie mają prawa zostać dopuszczone.
Krok po kroku
1. Pomyśl, czy nadajesz się na to stanowisko. Czemu akurat ten typ? Czy musisz coś w sobie poprawić?
2. Później skompletuj 6 pokemonów danego typu na 100lvl.
3. Pomyśl nad treścią podania. Czy to, co w nim napiszesz ma sens. Zastanów się też, czy nie przekłamujesz pisząc je.
4. Czekaj na Szefa Liderów, który rozpatrzy twoje podanie.
5. Jeżeli zapadnie decyzja; niezaliczone, nie zostajesz dopuszczony do walk o lidera; do poprawy, popraw swoje podanie zgodnie z zaleceniami Szefa Liderów; zaliczone, czekaj na rozpisanie walk.
6. Stocz walkę pokemonów z innymi kandydatami (według rozpiski walk).
7. Jeżeli wygrasz wszystkie walki, zostajesz liderem; jeśli przegrasz, nie smuć się i spróbuj innym razem!
Jak robić ss?
1. Kliknij F2 (domyślnie) w grze.
2. Wejdź w start i w wyszukiwarce wpisz %appdata%
3. Wejdź w Roaming
4. Znajdź folder .minecraft_pokecraft_340v2a (lub podobne)
5. Wejdź do niego i znajdź folder screenshots
6. Znajdź swój zrzut ekranu
7. Dodaj go jako załącznik na forum lub wrzuć na stronę imgur.com i daj link.
Przykładowe podanie:
Cześć jestem Bartek i mam 13 lat. Gram na pokecrafcie od 2013-14 jakoś tak.
Nie byłem w żaden sposób karany oprócz kilku minutowych mutów. Teraz nie jestem już aż tak rozgadany.
Dlaczego Flying?
Ponieważ pokemony tego typu bardzo mi się podobają ze względu na ich ataki, które są szybkie, zwinne i mocne. Nie tylko podobają mi się ze względu na ich możliwości, ale także z wyglądu, co najfajniejsze niektóre pokemony tego typu coś reprezentują, moim ulubieńcem jest Braviary, który reprezentuje honor i braterstwo. Po za tym nie mam za dużo do powiedzenia, ogółem pokemony latające mają dla mnie pewną przewagę.
Dlaczego ja mam zostać liderem?
-Jestem solidny
-Jestem miły dla wszystkich :)
-I co najważniejsze jestem ogarnięty.
Nie będę jeszcze więcej pisał, bo moje ego mnie przerośnie xd
Moje pokemony z którymi chce walczyć to:
-Braviary
-Charizard
-Honchkrow
-Staraptor
-Emolga(to mógłbym zmienić)
-Yanmega
Link do obrazka: http://imgur.com/FDqigXx
Przykładowa decyzja (do tego podania)
MrHale
Treść średnia, a długość niestety bardzo słaba. Jeśli by ci zależało podanie było by lepsze. Sama długość umie pokazać, że komuś zależy nawet jeśli treść jest nudna, ale jeśli napisałbyś coś nadzwyczajnego o średniej długości, to też byłoby dobrze. Ale obecnie jest za mało i za słabo. Niezaliczone
Wszelkie sugestie, błędy do celu korekty itp. prosimy zgłaszać na priv do mnie lub do Dominika bądź Dawida. |
|