kaien'ek :)
Szymon :D
|
Wysłany: 25 Lipiec 2014 [jak grać w pokecraft] Pomoc - ItemShop, Skin
|
|
|
Witaj Graczu! Zapewne zastanawiasz się, jak kupić unikalne przedmioty/rangę z SMS-shop bądż ustawić skina, ale nie martw się - pomogę Ci w tym!
-- SMS-Shop --
1. Logowanie się
a) Otwieramy nową zakładkę/jeżeli mamy już otworzoną stronę pokecraft, przechodzimy do SMS SHOP.
b) Logujemy się klikając przycisk "Logowanie >>"
c) Otwiera nam się strona z logowaniem, w której mamy dwa paski. W pierwszy wpisujemy swój nick, a w drugi hasło.
2. Kupowanie
a) Gdy się już zalogujemy, powinien wyskoczyć nam napis o pomyślnym zalogowaniu. Klikamy "Przejdź do sklepu", po czym wybieramy opcję "Doładuj konto". Tu mamy 4 opcje:
- SMS, Wysyłamy wiadomość po czym dostajemy kod
- Przelew internetowy, Przelewamy pieniądze z konta bankowego na server (nie korzystałem, nie wiem dokładnie)
- Pay-Per-Call, usługa polegająca na zadzwonieniu pod dany numer
- PayPal (nowe), najkorzystniejsza moim zdaniem opcja, bo nie mamy do wyboru PP, tylko możemy sami je wybrać - min 50 PP (1 PP - 0,05 brutto).
3. Sukces
a) Po wpisaniu kodu
- SMS, przyjdzie na telefon
- Przelew, na e-mail
- Pay-Per-Call, punkty powinny zostać automatycznie doładowanie po zadzwonieniu (nie wiem)
- PayPal, po wpłacie punkty premium są uzupełniane
b) Potwierdzenie
4) Zakup
a) Aby zakupić usługę, wyszukujemy interesujący nas przedmiot/rangę i klikamy "Kup Teraz".
b) Potwierdzamy i cieszymy się nową rangą/przedmiotem.
[DODATKOWE: Aby odebrać przedmiot, na serverze piszemy /odbierz]
[DODATKOWE: Jeżeli kod/ranga nie dojdzie/aktywuje się w ciągu 24h masz prawo złożyć reklamację na e-mail: [email protected]]
-- Ustawianie skina --
1. Logowanie
a) Otwieramy nową kartę i wchodzimy na stronę pokecraft.pl
b) Klikamy: SKIN
2. Ustawianie skina
a) Wpisujemy nick, hasło i wybieramy skina (ściągniętego, link nie działa) w formacie PNG.
b) Cieszymy się!
[DODATKOWE: Zmiana skina jest dostępna tylko dla konta VIP. Skin zostaje po upływie konta VIP.]
[DODATKOWE: Jeżeli jesteś w grze przeloguj się (wyłącz i włącz launcher)]
Bum! Mam nadzieję, że Tobie pomogłem ^^ |
_________________ Better Nerf Teemo #3op50000000me |
|